OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

35 Hotels in La Rochelle

 

Reisgids La Rochelle - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

La Rochelle is een stad in Frankrijk, die is gelegen aan de westkust van de Golf van Biskaje in Poitou Charentes. De afstand van La Rochelle naar Parijs is 470 kilometer. Het aantal inwoners van deze stad telt ongeveer 77 duizend mensen.
Er zijn geen stranden in deze stad. Het dichtstbijzijnde strand van de stad ligt drie kilometer ten westen van de oude haven. Het heet "Les Minimes" en het is gelegen op de dijk met de naam "Valen". Bovendien is er de "lle de Re". die beroemd is om zijn zandstranden. Het ligt op 9 kilometer afstand van de stad.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van La Rochelle is de oude haven in het centrum van de stad. De haven ziet eruit als een oase, omringd door de oude stad. In de veertiende eeuw kreeg de haven twee grote torens, die zijn gebouwd voor beschermende doeleinden. Dit zijn "La Chaîne" in het westen en "Saint-Nicolas" in het oosten. Toen La Rochelle in gevaar was, werden tussen deze torens kettingen gespannen, die de ingang van de poort sloten.
In het westen van "La-Chaîne" ziet u een fort muur. De muur eindigt met de toren "Lanterne" die ook bekend staat als de toren van de «vier sergeanten». In 1822 werd deze toren de plaats, waar de doodstraf van de sergeanten van het garnizoen werd voltrokken. Ze werden vermoord vanwege hun poging om de onlangs opgerichte monarchie omver te werpen. De muren van de toren hebben ook houtsnijwerk gemaakt door gevangengenomen piraten in XVII eeuw. Toeristen wordt ook een bezoek aan het "d'Orbigny-Bernon" Museum aangeboden.
Als u door de poort tussen de torens loopt, kunt u de straat Palais zien, die de belangrijkste winkelstraat van La Rochelle is. Ten oosten van deze straat bevindt zich een andere beroemde straat van de stad - "Mercier". Beide straten lopen parallel, dus tussen hen zijn er veel oude gebouwen. Veel huizen hier zijn uit de middeleeuwse periode. Ze hebben scharnierende kroonlijsten, die zijn gemaakt van leisteen en arcades die huizen tegen regen beschermen. Een groot deel van de woningen werd gebouwd in de periode van de Renaissance. Er zijn ook stenen gebouwen uit de XVIIIe eeuw en de goten zijn er in de vorm van Gargoyles. Al deze stukken van architecturale kunst maken die speciale sfeer, waardoor La Rochelle zo beroemd is.
  In het hart van de historische wijk kunt u het gebouw van het oude stadhuis bekijken. De bouw begon in 1595 en duurde 11 jaar. Het stadhuis is een spectaculair voorbeeld van architectuur in de stijl van de Renaissance. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook de verdedigingsmuur eromheen heeft het tot nu toe overleefd. Het heeft al lang de oorspronkelijke waarde van de bouw van het stadsbestuur verloren. Nu herbergt het een van de meest prestigieuze en dure hotels in de stad. Liefhebbers van geschiedenis zullen geïnteresseerd zijn om er een paar dagen in door te brengen. Bij het inrichten van dit hotel werden unieke antiquiteiten gebruikt.
U kunt doorgaan met uw kennismaking met de geschiedenis en cultuur van de afgelopen eeuwen door het Huismuseum van Hendrik II te bezoeken. Dit majestueuze 16e-eeuwse herenhuis valt nu op door zijn luxe. Een interessante verzameling historische tentoonstellingen is verborgen binnen de muren. De sfeer in dit huis werd zoveel mogelijk opnieuw gecreëerd, zoals het was in de tijd van de vorige eigenaars. Nu herbergt het herenhuis oude schilderijen en wandtapijten, ongelooflijk mooie gerechten gemaakt van porselein en kristal, evenals bezittingen van de voormalige eigenaren van het landhuis.
Het Natuurhistorisch Museum is gevestigd in een even indrukwekkend historisch gebouw. Het is een van de oudste in Frankrijk. Het museum exposeert een oppervlakte van ongeveer 2.500 vierkante meter. Hier zijn de meest uiteenlopende collecties: zeldzame monsters van mineralen, interessante etnografische voorwerpen uit verschillende delen van de wereld, oude onderzoeksuitrusting en skeletten van oude dieren. Dit museum is zeer interessant om met het hele gezin te bezoeken. Op zijn grondgebied is een prachtige botanische tuin, waar je kennis kunt blijven maken met de wondere wereld van de natuur.
In het hart van de stad ligt het prachtige Charruepark. Het zal zeker een beroep op degenen die genieten van buiten lopen. Dit park is historisch; in de 15e eeuw werden er beurzen gehouden op zijn grondgebied en in de 17e eeuw werd het eerste cricketterrein in de stad gebruikt. Tijdens wandelingen in het park zijn veel mooie oude bomen en zeldzame planten te zien. Sommige hoeken van het park zijn onaangeroerd door de mens en zijn ideaal voor afgelegen rust en bewonderende natuur.
Dit artikel over La Rochelle is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van La Rochelle

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van La Rochelle:


Nantes - 120.7 km
Nantes is gelegen op slechts twee uur rijden van Parijs en wordt beschouwd als de westelijke hoofdstad van het land.

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is altijd beschouwd als het belangrijkste symbool...
verder
Bordeaux - 155.1 km
Bordeaux is een prachtige stad, de vijfde grootste stad van Frankrijk. Het is vermeldenswaard dat Bordeaux niet te ver van de hoofdstad van het land ligt en het duurt ongeveer een uur met het vliegtuig van Parijs naar...
verder
Limoges - 188.7 km
Limoges is de warmste stad van Frankrijk. Het is beroemd door zijn porselein en keramiek van de XIXe eeuw, door de prachtige toegepaste lokale kunst, basis waarvan is, de creatie van gecoate geëmailleerde producten,...
verder

Onze diensten
 La Rochelle foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in La Rochelle, Frankrijk. Het plannen van een trip naar La Rochelle met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.