OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Versailles

 

Reisgids Versailles - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De Franse stad Versailles is erg gewaardeerd bij vakantiegangers van over de hele wereld. Versailles is veel populairder dan veel van de hoofdsteden van de wereld. De stad lijkt meer op een elegant paleis, omringd door parken en groene valleien en lanen. Een groot aantal historische en architectonische bezienswaardigheden maakt dit gebied tot een van de belangrijkste culturele centra van de wereld.
Iedereen wie denkt over Versailles, verbeeldt zich luxueuze koninklijke paleizen. Het Paleis van Versailles is de belangrijkste bezienswaardigheid in de stad. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en wordt tegenwoordig beschouwd als het beste architectonische ontwerp onder de paleizen van die periode. Aanvankelijk behoorde dit paleis aan Lodewijk XIII. Later werd het huis uitgebreid en tot een luxueus paleis met rijke versieringen en ruime zalen omgevormd. Kunstkenners herkennen onmiddellijk de onvergetelijke elementen van het classicisme die laconiek samenvallen met de barokke elementen.
Het grootste park van Versailles is de meest populaire plaats voor wandelingen. Het gebied van het park is meer dan 6.000 hectare groot. Het is versierd met diverse sculpturen, zwembaden en fonteinen. De edelste mensen van Frankrijk hebben ooit gelopen op de wegen van dit park.
Op de kruising van de drie belangrijkste straten van de stad is er een monument voor Lodewijk XIV, dat 150 jaar geleden werd opgericht. Vlakbij het paleis ziet u de belangrijkste laan van de stad, waarlangs u naar het Grand Canal kunt lopen. Het gebied biedt een aantal attracties, zoals de paleizen van de Grote en Kleine Trianon, en een gezellig dorp, genoemd naar Marie Antoinette. Daar is er een oude molen, een hut en een melk boerderij. Dit historische-architectonische complex vertelt u over de geschiedenis van de stad en het hele land. De galerijen en zalen verzamelden daar de meest gevarieerde collecties van historische artefacten.
  Onder de culturele instellingen van Versailles verdient het Museum van de Geschiedenis van Frankrijk de hoogste prioriteit. Het bevindt zich in het paleis van Versailles. De geschiedenis van de oprichting van dit museum is zeer interessant. De oprichter is koning Louis Philippe. Hij weigerde in het paleis van Versailles te wonen en besloot een museum te openen in een van zijn luxueuze kamers, die een symbool zouden worden van nationale verzoening. Voor het museum werd een van de luxeappartementen vernieuwd. De beste Europese architecten werkten aan het ontwerp van de hal. Tegenwoordig presenteert het museum meer dan 5,5 duizend unieke historische artefacten, waaronder veel kostbare kunstwerken.
De meest interessante historische site is het Domaine van Madame Elisabeth, niet ver van het stadscentrum. In de 12e eeuw was het landgoed van de familie Montreuil op zijn plaats en in 1375 werd er een kasteel gebouwd in plaats daarvan, dat vervolgens jarenlang onder koninklijke controle stond. Al honderden jaren is dit prachtige kasteel vervangen door veel eigenaren en tegenwoordig behoort het tot staatsinstellingen. Dit kasteel wordt omringd door een weelderige tuin, waarin men de oude bomen kan bewonderen tijdens het wandelen langs het kasteel.
Liefhebbers van theatrale kunst in Versailles zouden zeker het theater Montansier moeten bezoeken. Het werd gesticht in de 18e eeuw op initiatief van de beroemde actrice Madame Montpensier. Sinds de opening heeft dit prachtige theater mensen verbaasd met zijn stijlvolle inrichting. De decoratie werd verzorgd door de beste beeldhouwers en kunstenaars van Italië. De laatste grote reconstructie van het theater vond plaats in 1992. Een aanzienlijk deel van de muurschilderingen en stucwerk, evenals unieke decoratie-elementen, wist te worden hersteld.
Fans van natuurlijke attracties zullen het Chevrolet Arboretum in de stad leuk vinden. Het beslaat een oppervlakte van meer dan 200 hectare. In dit arboretum zijn ongeveer 2.700 soorten struiken en planten afkomstig uit verschillende hoeken van de wereld. Daarnaast zijn er verschillende kassen met exotische planten op het grondgebied van het arboretum, dus het zal interessant zijn om het zelfs in de winter te bezoeken. Dit verbazingwekkende natuurpark werd gesticht in de eerste helft van de 20e eeuw. Hier was het Museum of Natural History. Dit geweldige park wordt nu bezocht door meer dan 17.000 toeristen uit de hele wereld. Versailles zal bezoekers aangenaam verrassen met de verscheidenheid aan niet alleen historische, maar ook natuurlijke attracties.
Dit artikel over Versailles is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Versailles

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Versailles:


Parijs - 16.9 km
De stad van liefde geeft u niet alleen de mogelijkheid om van een onvergetelijke romantische vakantie te genieten, maar ook om de talloze bezienswaardigheden van deze prachtige stad te verkennen. De veelheid van mooiste...
verder
Le Bourget - 25.5 km
Le Bourget is een gemeente van Seine - Saint - Denis, in de wijk van Bobigny, die is gelegen op een afstand van 10,6 km van Parijs, in de noord-oostelijke buitenwijken. De oppervlakte van Le Bourget meet 2.08 km², en...
verder
Disneyland - 48.2 km
Het prachtige stadspark ligt net buiten Parijs. Het werd niet lang geleden aangelegd en het zal dus met zijn magische kastelen, attracties en sprookjesfiguren de bezoekers zeker niet onverschillig laten. Bij de ingang...
verder

Onze diensten
 Versailles foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Versailles, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Versailles met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.