OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Briancon

 

Reisgids Briancon - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Briançon is een oude stad met een rijk historisch erfgoed. Het werd voor het eerst in de kronieken van de 8ste eeuw voor Christus genoemd. Vanaf de eerste dagen diende de stad als machtige militaire basis. En tot op heden bleven daar zeven forten, die trots op de hellingen van de Alpen staan. Deze forten zijn met elkaar via een keten van ondergrondse gangen verbonden waardoor de stad nog meer onaantastbaar is. Briançon bleef lange tijd onafhankelijk, maar in 1349 werd het officieel aan het grondgebied van Frankrijk verbonden.
De brug - Guisane en Duras, die is gebouwd tussen twee bergrivieren, wordt als één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad beschouwd. Hij werd in 1722 gebouwd en bestaat uit een enkele boog, met een hoogte van 56 meter en een overspanning van 40 meter. Dit is echt een unieke architectonische structuur, die men nergens anders in de wereld vindt. Het belangrijkste historische monument van de stad is het oude kasteel, dit is nog een andere fortificatie. Het gebouw is in een goede conditie, zelfs tegenwoordig is het fort omringd met gezellige smalle straatjes. Als u rond wandelt, kunt u veel mooie gebouwen, ongewone huizen en oude kerken zien.
Tegenwoordig is Briançon bekend als een populair skioord. De meest bezochte plaats is de Serre-Chevalier skipiste. Meerdere liften, die ook in de grote hotels zijn gelegen, brengen de toeristen naar de top. Er zijn routes voor beginners en professionals, er zijn daar diverse skischolen en er is verhuur van sportuitrusting. Om de rust nog comfortabeler en aangenamer te maken, zijn er vele cafés en restaurants geopend in de buurt van de skipistes, dus kunt u op elk moment een pauze maken, rusten, ontspannen en een kopje heerlijke koffie of thee drinken. Het Ecrins National Park ligt op ongeveer 20 kilometer van de stad. Toeristen kunnen dit park bezoeken en op verbazingwekkende bergweiden lopen, diverse van de lokale dorpjes zien en met de levensstijl van de lokale bevolking kennis maken.
  Briançon trekt niet alleen alpine ski-fans, het is echt fascinerend om deze stad te bezoeken tijdens elk seizoen. Zwerven door de stad is erg interessant vanwege een groot aantal workshops en souvenirwinkels waar je verschillende cadeautjes kunt kopen.
Een van de historische symbolen van de Briancon is de St. Jacobskapel, die zijn uiterlijk sinds de dag van de bouw bijna volledig heeft behouden. Je kunt daar een oud koor en iconen vinden en de sfeer binnenin is nog steeds hetzelfde. Een rij populaire nationale restaurants ligt niet ver van de kapel en bovendien zijn er een aantal winkels die lokale voedselproductie verkopen.
De meest fascinerende aangelegenheid is een lange wandeling door de stad. Op deze manier kan men overal verschillende monumenten en unieke historische gebouwen zien. Wandelliefhebbers moeten er rekening mee houden dat de straten in Briancon erg steil zijn en dat lange wandelingen erg moeilijk kunnen zijn.
Modern Briançon is beroemd, niet alleen vanwege eersteklas alpineskiën, maar ook voor geweldige sanatoria. Veel toeristen kiezen ze voor hun gezinsrust. Het serviceniveau en faciliteitenbereik in Briancon sanatoria kan worden vergeleken met de prestigieuze hotels. Het resort staat bekend om zijn gezonde klimaat en daarom kunnen bergwandelingen worden toegevoegd aan de wellnessrust.
De culturele rust kan worden gevarieerd door een bezoek aan het plaatselijke theater. Het is enkele jaren geleden geopend en is gevestigd in een prachtig modern gebouw, gebouwd volgens de stijl van het verleden. Niet alleen spelen, maar concerten en andere culturele activiteiten worden daar gehouden.
Binnen het oude Briancon-fort vindt men een zeer interessant lokaal museum over de geschiedenis. De expositie beslaat hier drie winkels. Het bevat duizenden historische voorwerpen, waaronder belangrijke documenten, oude wapenverzamelingen en meesterwerken. Het aanzienlijke deel van deze expositie is gewijd aan de alpiene natuur. De bezoekers van het museum kunnen leren kennen, wat dieren en vogels bewonen in lokale bossen. Dit museum is gratis en het verplichte deel van de tour is de documentaire over de geschiedenis van de Briançon.
Dit artikel over Briancon is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Briancon

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Briancon:


Meribel - 57.8 km
Meribel is een bekend skigebied in de Alpen, dat vaak het hart van Les Trois Vallees wordt genoemd. In 1992 was Meribel gastheer van de Olympische Spelen. Dit is een goed uitgeruste alpine ski-resort met een totale...
verder
Val-d-Isere - 66.5 km
Val-d'Isère is een modern skigebied, een van de beste in Frankrijk. Het systeem werd Espace Killy genoemd, ter ere van de winnaar van de Olympische Spelen, Jean-Claude Killy.

Niet ver van de resort zone...
verder
Grenoble - 79.1 km
Grenoble is een oude stad, waarvan de geschiedenis ongeveer twee duizend jaar geleden begon. Dit is de belangrijkste stad van de historische Dauphine regio en het administratieve centrum van Isere departement. De...
verder

Onze diensten
 Briancon foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Briancon, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Briancon met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.