OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1184 Hotels in Parijs

 

Reisgids Parijs - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad van liefde geeft u niet alleen de mogelijkheid om van een onvergetelijke romantische vakantie te genieten, maar ook om de talloze bezienswaardigheden van deze prachtige stad te verkennen. De veelheid van mooiste kerken van verschillende stijlen en periodes zal uw respect wegdragen, voor het genie van architecten en bouwers. De meest beroemde kathedraal in Parijs is de Notre Dame (toon op kaart ).
Louvre.
Het beroemde Louvre , is zeker een van de symbolen van Parijs. Dit voormalige koninklijke paleis, waarin sinds 1793 het wereldberoemde museum "Louvre" is gevestigd, kreeg zijn wereldwijde bekendheid, niet in het minst dankzij de grootste, daar tentoontgestelde kunstwerken, waaronder de "Mona Lisa" en "Venus van Milo". Het Louvre heeft een rijke verzameling van schilderijen en sculpturen uit verschillende tijdperken tot de XIXe eeuw: Een afdeling met Oostelijke-, Griekse- en Romeinse- kunst, een afdeling beeldhouwkunst, enz. De Egyptische collectie is een belangrijk onderdeel van het museum, evenals schilderijen van Franse kunstenaars uit de XIV-XIX eeuw en Italiaanse en Vlaamse artiesten. Voor een bezoek aan het Louvre, maakt u een plan, waarvoor u ten minste één volle dag tot twee dagen uittrekt, anders loopt u het risico om slechts een zeer klein deel van de expositie te zien. Het Louvre is niet alleen interessant om het daar gehuisveste museum, maar het is ook een prachtig historisch gebouw, dat deel uitmaakt van het Franse culturele erfgoed.
De Tuilerieën
De Tuilerieën , ligt in de nabijheid van het Louvre, dit is de perfecte plek voor rustige wandelingen. In de zeventiende eeuw, Colbert (onder andere, de opperste koninklijke intendant van gebouwen onder Lodewijk XIV) beval de tuin architect Andre Le Notre het werk aan de verfraaiing van het park te doen. De tuin ziet er tegenwoordig nog uit, zoals het eruit zag in die dagen. Als u door het park loopt, zult u een beetje verder de Place de la Concorde versierd met de Luxor obelisk van Ramses II vinden, en daarna komt u bij Place Vendôme met zijn vele juweliers.
Koninklijk Paleis.
Tegenover de noordelijke vleugel van het Louvre is het Koninklijk Paleis (Palais-Royal) , dat is gebouwd in 1632 op bevel van kardinaal Richelieu. Tijdens de Commune van Parijs in 1871 werd het paleis in brand gestoken. In 1875, begon de restauratie, waarna de Raad van State, de Constitutionele Raad en het Ministerie van Cultuur naar het paleis zijn verhuisd. De prachtige arcade van Palais Royal is uitnodigend om te wandelen, langs de antiekwinkels gelegen rond 252 gestreepte kolommen van de beeldhouwer Daniel Buren.U kunt heerlijk in de tuin van kardinaal Richelieu ontspannen, omringd door gebouwen die zijn gebouwd onder leiding van Louis-Philippe d'Orleans.
Eiffeltoren.
De Eiffeltoren , gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889, is al lange tijd een symbool van, niet alleen de hoofdstad, maar misschien ook wel van heel Frankrijk. De toren met een hoogte van 307 meter biedt de mogelijkheid, om vanaf de top, van het spectaculaire uitzicht over Parijs te genieten. U kunt 350 treden of 700 treden op de trappen lopen, dan klimt u slechts naar het eerste- (57 m) of het tweede platform (115 m). Daarom is het verstandig om de liften te verkiezen. Van het tweede naar het derde platform, tot een hoogte van 247 meter, stijgt een enkele lift. Aan de voet van de Eiffeltoren is er het Champ de Mars , dat ooit werd gebruikt voor militaire oefeningen en parades. De eed van de eerste Franse grondwet is 14 juli 1790 plechtig afgelegd, op het Champ de Mars. Tegenwoordig is het een rustig park, ideaal voor ontspannende wandelingen.
"Les Invalides".
In de directe omgeving van de "Champs de Mars" is er het "Les Invalides" , dat in de zeventiende eeuw werd gebouwd, het is nu een militair museum, met de kerk en het graf van Napoleon, prachtig gebouwd in de stijl van de Franse klassiekers, Kathedraal van Handicap ( Dôme des Invalides) (1675-1706), en de Militaire School (1759-1782).
"Elysese-Veldenlaan" is een ander symbool van Parijs. Omdat is het niet alleen een straat is van winkels en uitgaansgelegenheden, maar achter een chique boutique schuilt nog iets ander moois. Een deel van de Champs Elysees leidt naar de Place de la Concorde, omlijst door groene pleinen, waar musea, theaters en restaurants te vinden zijn. "De mooiste laan van de wereld", - zegt ieder.
De Arc de Triomphe.
In de tegenovergestelde richting van de Champs-Elysees is er de Arc de Triomphe , waarvan de bouw in 1806 werd begonnen, ter ere van het zegevierende Franse leger van Napoleon. Maar het lot van Napoleon stond hem niet toe om de voltooiing van het werk (in 1836 jaar) te zien. In 1920 werd aan de voet van de boog, het Graf van de Onbekende Soldaat gelegd. Het gehele complex heeft 50 m hoogte en 45 m breedte. Aan de buitenkant, is de boog met grote beelden en friezen versierd, die de opmars, de overwinningen en de triomfantelijke terugkeer van het leger weergeven. Aan de binnenkant van de boog zijn er de namen van de generaals en veldslagen. Het observatiedek opent een prachtig uitzicht over de stad. U moet zich wel bewust zijn, dat het verboden is voor voetgangers om het terrein Etoile, met als middelpunt van die staat de Arc de Triomphe over te steken.
Naast de historische bezienswaardigheden is Parijs ook beroemd om zijn voetbalstadion "Stade de Paris" ,. Dit stadion werd speciaal voor de FIFA World Cup in 1998 gebouwd en is uitgegroeid tot een historische plek waar Frankrijk de titel van Kampioen won. Echter, niet alleen voetbal speelt een belangrijke rol in het leven van de stad. De beroemde marathon van Parijs, die hier ieder jaar in April wordt gehouden, trekt talloze sporters en sportliefhebbers naar de stad.
De beroemde Parijse metro (kaart: subway stations ) is de meest handige manier om in- en rond de stad en omgeving te reizen. De metro in Parijs is één van de oudste op het continent. U kunt snel naar absoluut alle delen van Parijs en zijn voorsteden reizen vanwege het zeer uitgebreide netwerk.
Dit artikel over Parijs is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Parijs

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Parijs:


Le Bourget - 9.9 km
Le Bourget is een gemeente van Seine - Saint - Denis, in de wijk van Bobigny, die is gelegen op een afstand van 10,6 km van Parijs, in de noord-oostelijke buitenwijken. De oppervlakte van Le Bourget meet 2.08 km², en...
verder
Versailles - 16.9 km
De Franse stad Versailles is erg gewaardeerd bij vakantiegangers van over de hele wereld. Versailles is veel populairder dan veel van de hoofdsteden van de wereld. De stad lijkt meer op een elegant paleis, omringd door...
verder
Disneyland - 32 km
Het prachtige stadspark ligt net buiten Parijs. Het werd niet lang geleden aangelegd en het zal dus met zijn magische kastelen, attracties en sprookjesfiguren de bezoekers zeker niet onverschillig laten. Bij de ingang...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Parijs
 Parijs foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Parijs, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Parijs met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.