OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

216 Hotels in Brussel

 

Reisgids Brussel - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Als u in Brussel komt kan het enkel blijken dat u fysiek niet genoeg tijd heeft om alle bezienswaardigheden, monumenten en historische gebouwen van deze stad te bezoeken. Het symbool van modern Brussel is het Atomium, ontworpen door A. Waterkeyn voor de wereld tentoonstelling in Brussel van 1958. De bollen van het Atomium symboliseren atomen in een model van een ijzerkristal, dat 165 miljard keer is vergroot. De buizen die de ijzermolecules verbinden symboliseren de verbindende krachten. Onlangs werd een grote restauratie van het Atomium uitgevoerd, bijvoorbeeld, het aluminium laag werd vervangen voor een roestvrije laag .
De Grande-Place. De Grande-Place, of Grote Markt in het Nederlands, werd bijna totaal geruïneerd door de Franse artillerie in 1695, slechts de stadhuis bleef ongedeerd. De wederopbouw van het plein begon zonder uitstel en het resultaat was dat de Grande-Place één van de mooiste pleinen ter wereld werd. De voorzijde van de elke gebouw is uniek, maar het verhindert niet het plein eensgezind en laconiek lijkt. De Grande-Place wordt omringd door het Stadhuis, het Koninklijke Huis en de Huizen van de Gilden met zijn fabelachtige gouden voorzijden in Vlaamse stijl. In de Gilde van de Brouwers is er het Bier Museum en in Koninklijke Paleis bevindt zich het Nationale Museum.
het Park Cinquantenaire Het park Cinquantenaire is een ideale plaats voor hen die hun tijd zouden willen doorbrengen, ver van het gedrang van de grote stad en iets nieuw willen leren. Dit park werd gecreëerd voor de onafhankelijkheid van Brussel, een project van Leopold II. Zijn onderscheidende eigenschap is de prachtige triomf boog, het prototype voor de Franse Arc de Triomphe. In het Park Cinquantenaire bevinden zich het Museum Autoworld, het Koninklijke Museum van Fijne Kunst en het Museum van het Leger. Het is vanzelfsprekend dat dit park de beste plek is voor om rustig te wandelen en het om te genieten van de schoonheid van het natuur.
St.Michael en Gudula Kathedraal. De St. Michael en Gudula Kathedraal verbindt de rijke buurt met de binnenstad. De twee stompe torens doen je denken aan de Kathedraal van Notre-Dame. Zelfs Victor Hugo noemde het een ware gotische kathedraal. De bouw begon in het begin van de 13de eeuw en het was pas tegen het eind van de 15de eeuw klaar. Dus de St. Michael en Gudula Kathedraal heeft zowel elementen in vroege als latere gotische stijlen. Het gebouw is 108 meters lang, 50 meters breed en de afstand tussen de hoogste torens en de grond is ongeveer 69 meters. In de kathedraal worden ongeveer 1200 schilderijen gehouden. Door de eeuwen heen is het metselwerk donker geworden en het heeft eeuwen geduurd voordat de St. Michael en Gudula Kathedraa weer is hersteld. Maar tegenwoordig kan men, na een nauwgezette restauratie, weer van zijn schoonheid in originele witte kleur genieten.
Van Laeken Koninklijk Domein.
Koninklijk Domein Van Laeken dankt haar hun rijkdom bovenal aan Leopold II. Hij heeft het domein voortdurend uitgebreid, want hij kocht land en huizen van de lokale boeren. Sinds de XIX eeuw, leefde hier de koninklijke familie van België. Tijdens een wandeling door het park ziet u verschillende bezienswaardigheden, zoals de Villa Belvedere, een monument voor Leopold, Koninklijke terrassen waar exotische planten zijn te zien, het Koninklijk Paleis (toon op kaart ), de Japanse toren en het Chinees paviljoen.
Koninklijk Paleis.
Het Koninklijke Paleis te Brussel is een van de mooiste officiële gebouwen in de hoofdstad. Dit paleis ligt tegenover het Palais des Nations, aan de andere kant van Koningin Park, en symboliseert de Belgische monarchie. Het paleis is een plaats waar de Koning zijn taken als staatshoofd vervult. Hier vinden de koninklijke audienties plaats en worden de publieke problemen opgelost. In het paleis zijn er leuke salons, waar verwelkomingen worden gehouden. Zowel het Paleis als het Terras zijn voor het publiek geopend van 21 juli tot begin september.
Manneken Pis.
De vrolijke jongen die de hele tijd plast, heeft een rijke historie. In 1745 werd dit beeldje door de Britten (Engelsen) gestolen en twee jaar later door de Fransen. Later beval Lodewijk XV de jongen in een duur pak van goudbrokaat te kleden. Het was een ontvoering zonder geldelijke schade. In 1817 was Manneken Pis net na te zijn vrijgegeven door de Fransen, weer ontvoerd. Het is jammer maar het beeldje werd later gebroken gevonden. Op basis van de in takt gbleven stukken werd een nieuwe mal en een nieuw Manneken Pis gemaakt. Op 6 december 1818 werd hij opnieuw op zijn plaats geïnstalleerd. Het is interessant dat door de eeuwen heen, de garderobe van de jongen tot 518 kostuums groeide!
Mini-Europe.
Brussel bevestigt nogmaals zijn titel van Europese hoofdstad, aangezien het Koningin Park, in de buurt ligt van het beroemd Atomium. Zoals blijkt uit de naam 'Mini-Europe', vindt u daar een overzicht van al de mooiste plaatsen in Europa. Als u een paar uur in het park doorbrengt, kunt u de Nederlandse molens en de Eiffeltoren in Parijs te zien en tegen de achtergrond van verzakkende 'Scheve Toren van Pisa' gefotografeerd worden. In de Mini-Europe ligen maar liefst 300 miniaturen van de meest beroemde Europese gebouwen. Bovendien biedt het park diverse attracties, zoals de IMAX-bioscoop en een tropisch zwembad.
Dit artikel over Brussel is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Brussel

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Brussel:


Mechelen - 22.6 km
Deze Belgische stad is recentelijk erg populair geworden onder Russische toeristen. Sinds de oudheid is Mechelen beroemd om bell kunst. Veel klokken, vervaardigd door lokale kunstenaars zijn geïnstalleerd in de...
verder
Leuven - 24.8 km
Leuven is een stad in België, in de provincie Brabant. Leuven is ook een havenstad die aan de rivier Dijle ligt en via een kanaal met de Schelde in verbinding staat. De bevolking van de stad telde 32,2 duizenden mensen...
verder
Antwerpen - 41.7 km
Antwerpen is een prachtige stad, die vanwege haar culturele en historische bezienswaardigheden een speciale plek inneemt tussen de andere steden en dorpen van de Benelux. In het centrum van Antwerpen vindt men een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Brussel
 Brussel foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Brussel, Belgie. Het plannen van een trip naar Brussel met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.