OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

47 Hotels in Oostende

 

Reisgids Oostende - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Oostende is een belangrijke havenstad en een bekende badplaats. De naam van de stad kan worden vertaald als "oostelijke rand", omdat het oorspronkelijk het in het oostelijke deel van het eiland Testerep was gelegen. Later is het niveau van de zee omlaag gebracht en het eiland samengevoegd met het vasteland, maar de naam bleef de herinnering aan zijn fundament.
Tijdens het warme seizoen trekt het resort bezoekers door zijn ruime stranden. Het zwem seizoen is geopend van juni tot eind september. Voor de rest van het jaar zijn er excursies naar bijzondere plekken, die de belangrijkste attracties voor toeristen blijven. Het Spaanse Huis, gebouwd in 1741 is een van de oudste gebouwen van Oostende. Ooit werd het huis gebruikt als een wasserette, later werd het gebouw omgezet in een speelgoedwinkel. In het midden van de 20e eeuw werden alle oude gebouwen gesloopt, maar het Spaanse Huis heeft op wonderbaarlijke wijze overleefd. Gedurende vele jaren was het huis verlaten, tot het gebouw werd gekocht door autoriteiten van de stad. In 2001 werd het huis gerestaureerd, en tegenwoordig wordt het beschouwd als de mooiste historische plek en het symbool van de stad.
De kerk van St. Peter en Paul, gebouwd in 1905, is de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van Oostende. De torens bereiken een hoogte van de 72 meter. Op het grondgebied van de kerk is de eerste koningin van België begraven, Louise Marie van Orleans. Niet ver van de kerk ligt de toren van St. Peter's, de voornaamste inrichting daarvan zijn de oude klokken, gemaakt door meesters in de 15e eeuw. Het bezoek aan de kerk van kapucijnen is ook echt de moeite waard. Dit is een prachtige architectonische structuur van het begin van de 17e eeuw. Het grootste openluchtmuseum van het land is hier ook gevestigd. Dit is het Raversijde Museum Complex. Hier vindt u een klein vissersdorpje, een complex van militaire forten en torens, evenals een mooi herenhuis, dat ooit heeft toebehoord aan Prins Charles. Kunstliefhebbers kunnen het huis-museum van kunstenaar James Ensor bezoeken, dit museum vertoont een grote verzameling van zijn schilderijen.
  Een geweldige plek om te wandelen is het Leopoldplein, waarvan de belangrijkste decoratie een monument is voor Leopold I, de eerste koning van België. Het monument is aan één kant in een maritieme stijl ingericht, wat een levendige herinnering is aan de hobby van de koning - vissen. De andere kant van het monument symboliseert de plechtige toetreding van de koning tot de troon.
Een soort symbool van de badplaats is het Thermae-paleis. Veel vooraanstaande personen kozen dit chique thermische complex als een vakantieplek. Het thermische complex in een luxepark is momenteel open voor het publiek. In de warmere maanden vinden de gasten een openbaar zwembad en een ongelooflijk mooie Japanse tuin in de directe omgeving van het paleis. Niet lang geleden werd hier in het park een kunstgalerie geopend, zodat je je gezondheidsverbeterende vakantie altijd kunt diversifiëren met een interessante excursie. In de buurt van het Thermae Palace is een populair strand.
Oostende heeft een groot Historisch Museum, dat bezoekers kennis laat maken met de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. Dit museum huisvest waardevolle historische documenten, collecties van oude wapens en huishoudelijke artikelen, evenals unieke kunstwerken en handwerk. Het museum organiseert speciale excursies voor kinderen, waarbij ze een aantal van de tentoongestelde voorwerpen in hun handen mogen houden.
Een onvergetelijke gebeurtenis is een bezoek aan het Museum van Mariene Geschiedenis dat is gevestigd in het oude vissersschip Amandine. De sfeer van het verleden wordt volledig opnieuw gecreëerd op het schip. Tegenwoordig zijn aan boord waardevolle scheepsuitrusting, oude zeekaarten en andere ongelooflijke mariene artefacten aanwezig.
Een van de meest pittoreske en ongewone stadswijken is de zogenaamde Visserswijk, ook bekend als Visserskaai. De centrale attractie is een groot aquarium met een rijke verzameling zeecreaties. In hetzelfde kwartaal kunt u een bezoek brengen aan een aantal fijne visrestaurants en gastronomische winkels, evenals vele lokale souvenirwinkels met interessante scheepvaartcadeaus.
Dit artikel over Oostende is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oostende

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oostende:


Brugge - 21.5 km
Brugge is gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen, ongeveer twee uur rijden van Utrecht (Nederland). In de 9e eeuw was deze stad veroverd door de Vikingen, dat is waarschijnlijk de reden waarom de naam van de...
verder
Kortrijk - 49.2 km
De stad Kortrijk is gelegen aan de oevers van de Leie, op slechts 7 km van Frankrijk. Deze stad werd gesticht door de Romeinen. Op dat moment stond Kortrijk bekend als "Cortoriacum". Later werd deze oude stad verwoest...
verder
Gent - 59.3 km
Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen (België). Het heeft 235.000 inwoners. Gent is omgeven door bollenvelden, en heeft dus ook de bijnaam 'stad van de bloemen'. De stad heeft een lange geschiedenis,...
verder

Onze diensten
 Oostende foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oostende, Belgie. Het plannen van een trip naar Oostende met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.