OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

82 Hotels in Geneve

 

Reisgids Geneve - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Genève is niet al te populair bij toeristen omdat men denkt dat het te saai, te steriel en te normaal is. Maar nee! Het is ook echt mooi! Genève ligt op een uitstekende locatie aan de oevers van het Meer van Genève en heeft vele smalle straatjes rond het historische hoofdplein van Bourg de Four (toon op kaart ). U kunt hier uren wandelen, van de historische gebouwen en interessante musea, zoals het het Museum van de Moderne Kunst , genieten. Er zijn ook veel mooie parken (kaart: parks ), leuke gezellige restaurants (kaart: restaurants ), bars (kaart: bar ) en nachtclubs. (kaart: disco/clubs ).
De Kathedraal van Saint-Pierre.
De Kathedraal van Saint-Pierre ligt op het hoogste punt van de oude stad, op een hoogte van 404 meter boven de zeespiegel, op de plek waar, vermoedelijk, een Romeinse tempel stond. Sinds de IV-V eeuw zijn er daar kleine christelijke basilieken verschenen. Tijdens de grootste archeologische uitgravingen in Europa werden onder de kathedraal overblijfselen van vroegere kerken, een doopkapel IV eeuw en een mozaïek V eeuw gevonden. De Saint Pierre kathedraal werd in de jaren 1150-1232 in de Romeinse stijl met gotische elementen gebouwd. Haar torens zijn in de stijl van de late romantiek en de vroege gotiek gemaakt.
Sinds XIII eeuwse het uitzicht van de kathedraal was veel veranderd. Allebei van zijn onvoltooide belangrijkste torens dateren uit de dertiende eeuw. Het oude portaal werd in 1749 - 1756 jaar door een portiek met zes Korinthische zuilen vervangen. De puntige metalen toren van de kathedraal dateert uit 1895. Het was op de plaats waar de voormalige klokkentoren van de XV eeuw is ontstaan. Het interieur van de kerk is in strikte Calvinistische stijl ontworpen, dus het is uiterst bescheiden. In de noordelijke zijbeuk is er "Chaise De Calvin", een driehoekige stoel die vermoedelijk ooit toebehoorde aan theoloog en kerkhervormer (1509-1565) Johannes Calvijn die van Parijs naar Genève liep. De Capellagroep (vijf sculpturen) is voor houten palen in de dwarsrichting zijbeuk geplaatst. In de kapel van Rohan richtte men in 1889 een monument voor Hertog Henri de Rohan 1579-1638) op. Hij was de leider van de Franse protestanten tijdens het bewind van koning Lodewijk XIII.
Tavel Huis.
Tavel Huis (Maison Tavel) , in de oude stad, is ook de aandacht waard. Het is het oudste bewaard gebleven woongebouw van het oude Genève. Eerst kreeg het de naam in 1303 en later werd het bijgewerkt in 1334. In dit gebouw met zijn gotische gevel is er het 'Museum Van Oud Genève' (Musee du Vieux Geneve) . Dit museum toont het reliëf, waaruit duidelijk blijkt wat Genève in 1850 was, voordat de stadsmuur werd afgebroken. Het reliëf werd gemaakt de jaren 1880 - 1896 door A. Manen op een schaal van 1:250. Bovendien presenteert het museum de tentoonstelling over het leven van de inwoners van Genève op dit moment.
Place Neuve.
In het zuid-westen van de Oude stad is er het Nieuw Plein (Place Neuve) . In het midden van het plein bevindt zich het paardensport monument van de Zwitserse Generaal Guillaume Henri Dufour (1787-1875). Dit is het werk van beeldhouwer Alfred Lanza (1879-1894). Tijdens de periode 1832-1864 is er topografisch onderzoek van Zwitserland verricht, onder leiding van Dufour werd de topografische kaart van het land gemaakt op 25 pagina's (schaal 1:100 '000), het wordt de "kaart van Dufour" genaamd. Tijdens de Burgeroorlog, in 1847 was Generaal Dufour de opperbevelhebber van het Leger van de Unie. Dit leger vocht tegen zeven katholieke kantons, genaamd Sonderbund. In 1857 hielp Dufour bij het weigeren Pruisen in het Zwitserse Neunburg.
"Reformatie Muur".
In het prachtige park "Bastions"(Parc des Bastions) is de "Reformatie Muur" (Mur des Reformateurs) gelegen. Geneve was in die tijd de thuisbasis van het hoofd van de protestantse Reformatie, "Johannes Calvijn" en zijn vennoten. Na enige tijd werd Calvijn uit de stad verbannen, omdat hij een te harde positie had ingenomen. Echter, na zijn terugkeer in 1541 heeft hij Genève veranderd in een stad als "het reformistische Rome". Aanhangers van calvinistische ideeën stroomden hier uit heel Europa naar toe.
De bouw van de Reformatie Muur begon in 1909, op de 400ste verjaardag van de geboorte van Calvijn en van de 350ste verjaardag van zijn Academie voor priesters in Genève. De gedenkteken plaat is op de oude verdedigingsmuur geïnstalleerd. In het centrale deel van de plaat zijn er de vijf meter metende sculpturen van leiders van de Reformatie geplaatst. Guillaume Farel (1489-1565) was de eerste die reformistische ideeën had. Johannes Calvijn (1509-1564) was de onbetwiste leider van de reformisten. Theodorus Beza (1513-1605) is de eerste rector van de academie voor priesters. Schot John Knox (1513-1572) is de grondlegger van de Presbyteriaanse Kerk. Rechts en links van hen zijn de figuren van andere hervormers uit verschillende landen geplaatst.
Jet d'Eau fontein.
In de haven wateren van het Meer van Genève is er de belangrijkste bezienswaardigheid van Genève. Dit is de fontein Jet d'Eau, wat vertaald betekent "waterstraal" (Jet d’Eau) . Oorspronkelijk was de fontein een veiligheidsklep voor waterdruk, maar vandaag is zij tot een symbool van Genève uitgegroeid. Voordien spoot de waterfontein niet zo hoog, echter na installatie in een speciale pomp (1951) spuit er elke seconde 500 liter water, bij een snelheid van 200 km/h tot op een hoogte van 140 meter. s' Avonds wordt de fontein prachtig verlicht.
Als u zich op de boulevard «Quai du General-Guisan» langs het meer begeeft, kunt u een andere bijzondere plaats van Genève, "De Bloemenklok" (L’Horloge Fleurie) zien. Het is gelegen aan de rand van de Engelse Tuin. Deze Bloemenklok is uit duizenden bloemen opgebouwd. Dit is een hulde aan de Geneefse klok-industrie. Meerdere malen per jaar wordt het bloemen arrangement naar gelang het seizoen bijgewerkt.
Dit artikel over Geneve is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Geneve

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Geneve:


Lausanne - 51.5 km
Lausanne is een kleine, maar ook de meest bezochte toeristische stad van Zwitserland. Lausanne is gelegen aan de voet van de "Aiguille du Midi" bergen en de Alpen, aan de noordelijke oever van het van het meer van...
verder
Albertville - 60.8 km
Albertville is een kleine stad gelegen in de bergen in het zuidoosten van het Frankrijk. Deze stad staat bekend als een luxe ski-resort en een cultureel centrum. Het werd in 1836 opgericht door Charles...
verder
Chamonix-Mont-Blanc - 64.4 km
Tegenwoordig staat de gemeente van Chamonix bekend als een van de belangrijkste centra van toerisme en wintersport in de Alpen van Frankrijk. Hier hebben de eerste Olympische Winterspelen inde geschiedenis van de sport...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Geneve
 Geneve foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Geneve, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Geneve met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.