OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

68 Hotels in Cardiff

 

Reisgids Cardiff - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cardiff is de jongste hoofdstad van Europa. Dit is een stad die de beste tradities van de oudheid en moderne trends perfect combineert. Tegenwoordig is dit een moderne universiteitsstad, een grote haven en industrieel centrum. Om de sfeer van de stad te diversifiëren en het aantrekkelijker voor reizigers te maken, biedt dit havengebied vele mooie winkels en restaurants.
Tegenwoordig is de haven de meest populaire plek voor wandelingen, waar u de aanblik van afgemeerde jachten kunt zien, dan de meesterwerken gekookt door lokale koks proberen, of memorabele souvenirs in mooie winkels kiezen. Het Centrum van Kunst is een van de modernste plaatsen van de stad. Het kan maximaal 1900 mensen verwelkomen. In de zalen van het centrum vinden diverse culturele evenementen en meestal ook tentoonstellingen plaats. Er is ook een prachtig restaurant in het centrum dat aan bezoekers rust met nog meer comfort biedt. Het "Millennium Stadium" zal mensen aantrekken die van sport houden. Geopend in 1999, is dit stadion een geweldig voorbeeld van moderne architectuur. Het stadion heeft 72 duizend zitplaatsen en het is de plaats voor het uitvoeren van internationale wedstrijden.
Bij de historische bezienswaardigheden van Cardiff moeten we zeker de kerk van Johannes de Doper vermelden, die in de buurt van de "Llandaff" kathedraal is gelegen. De kerk werd gebouwd tijdens Orman tijden. Dit gebouw werd meerdere malen vernietigd en elke keer werd het herbouwd uit resten van tussen het as. Een meer bekende bezienswaardigheid is het "Kasteel van Cardiff", waarvan de kamers gemakkelijk zijn te onderscheiden door hun bijzondere luxe en elegante inrichting. Het Kasteel van Coch gelegen in het noordelijke deel van de stad en is niet minder interessant. Het mooie kasteel ziet eruit als een sprookjes fort - gekleurde muren en cirkel-vormige torens herinneren aan de middeleeuwse tradities. Toeristen wordt ook een excursie naar het resorts "Cathey"Park aangeboden, tijdens welke u ook diverse opmerkelijke historische bezienswaardigheden kunt zien.
  Een van de meest bezochte culturele instellingen van de stad is het Nationaal Museum. De bouw begon in 1912. De opening van het museum werd echter voorkomen door de Eerste Wereldoorlog die begon. De oplevering van het museum was alleen mogelijk in 1927. Oorspronkelijk werd een zeer diverse verzameling verzameld in het museum. Tegenwoordig bevat het archeologische, geologische en zoölogische tentoonstellingen en een van de grootste collecties kunstwerken in Europa. Het museum heeft vele unieke tentoonstellingen. Hier kun je de wapens uit de bronstijd en zeldzame schilderijen van Vincent van Gogh zien.
Onder de opmerkelijke architecturale monumenten bevindt zich een universiteitsgebouw. De opening vond plaats in 1883. Vanaf het moment van de bouw is het mooie gebouw vrijwel onveranderd gebleven. Het is ingericht met hoge ramen, veel prachtige sculpturen en torens. In het warme seizoen wordt de universiteit omringd door een goed onderhouden aangelegde tuin met interessante composities.
De echte historische attractie van Cardiff is het Roth Park, dat werd opgericht in 1894. Op het grondgebied van dit schilderachtige park is er een groot meer met dezelfde naam, dat erg populair is bij lokale vissers. Het park is erg groot. Er zijn speciale picknickplaatsen op het grondgebied en in de zomer worden toeristen aangeboden om per boot het meer op te rijden. Op het grondgebied van het uitgestrekte park bevindt zich een botanische tuin, waar vaak interessante tentoonstellingen en andere thematische evenementen worden gehouden.
Terwijl je door de stad loopt, kun je veel interessante historische gebouwen zien. Niet ver van de waterkant is een prachtig gebouw Pierhead, gebouwd van rode baksteen. Dit gebouw werd gebouwd in 1897. Oorspronkelijk was het gehuisvest in het hoofdkantoor van het bedrijf Bute Dock. Het belangrijkste kenmerk van dit gebouw is een klein torentje met een klok. Locals noemen vaak het historische huis Baby Big Ben. In 2010 werd het Museum of History Wales geopend in het gerestaureerde gebouw.
Met kinderen zal het interessant zijn om naar het wetenschappelijke museum Techniquest te kijken, dat in 1986 werd geopend. Momenteel zijn er in de muren van dit centrum veel interactieve tentoonstellingen, maar ook technische apparaten en de echte laboratoria. Er zijn excursies voor kinderen van verschillende leeftijden. Sommige excursieprogramma's zijn echter interessant voor volwassenen.
Dit artikel over Cardiff is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cardiff

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cardiff:


Bristol - 41.1 km
Bristol is een pittoreske Engels stad, met een tamelijk druk leven dat dag of nacht doorgaat De belangrijkste attracties voor toeristen zijn bezoeken aan culturele en historische bezienswaardigheden, evenals uitstapjes...
verder
Swansea - 55.6 km
Swansea kreeg de status van de stad in 1969. Daarvoor was het een groot industrie- en havengebied. Buitenwijken van de stad zijn rijk aan afzetting van steenkool, koper, arseen, zink en tin. Deze plaats was al bekend in...
verder
Oxford - 136.3 km
Deze moderne stad is zo’n drukke metropool, dat het lijkt alsof het leven hier zelfs geen minuut stopt. Sinds meer dan acht eeuwen is Oxford een belangrijke onderzoeks-en opleidingscentrum, dat bekend is over de hele...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Cardiff
 Cardiff foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cardiff, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Cardiff met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.