OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

134 Hotels in Dresden

 

Reisgids Dresden - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het hoeft niet gezegd te worden dat Dresden is een van de mooiste Europese steden. Natuurlijk is het moeilijk om het te vergelijken met een dergelijke metropolen als New-York of Peking, met hun wolkenkrabbers en drukke straten, maar deze stad aan de Elbe heeft helemaal niet nodig: het is aantrekkelijk met hele andere dingen. Dat is waarom er altijd zoveel toeristen in Dresden te vinden zijn. Dresden is zo'n fantastische stad, dat zelfs degenen die er een lange tijd hebben gewoond,haar schoonheid nog steeds bewonderen.
De Zwinger Paleis. Van de Augustusbrücke brug kan men genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de historische gebouwen van het oude deel van de stad, die Bellotto had geïnspireerd om prachtige schilderijen te maken, die in Dresden Art Gallery in de Zwinger Paleis worden bewaard. De grote collectie van de wereld-beroemde galerij bevat ook de werken van Nederlandse schilders en een grote deel van de Italiaanse en Spaanse kunstenaars. Het is de ideale plek, waar de beroemde Rafael 'Sixtijnse Madonna' bevindt. Naast de kunstgalerij in het Zwinger Paleis is er ook de Armory Museum, de fysisch-mathematische salon en een grote collectie porselein, dat bestaat uit oude Japanse en Chinese vazen en thee-sets, en ook Meissen porseleinwaren. De bouw van de Zwinger Paleis begon in 1709 en eindigde pas in 1855. De fronten van het paleis, dat vroeger de residentie van de Saksische keurvorsten waren, zijn tegenwoordig volledig gerestaureerd, maar de binnenkant en de achterkant wordt nog steeds aan gewerkt. Het is goed te zien vanaf de Hausmann toren met zijn panoramische uitzicht. In de toren kunt u ook kijken naar de indrukwekkende expositie over Dresden van 1944-45, de foto's tonen de verwoesting na de zinloze bombardement dat het leven van 35 000 mensen namen. In het moderne gedeelte van het paleis is de beroemde collectie van sieraden door Grünes Gewölbe tentoongesteld.
De Hofkirche. Niet ver van het Zwinger paleis bevindt zich de Katholieke Kerk Hofkirche, de toren daarvan is goed te zien vanaf een grote afstand. De buitenkant van de kerk heeft een impressie van een donker en somber gebouw, maar van binnen is het vol licht. Het beroemde schilderij 'Furstenzung' verbindt het paleis en de Johanneum, het gebouw, waar Dresden Vervoer Museum is gevestigd. De honderd meter hoge muur was geschilderd met de sgraffito techniek. In het begin van de 20e eeuw werd het schilderij vervangen door 23 921 platen van Meissen porselein. Daarop is de processie van de Saksische heersers van de Vetting dynastie afgebeeld.
De Brühlsche Terrasse.
Langs de Elbe ligt de Brühlsche Terrasse, een luxe boulevard. Het gevestigd in een omgebouwd sterk kustvestingwerk en wordt ook het "Balkon van Europa" genoemd. De naam de Brühlsche Terrasse (toon op kaart ) komt van Graaf Heinrich von Brühl, die van het gebied in de jaren 1739 tot 1748 van zijn paleis een prive pretpark heeft gemaakt. Hier vindt u de voormalige familie zetel, de Secundogenitus voor tweede prinsen, de Academie voor Schone Kunsten, een gebouw in barokke stijl en het voormalige Arsenal Albertinum, waar zich nu een museum bevindt. Aan de noord-oostzijde van De Brühlsche Terrasse was er vanaf 1945 een van de beste cafes-restaurants "Belvedere". Tegenwoordig is er een plan om het te herstellen. Aan de rand van het terras zijn er ligplaatsen voor schepen van de "Witte Vloot". Bij goed weer zal een tocht op een dergelijk schip door het Saksisch Zwitserland voor u erg boeiend zijn.
De Frauenkirche.
Gaat u de trap af, dan komt u in de gezellige straat Münzgasse en komt u bij de kerk Frauenkirche op het plein Neumarkt. Deze ronde kerk werd gebouwd van zandstenen door architect George Bar in 6000 dagen tussen 1726 en 1743. In 1945 werd het door de oorlog in slechts een nacht verwoest. Na de hereniging van Duitsland is er besloten om het oude silhouet van Dresden, waaronder Frauenkirch in haar oude staat terug te brengen. In 1994 begon de wederopbouw, en aan het einde van oktober 2005 was de feestelijke opening van de kerk.
De Nieuwe Stad.
Het gebied van de Nieuwe stad tussen de Elbe en Albertplatts werd na 1989 de meest trendy plek in Dresden. In de Koenigstrasse zijn er prachtige gerestaureerde gebouwen met vier verdiepingen uit de achttiende eeuw. Op het eerste gezicht lijkt de straat nogal saai, maar als je dieper kijkt vind je mooie en gezellige binnenplaatsen met cafes en restaurants, boetiekjes, gallerijen, antiekwinkels en kleine theaters. Grotere winkels in de Nieuwe Stad vind je voornamelijk in de moderne Hauptstrasse en in het voetgangersgebied. Warenhuizen en grote winkelketens vind je op de Altmarkt en de Pragerstrasse в in de Oude Stad.
Semper Opera House.
De Opera van Dresden heeft zijn oorsprong in de Renaissance. De architectuur en akoestiek van de prachtige Semper Opera in Dresden kan worden beschouwd als een meesterwerk van negentiende eeuwse theaterarchitectuur. Het gebouw is zorgvuldig gerestaureerd met originele beeldhouwkunst en ornamenten. Dankzij de muzikale traditie en opvoeringen van onberispelijke kwaliteit behoort de Saksische Staatsopera in Dresden tot 's werelds beroemdste operahuizen.
Dit artikel over Dresden is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dresden

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dresden:


Cottbus - 89.5 km
Cottbus is een stad in het oosten van Duitsland, die is gelegen aan de rivier Spree, de stad heeft drie spoorlijnen en ligt slechts 100 km van Berlijn. De bevolking van de stad telde in 2010 meer dan 110 duizend mensen....
verder
Zwickau - 95 km
Het Saksische stadje genaamd Zwickau is internationaal bekend vanwege het feit dat de wereldberoemde pianist en componist Robert Schumann hier is geboren. Het huis-museum van deze artist ligt vlak naast het stadhuis....
verder
Liberec - 98.2 km
Liberec is de hoofdstad van Noord-Bohemen. De stad werd gesticht in de XIIIe eeuw, op basis van een oud fort, bij de Garkovitskogo stroom. De bevolking telt 105 duizend inwoners.

Liberec is een belangrijk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Dresden
 Dresden foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dresden, Duitsland. Het plannen van een trip naar Dresden met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.