OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

39 Hotels in Karlsruhe

 

Reisgids Karlsruhe - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Als u kijkt naar de stad vanuit het perspectief van een vogel, lijkt het door zijn vorm op de zon. In het centrum van de stad staat een oud paleis, een werk van architectonische kunst in de barokke stijl. Van het centrale plein in alle richtingen, zoals de stralen van de zon, divergeren straten en boulevards. In het centrale deel van de stad is er ook de Grote Markt. Op de Grote Markt staat een monument in de vorm van een piramide die doet denken aan de stichter van Karlsbad Karl Wilhelm.
Het Paleis van Karlsruhe is een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in de stad. Dit is een echte miniatuur replica van het paleis van Versailles. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt om de tentoonstelling van Het Museum van Baden te houden. Het paleis wordt omringd door een grote park zone, zodat toeristen meestal met succes de bezichtiging van exposities met wandelingen door schilderachtige parken kunnen combineren. Het park zal u naar de Botanische Tuin leiden. Ooit was deze plek niets anders dan een ondoordringbaar bos. Nu kunnen toeristen tussen fantastische bomen gemakkelijk wandelen en van zingende vogels genieten. Het "Gottesaue" paleis ligt in het oostelijke deel van de stad. Het paleis werd gebouwd in de 11e eeuw. Dit is een imposant gebouw in renaissancestijl, dat wordt gebruikt als een huisvesting voor een muzikale universiteit.
Het Centrum van Kunst en Multimedia Technologies is vrij opmerkelijk onder de musea van Karlsruhe. U kunt een museum als dit ergens anders in de wereld niet vinden. Hier vindt u interactieve kunstwerken en kunt u moderne installaties en fascinerende seminars bezoeken.
De beste plaats om te wandelen, voor mensen die van winkelen genieten, zal de straat Keizerstrasse zijn. Alle beste winkelcentra en handels paviljoens van de stad zijn hier bijeen. U vindt er ook een aantal moderne café's en restaurants.
  Liefhebbers van hedendaagse kunst zullen de State Art Gallery, gelegen in het centrum van de historische wijk, leuk vinden. Het gebouw zelf dat het museum huisvest, heeft een grote historische waarde. Het werd gebouwd in 1846. De collectie van het museum is uniek en veel van zijn exposities zijn meer dan 500 jaar oud. De verzameling middeleeuwse gravures en afbeeldingen uit verschillende Europese landen worden erin gepresenteerd. Op het grondgebied van dit museum is er een kleine kas, die wordt gebruikt voor tentoonstellingen van hedendaagse kunst.
Een interessant historisch symbool van de stad is het kasteel van Gottesaue. Het werd gebouwd op de plaats van een oude benedictijnse abdij. De bouw van het kasteel begon in 1588 en duurde negen jaar. Tijdens de lange geschiedenis van het kasteel werd het herhaaldelijk verwoest en herbouwd. In 1818 werd het omgebouwd tot een barak en in de eerste helft van de 20e eeuw was het een gebouw met meerdere appartementen. Het historische gebouw werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kasteel werd pas in 1982 volledig gerestaureerd. Momenteel is het kasteel de locatie van een muziekinstituut.
Fans van wandelingen in historische plaatsen zullen geïnteresseerd zijn om naar de top van de berg Turmberg te klimmen. Hier werden de ruïnes van het oude kasteel van Durlach bewaard. Dit kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en bleef lange tijd de verblijfplaats van de Hohenberg graven. Tijdens de volgende veldslag in de 16e eeuw werd het kasteel bijna volledig verwoest. Slechts een van de onneembare torens, waarin het meteorologisch station zich nu bevindt, is bewaard gebleven. Op de top van de berg kunnen toeristen de kabelbaan beklimmen. Naast de ruïnes van het oude kasteel zijn er veel interessante bezienswaardigheden.
Karlsruhe heeft veel interessante religieuze gebouwen uit verschillende periodes bewaard. Op een kleine afstand van het stadscentrum ligt de Sint Bonifaciuskerk. Het werd gebouwd in 1908 en is een levendig monument in de neo-Normandische stijl. Bij de ingang van de katholieke kerk staat een prachtig standbeeld van Sint-Bonifatius. Het gebouw heeft een nogal ongebruikelijke architectonische vorm; het is gebouwd in de vorm van een Latijns kruis. Onlangs onderging de kerk een complete reconstructie, waarbij het mogelijk was om de oorspronkelijke elementen van het interne en externe ontwerp zo veel mogelijk te herstellen.
Dit artikel over Karlsruhe is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Karlsruhe

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Karlsruhe:


Baden-Baden - 30 km
Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat Baden-Baden de meest bekende badplaats in Duitsland is. Baden-Baden werd lang geleden populair onder de Europeanen en toeristen van over de hele wereld. Naast de rijke...
verder
Mannheim - 54 km
Mannheim is een Duitse stad, die de tweede grootste stad in de provincie Baden-Württemberg is. Deze plaats is gelegen, nabij de samenvloeiing van de twee rivieren - Neckar en Rijn. Mannheim kreeg de officiële status...
verder
Stuttgart - 63.3 km
Tegenwoordig heeft Stuttgart het recht om de titel van "werelds auto hoofdstad" te vorderen. Zelfs mensen, die niet geïnteresseerd zijn in de auto-industrie, zullen de naam van de stad verbinden met het merk...
verder

Onze diensten
 Karlsruhe foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Karlsruhe, Duitsland. Het plannen van een trip naar Karlsruhe met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.