OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

252 Hotels in Hamburg

 

Reisgids Hamburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Hamburg is een van steden, die een van de zestien provincies van Duitsland vertegenwoordigd. De stad ligt aan de oever van de rivier de Elba, in de buurt van de Noord-Zee. Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland na Berlijn en de zevende grootste stad in de hele Europese Unie. Bovendien, dit is de dichtst bevolkte stad van Europa, die geen hoofdstad is. In 2008 telde de bevolking van Hamburg naar schatting 1 773 218 mensen. Naast een eigen vlag en het embleem van Hamburg heeft de stad zijn eigen hymne. Dit is zeer zeldzaam voor steden.
Hamburg is een groot verkeersknooppunt, een zee- en een rivierhaven. Er is ook een luchthaven op het grondgebied van de stad. Hamburg is een centrum van de machinebouw, drukkerij-en textielindustrie. Hier zijn ook het hoofdkantoor van de uitgeverijen van bekende kranten "Stern" en "Der Spiegel". Bovendien, bevinden zich hier de belangrijkste kantoren van een groot aantal banken, verzekeringsmaatschappijen en andere commerciële organisaties.
De meeste van de oude gebouwen werden tijdens de oorlog verwoest, maar het symbool van de stad - de toren "Michelle" van de Kerk van St. Michael met de hoogte van 132 meter is bijna ongedeerd gebleven.
Het Alsterflit kanaal verdeeld de stad in het Oude en Nieuwe Hamburg. De "Trost Brücke" brug over het kanaal is een zeldzame constructie, die de brand in 1842 heeft overleefd. Deze brug biedt een panoramisch uitzicht op alle belangrijke bezienswaardigheden in Hamburg, dat die bezoekers altijd aantrekken door hun interessante architectonische ontwerpen. Onder deze bezienswaardigheden zijn ook het stadhuis, de oudste beurs in Duitsland en de overblijfselen van de kerk van St. Nicolaas, die is gebombardeerd tijdens de oorlogsjaren van de middeleeuwen. Er staat hier nu een anti-oorlogsmonument. In de stad kunt u ook de musea, bibliotheken en theaters bezoeken.
Liefhebbers van winkelen zullen ook veel interessants in Hamburg vinden zoals een tal van dure boetieks, winkelcentra, handelscentra, passages en andere verkooppunten.
  In Hamburg zullen toeristen niet alleen historische, maar ook natuurlijke attracties kunnen bewonderen. Het onuitgesproken symbool van de stad blijft het prachtige Alstermeer. Aan de oevers van dit meer ligt vandaag een aantrekkelijk park. Locals en toeristen komen hier om te picknicken, te genieten van wandelen en actief entertainment. Langs de oevers van het meer liggen luxe villa's van de rijkste stedelingen. In het warme seizoen op het meer worden vaak wedstrijden in de watersport beoefend
Kunstkenners moeten zeker het Hamburger Kunsthalle Museum bezoeken, dat een unieke verzameling kunstwerken bevat. Dit museum werd opgericht in het midden van de 19e eeuw. Het bevindt zich in een majestueus gebouw met zuilen. In de zalen van het museum zijn schilderijen van verschillende tijdperken. Sommige doeken zijn meer dan 400 jaar oud. In 1995 had het museum een ​​nieuw gebouw, waarin de werken van hedendaagse kunstenaars nu worden gepresenteerd. Vaak zijn er interessante tentoonstellingen hier.
De meest bezochte culturele instelling van de stad is het Museum van de geschiedenis van Hamburg. Het bezet ook een spectaculair historisch gebouw, waarvan het dak is versierd met een kleine klokkentoren. Dit museum heeft een zeer veelzijdige verzameling tentoonstellingen, die een verscheidenheid aan historische gebeurtenissen en culturele tradities weerspiegelen. Luxueuze nationale kostuums, oude muziekinstrumenten, modellen van oude schepen en historische documenten zijn slechts een paar van de tentoongestelde voorwerpen die binnen de muren van dit museum te zien zijn.
Degenen die graag ongewone musea bezoeken, moeten naar het culturele centrum met de oorspronkelijke naam The Hamburg Dungeon kijken. Dit horrorsum vertelt bezoekers over de meest angstaanjagende en tragische gebeurtenissen die de stad te verduren had. Vreselijke epidemieën en natuurrampen, oorlogen en destructieve branden vormen een integraal onderdeel van de geschiedenis van Hamburg. In dit museum kunnen bezoekers genieten van spectaculaire theatervoorstellingen en een vreselijke sfeer die niemand onverschillig laat.
In het havengebied is een zeer ongewoon architecturaal complex, dat de Amber-stad wordt genoemd. Hier kunnen reizigers de resterende magazijnen zien. Veel ervan werd gebouwd in de 19e eeuw. De industriële gebouwen van rode baksteen zijn ongelooflijk mooi.
Dit artikel over Hamburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Hamburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Hamburg:


Lubeck - 58 km
Lübeck is een havenstad, die is gelegen aan de noordkust van Duitsland in Sleeswijk-Holstein. De rivier Trave stroomt in de buurt van de stad. De stad werd gesticht in de elfde eeuw, toen het werd gebouwd op de plaats...
verder
Kiel - 86.5 km
Kiel is een oude havenstad, die voor de bezoekers echt een ruime keuze aan entertainment biedt. U kunt met de geschiedenis van deze stad en belangrijkste bezienswaardigheden kennis maken tijdens een water excursie die...
verder
Schwerin - 93.8 km
Tegenwoordig ontwikkelt Schwerin zich als een populaire toeristische bestemming. Dit is logisch, want de stad en zijn omgeving zijn rijk aan een verscheidenheid van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden, die...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Hamburg
 Hamburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Hamburg, Duitsland. Het plannen van een trip naar Hamburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.