OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Cottbus

 

Reisgids Cottbus - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cottbus is een stad in het oosten van Duitsland, die is gelegen aan de rivier Spree, de stad heeft drie spoorlijnen en ligt slechts 100 km van Berlijn. De bevolking van de stad telde in 2010 meer dan 110 duizend mensen. Het wordt beschouwd als het culturele en politieke centrum van de Sorbische bevolking in Neder-Lausitz.
In de stad ontwikkelde zich de sport - een voetbalclub "Energie Cottbus", die ooit hebben gespeeld in de Bundesliga. Momenteel spelen zij in het tweede team van de Bundesliga. Wat betreft het onderwijs In Cottbus, in 1991 werd de jongste Technische Universiteit in Duitsland - de Brandenburg Technische Universiteit opgericht, die toonaangevend is voor het niveau van onderwijs in deze stad.
Het Branitz kasteel is gelegen in het zuiden van de stad en het is een van de meest populaire bezienswaardigheden onder toeristen. In de buurt van het kasteel ligt een prachtig park. Het kasteel werd gebouwd als residentie voor prins Hermann von Pückler-Muskau - een van de sleutelfiguren in de XIX eeuw. Hij was een schrijver, een reiziger, een verhuurder en een landschapsarchitect bij de Pruisische koninklijke cour (hof). Het kasteel is gebouwd in de barokke stijl. Het project werd ontworpen door een architect uit Dresden Gottfried Semper, die ook het project van de Opera van Dresden heeft gemaakt. Tegenwoordig is het kasteel omgebouwd tot een museum dat de exposities, die zijn gewijd aan de levensloop van deze prins, toont.
De majestueuze tuin, die het kasteel omringt, is persoonlijk ontwikkeld door Hermann von Pückler-Muska. Hij werkte gedurende 40 jaar aan de creatie van dit kunstwerk. In dit park ziet u niet alleen bomen, maar ook diverse gebouwen zoals een tuinhuis, stallen, en een rij van piramides die er uitzien als die van de Egyptenaren. Een van de piramides is gelegen op het eiland in het midden van het meer. Het is gemaakt in de vorm van een mausoleum. De lichamen van de prins en zijn vrouw Luisa worden daar bewaard.
  Een intrigerende site is de fabriek Enke-Fabrik. Het werd gebouwd in de late 19e eeuw en beslaat een enorm gebied van ongeveer 8.000 vierkante meter. Eens produceerde deze fabriek boeken en andere gedrukte producten. Tegen het midden van de 20e eeuw, echter, kwam de enorme plant tot verwoesting. Nu zijn de belangrijkste bezoekers van de fabriek liefhebbers van een wandeling door verlaten plekken. Hier zijn enorme vervallen gebouwen te zien, waarvan de muren zijn versierd met graffiti-tekeningen.
Als je door de straten van de stad loopt, zie je een prachtig historisch gebouw, genaamd Casper Gewerbehof. Dit huis is meer dan honderd jaar geleden gebouwd. Aanvankelijk was het een van de grootste industriële bedrijven. Het historische gebouw valt op door het feit dat het in de jaren van zijn bestaan ​​helemaal niet is veranderd. De gevel is gedecoreerd met luxe balkons en de ingang van het huis heeft een grote ijzeren poort. Nu herbergt het gebouw kantoren van verschillende organisaties, zodat toeristen alleen het uiterlijk ervan kunnen bewonderen.
Een aangename verrassing wacht ook fans van cinema in Cottbus. Ze zullen de bioscoop kunnen bezoeken met een intrigerende titel Mirror World. Dit is de eerste permanente bioscoop in de stad. De opening van de bioscoop vond plaats in 1907. Aanvankelijk bevond het zich in een oud flatgebouw. In 1911 besloot de regering van Cottbus om een ​​apart gebouw voor de bioscoop te bouwen. Het bevindt zich nu in dit chique barokke gebouw. Onlangs werd de bioscoopzaal voltooid met nieuwe moderne apparatuur. Het is ontworpen voor 500 personen.
Liefhebbers van hedendaagse kunst moeten zeker naar het Kunstmuseum kijken, dat zich in het gebouw van de oude dieselcentrale bevindt. Tegenwoordig worden verschillende ruime kamers toegewezen voor de opslag van tentoonstellingen en het uitvoeren van tentoonstellingen, met een totale oppervlakte van 1250 vierkante meter. Bezoekers van het museum kunnen kennis maken met een interessante collectie schilderijen, sculpturen en foto's, en deelnemen aan verschillende culturele evenementen.
Toeristen met kinderen in Cottbus zullen geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het Planetarium Senftenberg, gelegen in de directe omgeving van de stad. De opening vond plaats in 1966, sindsdien is de uitrusting in het planetarium niet bijgewerkt. De excursies zijn nog steeds ongelooflijk interessant en informatief. Hier is een zeer krachtige projector geïnstalleerd, die tot 6000 hemellichamen kan weergeven.
Dit artikel over Cottbus is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cottbus

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cottbus:


Dresden - 89.5 km
Het hoeft niet gezegd te worden dat Dresden is een van de mooiste Europese steden. Natuurlijk is het moeilijk om het te vergelijken met een dergelijke metropolen als New-York of Peking, met hun wolkenkrabbers en drukke...
verder
Berlijn - 105.3 km
Berlijn is een van de grootste steden in Europa (met een bevolking van 3,4 miljoen mensen) en is misschien een van de meest modieuze en voortdurend veranderende steden. Sinds 1990 is Berlijn is de hoofdstad van...
verder
Potsdam - 112.2 km
Deze stad ligt in de buurt van Berlijn in een zeer schilderachtige omgeving. Een groot park complex omvat een systeem van meren, waarvan het grootste ´Wannsee´ is. Onder de parken en tuinen kunt u vele mooie paleizen...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Cottbus
 Cottbus foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cottbus, Duitsland. Het plannen van een trip naar Cottbus met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.