OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Magdeburg

 

Reisgids Magdeburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Maagdenburg is een oude stad en de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Deze plaats is gelegen aan de oever van de rivier Elbe. In de tijd van keizer Otto I werd het Benedictijnse klooster in de stad gebouwd, maar door dit klooster, werd de stad steeds overvallen, door vijanden die hun gezag wilden vestigen. Hun pogingen kregen succes in het voorjaar van 1631, toen de Keizerlijke commandant Tilly, zijn troepen had bevolen om de stad te bestormen en Maagdenburg te vernietigen. Verschrikkelijke verwoestingen vielen de stad ten deel, tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het historische centrum van Maagdenburg werd volledig geruïneerd. Later werd het gereconstrueerd, maar slechts gedeeltelijk. Echter, de meest waardevolle bezienswaardigheden, die zeer kostbaar zijn voor de stad, staan er nu goed bij.
Maagdenburg is verdeeld in twee delen - "geestelijk" en "seculier". In het "seculiere" deel van de stad is een marktplein gelegen. Daar ligt het twee verdiepingen tellende stadhuis, gebouwd in de zeventiende eeuw, in de vroeg-barokke stijl. Aan de voorzijde van het stadhuis is het monument gewijd aan Roland geïnstalleerd. Roland is de ridder en de hoeder van de stad, die het beschermt tegen verschillende bedreigingen, als de pest of oorlog. Hij is ook een symbool van rechtvaardigheid. U kunt ook een wijn restaurant bezoeken op dit plein. Deze plaats trekt voorbijgangers door heerlijke gerechten en oude wijnen, evenals gratis tentoonstellingen en muziek gespeeld door jonge getalenteerde muzikanten.
Het "Geestelijke" deel van de stad wordt vertegenwoordigd door tal van kloosters en kerken. De meest bekende daarvan tonen het ware Duits- Romaanse hart - het klooster van St. Mary, de kerk van St. Maurice en de Kathedraal van St. Catharina. Al deze kerken werden eeuwen geleden gebouwd. Tegenwoordig kunnen bezoekers van betoverende klanken van orgelconcerten genieten die er worden uitgevoerd. Het mooie "Rotehorn" Park ligt in de buurt. Deze werkelijk prachtige plek is nog in de XIXe eeuw aangelegd.
  Tijdens een wandeling door de stad kun je veel symbolische sculpturen en beelden zien. Op een van de pleinen van de stad staat een sculptuur van de Magdeburg Ruiter. Dit beeld werd meer dan honderd jaar geleden op het plein geïnstalleerd. Volgens historische gegevens was het prototype voor de oprichting de Kaiser Otto I. In de jaren zestig werd besloten om het originele beeldhouwwerk naar het Cultuurhistorisch Museum van Magdeburg te verplaatsen en op zijn plaats een exacte kopie te maken. De auteur van de sculptuur, die de gasten van de stad nu op het plein kunnen zien, is Heinrich Apel.
Onder de historische gebouwen die in de stad hebben overleefd, is het vermelden waard de toren van St. Luke. Het werd gebouwd in het begin van de 13e eeuw en maakte deel uit van het complex van verdedigingswerken van de stad. Ondanks talloze veldslagen is de toren perfect bewaard gebleven in onze dagen. Nog niet zo lang geleden was het volledig gereconstrueerd. Nu is er in de toren een interessant museum gewijd aan het leven en de wetenschappelijke activiteit van Guericke.
Het meest ongewone architecturale monument van de stad is de Groene Citadel. Dit originele gebouw is gebouwd door de beroemde architect Hundertwasser. Het belangrijkste kenmerk van het gebouw met de originele asymmetrische gevel is de levende tuin op het dak. Het uiterlijk van de Groene Citadel is absoluut niet geassocieerd met zijn naam. De muren van het gebouw zijn geschilderd in felroze kleur.
Het hoogste houten gebouw in Duitsland, de Millenniumtoren (Jahrtausendturm), bevindt zich in Magdeburg. Het bevindt zich in het Elbauenpark. De hoogte van dit originele gebouw is 60 meter. De toren is volledig opgetrokken uit hout en de constructie is in 1999 voltooid. De toren is gebouwd voor de opening van de volgende tentoonstelling van landschapsontwerp, die plaatsvond in het park. Na de tentoonstelling werd besloten om de constructie niet te demonteren. Nu wordt het gebruikt voor verschillende tentoonstellingen en culturele evenementen, en op de top van de bezoekerstoren werd een uitstekend uitkijkplatform gebouwd.
Onder de religieuze bezienswaardigheden die de aandacht verdienen, bevindt zich de Waalse kerk. Vroeger was het onderdeel van een groot complex van het Augustijnenklooster. In de vorm waarin de kerk nu te zien is, werd deze gebouwd in de tweede helft van de 14e eeuw. Het behoudt de originele smalle ramen, fragmenten van de oude kloostermuur, evenals een kleine toren, die in de 15e eeuw aan de kerk was bevestigd.
Dit artikel over Magdeburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Magdeburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Magdeburg:


Dessau - 50 km
Dessau is een Duitse stad en de residentie van het hertogdom Anhalt. De stad ligt aan de rivier Mulde die in de Elba rivier uitmond. De XVIIIe eeuw heeft tot veel populariteit voor de stad geleid. Op dat moment waren er...
verder
Wolfsburg - 66.4 km
Wolfsburg is een Duitse stad in Neder-Saksen, aan het Mittellandkanaal, dat is ten zuiden van de oude bedding van de rivier Aller ligt.

De bevolking telde in 2010 meer dan 121 duizend mensen. Dit maakt...
verder
Halle an der Saale - 74.5 km
Halle (Halle an der Saale) is een Duitse stad die is gelegen aan de rivier de. Dit is een administratief centrum van de wijk met dezelfde naam. De bevolking van de stad is 263.000 mensen (vanaf 1968).

Halle...
verder

Onze diensten
 Magdeburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Magdeburg, Duitsland. Het plannen van een trip naar Magdeburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.