OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

19 Hotels in Ingolstadt

 

Reisgids Ingolstadt - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad is gelegen in het centrum van Beieren. Dit is een van de oudste gebieden van Duitsland dat de tradities van voorouders en zijn rijke historische erfgoed zorgvuldig behoudt.
Het belangrijkste symbool van de stad blijft het Libfrauenkirche Klooster, het meest uitgebreide en prachtige religieuze gebouw in Zuid-Duitsland. De bouw van de kerk begon in de 14e eeuw en duurde meer dan 70 jaar. Het gebouw is ontworpen in een prachtige gotische stijl. Een elegant voorbeeld van rococo is de kerk van Maria de Victoria, gelegen in het historische deel van Ingolstadt. Het gebouw werd ontworpen door de Duitse architect Egid Quirin Asam. De bouw begon in 1732 en duurde vijf jaar. Het geschilderde plafond is een ware versiering van deze wonderlijke kerk, het werk van de broer van de belangrijkste architect Cosmas Damian. Een groot schilderij van het bijbelse verhaal is een echt kunstwerk. Dit is echter niet het enige meesterwerk dat de zalen van de kerk siert.
Het Oude stadhuis gebouwd in de 16e eeuw is ook erg populair bij toeristen. Drie eeuwen na de bouw was het aanzienlijk uitgebreid, maar vanaf de 19e eeuw werd het stadhuis verlaten. Het Oude stadhuis werd pas opnieuw gebruikt voor het beoogde doel sinds 1985.
Er zijn verschillende musea in Ingolstadt. U kunt met de geschiedenis van de regio in het Stadsmuseum kennis maken, in de toren met de naam "Heap". 30 zalen van het museum hebben collecties en tentoonstellingen over het stenen tijdperk, de Romeinse periode enz. Er zijn een aantal zalen gewijd aan de ambachten en de cultuur van de jezuïeten. Een onschatbare collectie van wapens en armor wordt tentoongesteld in het Beierse Museum van Strijdkrachten, dat ook een verzameling van afbeeldingen, uniformen, vlaggen en vaandels. Het meest geavanceerde en moderne is het Museum van Mobiliteit, gewijd aan technologische innovaties en wetenschappelijke vooruitgang.
  De populairste toeristische attractie is het Audi Museum, dat een rijke verzameling auto's van wereldberoemde merken bevat. Onder hen kunt u zowel zeldzame oude auto's als nieuwe modellen auto's zien. Bezoekers van het museum mogen in sommige auto's achter het stuur zitten en maken zelfs een foto. Het museum geniet een speciale populariteit onder toeristen met kinderen.
Een bijzondere attractie in de stad is de universiteit. Het werd gesticht in 1472 en is de oudste universiteit in Beieren. Deze universiteit werd beroemd om de hele wereld, dankzij de roman van Mary Shelley. Volgens het idee van de auteur, studeerde Victor Frankenstein aan deze universiteit medicijnen. Nu komen toeristen het spectaculaire historische gebouw van de universiteit bewonderen en slenteren door de omringende pittoreske tuin met eeuwenoude bomen.
Een zeer interessante culturele instelling is het Duitse Museum voor medische geschiedenis. De expositie is gewijd aan de geschiedenis van de geneeskunde van de oudheid tot de dag van vandaag. Onder de exposities van het museum zijn er ook vrij ongebruikelijke, bijvoorbeeld zagen die enkele honderden jaren geleden voor amputatie werden gebruikt. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, waarvan de bewaard gebleven decoratie-elementen uitstekende museumstukken zijn. Op het grondgebied van het museum is er ook een oude apotheektuin, een wandeling waarlangs toeristen gratis worden aangeboden.
Fans van lange wandelingen zullen geïnteresseerd zijn om naar Klenze Park te gaan. Het is gelegen aan de oevers van de Donau en opvallend in zijn schaal. Het parkgebied is meer dan 20 hectare groot. Er zijn veel paden om te wandelen en fietsen in het park en er zijn speciaal uitgeruste picknickplaatsen. Bezoekers van het park krijgen de gelegenheid om een ​​interessante excursie te organiseren. Hier worden fragmenten van oude vestingwerken bewaard tussen de dichte struikgewas van bomen.
Een leuke plek om te wandelen is de charmante Ludwigstrasse. Hier kunt u de prachtige oude huizen bewonderen, waarvan de gevels in verschillende kleuren zijn geverfd. Op dit moment zijn populaire restaurants en winkels gevestigd in deze historische huizen. Deze brede straat staat geheel ter beschikking van voetgangers. Je kunt er alleen maar op lopen of fietsen.
Dit artikel over Ingolstadt is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ingolstadt

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ingolstadt:


Dachau - 55.6 km
Dachau is een stad in het zuiden van Beieren in Duitsland. De afstand tot München is 17 kilometer en de bevolking van de stad telt ongeveer 41.000 mensen. De stad werd gesticht in de XVIIIe eeuw, de locatie van de stad...
verder
Landshut - 58.7 km
Landshut is een stad in Duitsland, die 65 kilometer ten noordoosten van München ligt. De bevolking van de stad telt 62 duizenden mensen.

In het centrum van de stad zijn de huizen uit de middeleeuwen...
verder
Augsburg - 59.2 km
Dit is de oude Duitse stad, waar alles is, voor een leuk en comfortabel verblijf: moderne hotels, entertainment complexen, een grote verscheidenheid aan excursies, musea en culturele programma's.

Een eerste...
verder

Onze diensten
 Ingolstadt foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ingolstadt, Duitsland. Het plannen van een trip naar Ingolstadt met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.