OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

10 Hotels in Dachau

 

Reisgids Dachau - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dachau is een stad in het zuiden van Beieren in Duitsland. De afstand tot München is 17 kilometer en de bevolking van de stad telt ongeveer 41.000 mensen. De stad werd gesticht in de XVIIIe eeuw, de locatie van de stad was niet de makkelijkste toen het grondgebied vol moerassen was. Echter, Dachau was gelegen in het midden van de wegen die naar Augsburg en München leiden, en er vond dus veel eerlijke handel plaats. Van tijd tot tijd werd deze stad gekozen als een plaats van rust voor de Beierse vorsten, koningen en andere adellijke personen. De ramen van de lokale paleizen bieden een prachtig uitzicht over München en de Alpen bergen.
De moerassen rondom Dachau werden in bepaalde periodes van de geschiedenis van de stad erg populair onder schilders die daar leefden of van tijd tot tijd de stad bezochten. Dachau kreeg de status van stad op15 november 1933. In het zelfde jaar werd het eerste en grootste concentratiekamp in Duitsland hier gevestigd in het gebouw van de voormalige kruitfabriek.
Nu trekt Dachau een aantal toeristen als stad met een lange geschiedenis, een rijk cultureel leven, alsook door de mogelijkheid om het concentratiekamp te bezoeken, dat een museum is geworden. U kunt door de pittoreske parken van de stad wandelen en van het uitzicht op de kasteelruïne en het oude centrum van Dachau genieten. Sinds de zestiende eeuw, bewaart de stad een deel van de vleugel van een middeleeuws kasteel en tal van bezienswaardigheden, zoals het plaatselijke stadhuis, de Paleis-tuin en de oude kerken van St. James en St. Nicholas.
  In de directe omgeving van Dachau, is er een ongelooflijk interessant dorp van kunstenaars - een geweldig openluchtmuseum. Eens presenteerden de beste kunstenaars uit heel Duitsland hun werken hier. Vandaag, op het grondgebied van het culturele complex, zijn er letterlijk elke week interessante evenementen. Moderne kunstenaars, fotografen en ontwerpers presenteren hun meesterwerken hier, en evenementen gewijd aan verschillende gebieden van de nationale cultuur worden gehouden in het museum.
Excursies naar het nabijgelegen stadje Altomunster, dat een zeer interessant oud klooster heeft bewaard, zijn erg populair bij toeristen. Er is ook een andere aantrekkelijke eigenschap van de stad - oude brouwerijen, die nu ook fascinerende excursies organiseren. Hier kunnen fans van een schuimend drankje zeldzame soorten bier proeven, die al honderden jaren van ongewijzigde recepten zijn gemaakt.
De prachtige kerk van de Versohnungskirche, ook wel bekend als de kerk van de verzoening, is bewaard gebleven in de stad. Het werd gebouwd in 1967, op het grondgebied van een concentratiekamp. Deze kerk wordt beschouwd als een van de donkerste ter wereld, die volledig overeenkomt met de locatie. Het religieuze monument is precies gebouwd in dezelfde stijl waarin de gebouwen van het concentratiekamp ooit werden gebouwd. De interieurdecoratie van de kerk, uitgevoerd in donkere tinten, lijkt ook erg onderdrukkend. Al meer dan 50 jaar functioneert de ongewone kerk. Elke week zijn er zondagsdiensten en op doordeweekse dagen worden er vaak interessante culturele evenementen georganiseerd.
In Dachau, is er een ongelooflijk interessant museum van lokale overlevering, waarin meer dan 2.000 historische tentoongestelde voorwerpen worden verzameld. De opening van het museum vond plaats in 1905. Sinds enkele decennia is de expositie zo toegenomen dat er een nieuw gebouw voor de opslag ervan nodig was. Het museum is sinds 1987 gevestigd in het huidige gebouw. ​​Bezoekers kunnen een verzameling oude amuletten, handwerk en miniatuurmodellen van historische straten en bezienswaardigheden van de stad bekijken.
In slechts een paar minuten kunnen gasten van Dachau het nabijgelegen Altes Schloss bereiken. Het werd gebouwd in de 17e eeuw volgens de bestelling van Wilhelm V. Tegenwoordig zijn er in de muren van het historische gebouw verschillende musea, waaronder het oorspronkelijke Museum of Nurseries. Sommige van de zalen van het historische kasteel worden gebruikt als tentoonstellingszalen.
Dit artikel over Dachau is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dachau

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dachau:


Munchen - 17.8 km
München, een van de rijkste en duurste steden in Europa, werd opgericht in 1158 door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen en Beieren. Sinds 1806 is München de hoofdstad van Beieren. In deze plaats zijn de belangrijkste...
verder
Augsburg - 41.2 km
Dit is de oude Duitse stad, waar alles is, voor een leuk en comfortabel verblijf: moderne hotels, entertainment complexen, een grote verscheidenheid aan excursies, musea en culturele programma's.

Een eerste...
verder
Ingolstadt - 55.6 km
De stad is gelegen in het centrum van Beieren. Dit is een van de oudste gebieden van Duitsland dat de tradities van voorouders en zijn rijke historische erfgoed zorgvuldig behoudt.

Het belangrijkste symbool...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Dachau
 Dachau foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dachau, Duitsland. Het plannen van een trip naar Dachau met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.