OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

59 Hotels in Bonn

 

Reisgids Bonn - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bonn is een voormalige hoofdstad van Bundesrebublik Deutschland en dit is de reden waarom u zeker deze vrij kleine stad met een bevolking van minder dan 300 duizend mensen moet bezoeken. De stad werd gesticht door de Romeinen nog in 12 v. Chr. Tijdens zijn lange geschiedenis werd deze stad verschillende keren verwoest, maar telkens ook weer herbouwd.
Tijdens uw verblijf in Bonn, zult u zeker de ruïnes van het fort en de muur in het centrum van de stad zien. Het was ooit de prachtige Sterntor toren die in 1244 werd gebouwd.
In het centrum van Bon ziet u ook een prachtig paleis, dat door een universiteit wordt bezet. Hier kregen beroemde mensen zoals Marx en Heine hun opleiding. Gebouwd in barokke stijl, zal het paleis zeker uw aandacht trekken.
Een groot marktplein dat bijna de hele stad doorkruist wordt als het hart van Bonn beschouwd. Hier kunt een grote verscheidenheid aan gebouwen van verschillende leeftijden en verschillende stijlen zien. Het Gemeente Stadhuis, dat werd gebouwd in de 18e eeuw, is het centrum van het winkelgebied. De unieke dual-layer trappen sieren niet alleen het stadhuis, maar de hele stad. De stad heeft een aangelegde infrastructuur en een zeer ontwikkelde toeristische sector, die goed is voor een aanzienlijk deel van de stedelijke economie.
  Een van de belangrijkste attracties van de stad is het Beethoven huismuseum. In dit prachtige historische gebouw in 1770 werd de wereldberoemde componist geboren; tegenwoordig is er in verschillende kamers van het huis een grote verzameling voorwerpen, op de een of andere manier verbonden met zijn werk. In het museum kunt u de persoonlijke bezittingen van de componist, oude muziekboeken en muziekinstrumenten zien, maar er is een interessante verzameling kunstwerken. Ook is er een kleine winkel in het museum, die zijn klanten originele thema-souvenirs biedt.
Onder de religieuze bezienswaardigheden verdient de Basiliek van St. Martin speciale aandacht. Gebouwd in de 13e eeuw, het is een echt voorbeeld van Romaanse stijl, veel koningen werden gekroond in deze basiliek, inclusief Charles IV. Tegenwoordig zijn er veel van de artefacten in de kerk: het oude altaar, prachtige sculpturen en ornamenten gemaakt van hout.
In Bonn is er een echte museumwijk, waar je doorheen loopt en waar je de hele dag unieke voorwerpen kunt observeren en inspecteren. In deze wijk is het Museum voor Zoölogie, dat interessant zal zijn om te bezoeken met het hele gezin, en daarnaast is het Museum van de Duitse geschiedenis. Fans van kunst zullen geïnteresseerd zijn om het Museum voor Schone Kunsten te bezoeken, en daarnaast is er het Museum van Wetenschap en Technologie. Een van de meest ongewone wordt beschouwd als het Egyptisch Museum, dat een zeer interessante verzameling van oude Egyptische kunst presenteert.
Een van de opmerkelijke architectonische bezienswaardigheden is het Paleis Poppelsdorf, dat werd gebouwd in de 18e eeuw en dat oorspronkelijk toebehoorde aan de aartsbisschop Clement Augustus. In 1918 werd een prachtig barok paleis ter beschikking gesteld van de Universiteit van Bonn en net als honderd jaar geleden is het paleis vandaag omringd door een ongelooflijk mooi park.
Een paar jaar geleden opende het nieuwe beursterrein van de Bundeskunsthalle in Bonn, waar regelmatig interessante culturele evenementen plaatsvinden. Er zijn werken van beroemde hedendaagse kunstenaars en fotografen en bovendien worden vaak tentoonstellingen en sieraden verkocht. Dit centrum zal interessant zijn om te bezoeken voor leesliefhebbers, omdat het vaak boekpresentaties en ontmoetingen met moderne schrijvers organiseert. Dit tentoonstellingscentrum voert ook activiteiten voor kinderen uit.
Dit artikel over Bonn is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bonn

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bonn:


Keulen - 25.1 km
Keulen is een stad met een lange en tumultueuze geschiedenis. Zij werd in de Romeinse tijd gesticht. De eerste vermelding stamt van 50 v. Chr. In de Middeleeuwen telde de bevolking van de oudste stad van Duitsland meer...
verder
Leverkusen - 34.1 km
Leverkusen is een industriële stad in Duitsland, die is gelegen in het noordelijke Rijnland - Westfalen, aan de rivier Rheine tussen Düsseldorf en Keulen. De bevolking van deze stad telde 161,3 duizenden mensen in...
verder
Langenfeld - 42.1 km
Langenfeld is een stad in Duitsland, die tot het district van Düsseldorf behoort. Dit is een bekende Duitse badplaats die 1200 meter boven de zeespiegel ligt, in het centrum van de vallei Otstal in Tirol. De naam van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bonn
 Bonn foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bonn, Duitsland. Het plannen van een trip naar Bonn met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.