OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Ulm

 

Reisgids Ulm - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ulm is een groot universitair centrum en een van de mooiste steden van Duitsland. Er zijn hier op elk moment van het jaar veel toeristen. Mensen worden aangetrokken door unieke bezienswaardigheden, gezellige restaurants en een brede selectie van winkels.
De kathedraal van Ulm is het belangrijkste symbool van de stad. De belangrijkste toren reikt tot een hoogte van 161 meter. Deze toren wordt beschouwd als de hoogste in de wereld, de top is voorzien van een observatiedek, dat een adembenemend panorama over de stad biedt. Het interieur van de kathedraal is ook vol van echt waardevolle voorwerpen, waarvan vele werden gemaakt in de 15e eeuw, ze worden beschouwd als zeer waardevolle museumstukken.
De Vesting "Wilhelmsburg" is een andere belangrijke attractie van deze stad. Deze werd gebouwd in de 19e eeuw. Dit is de meest massieve constructie, die werd gebouwd in de 19e eeuw. Vele jaren is het kasteel gebruikt als een belangrijk defensief punt. Het fort heeft in de Tweede Wereldoorlog de levens van duizenden burgers gered.
Het Park van Beeldende Kunsten "Kunstpfad" is een werkelijk uniek project. Het park werd opgericht in overeenstemming met het project van werknemers van de universiteit van Ulm. Het park beschikt over een grote wandelroute. Tijdens de wandeling zullen de bezoekers meer dan 60 prachtige monumenten en mooie sculpturen zien. Hier vindt u werken van zowel moderne als middeleeuwse ambachtslieden. Onder de culturele instellingen van de stad moeten we ook het Museum van Edwin Scharff vermelden, dat is gewijd aan de beroemde Duitse beeldhouwer en schilder. Het museum beschikt over een grote collectie aquarellen, sculpturen en schilderijen. Liefhebbers van winkelen zullen een enorme selectie van winkels en winkelcentra vinden in Ulm. Alle populaire boetieks vindt u op de "Frauenstrasse" straat en in de buurt van het plein "Münsterplatz". Het westelijke deel van de stad is de locatie van het grootste winkelcentrum "Blautal -centrum".
Dit artikel over Ulm is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ulm

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ulm:


Augsburg - 67 km
Dit is de oude Duitse stad, waar alles is, voor een leuk en comfortabel verblijf: moderne hotels, entertainment complexen, een grote verscheidenheid aan excursies, musea en culturele programma's.

Een eerste...
verder
Tubingen - 71.1 km
Tübingen is de beroemde universiteitsstad, het culturele centrum en een van de mooiste gebieden van het zuiden van Duitsland. De stad is bekend om de vele historische gebouwen, kerken, kastelen en paleizen. Hier vindt...
verder
Stuttgart - 73.1 km
Tegenwoordig heeft Stuttgart het recht om de titel van "werelds auto hoofdstad" te vorderen. Zelfs mensen, die niet geïnteresseerd zijn in de auto-industrie, zullen de naam van de stad verbinden met het merk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ulm
 Ulm foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ulm, Duitsland. Het plannen van een trip naar Ulm met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.