OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

189 Hotels in Dusseldorf

 

Reisgids Dusseldorf - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Düsseldorf is de rijkste stad van Duitsland en het grootste zakelijke en commerciële centrum van het land. De straten van de stad staan vol met wolkenkrabbers, kantoor-centra en banken. De linkeroever van de rivier Rijn wordt beschouwd als het moderne deel van de stad en de rechteroever is het historische centrum van Düsseldorf. Het oude- en het nieuwe deel van de stad hebben tal van bezienswaardigheden en bijzondere gebouwen.
De meest bekende attractie is gelegen in de buitenwijken van de stad. Dit is "Neander Vallei". Daar werd een schedel van de Neanderthaler gevonden. Op het grondgebied werd een reservaat opgericht en het "Museum van Neanderthal", waar u de belangrijkste archeologische vondsten kunt zien. De universiteit van Dusseldorf is, waarschijnlijk, het meest ongewone en mooie architectonische complex in de stad. Dit is een groot gebouw dat wordt gescheiden door een doorzichtige koepel. Op het grondgebied van de universiteit zijn diverse botanische tuinen gerealiseerd, waar bezoekers zeldzame planten, bomen en prachtige bloemen kunnen zien. De universiteit werd geopend in 1965 en tot nu trekt deze plek de aandacht van toeristen die de stad bezoeken.
Liefhebbers van outdoor wandelingen kunnen de "Düsseldorf Hofgarten", de grootste tuin in de stad, bezoeken, die in 1770 is aangelegt. Op het grondgebied van deze tuin liggen de Academie van Beeldende Kunsten, het theater en de opera. Een zeer interessant evenement is het bezoek van het kasteel en de toren op het plein "Bugrplats". Dit is slechts een klein deel van de machtige vestingwerken die het hebben gepresteerd om vijf eeuwen te overleven. In de toren is het museum van navigatie geopend, die de oude werktuigen en kaarten exposeert. Als een echt voorbeeld van de rococo stijl werd het Benrath kasteel erkend. Het kasteel is in 1929 gebouwd. De ruime kamers van het paleis zijn ook veranderd in een museum, waar collecties, gewijd aan de geschiedenis van de stad worden geëxposeert. Veel musea en tentoonstellingshallen kunt u vinden in het gebied Erenhof, in het oudste deel van de stad.
  Onder de opmerkelijke architecturale monumenten van de stad, is het stadhuis van de stad. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is een levendig voorbeeld van de gotische stijl. Het zou interessant zijn om het oude gebouw van het marktplein (Marktplatz) te bewonderen. Een deel van het gebouw met uitzicht op dit plein is tot op de dag van vandaag bijna in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven, terwijl andere delen van het gebouw tijdens talloze reconstructies aanzienlijk zijn gewijzigd. Aan de voorkant van het stadhuis is het beeldhouwwerk van Johann Wilhelm van Palatine - een van de meest beroemde inboorlingen van de stad.
In Düsseldorf zijn veel interessante religieuze monumenten bewaard gebleven. De Sint Lambert-basiliek, waarvan de bouw in de 8e eeuw begon, is van groot belang. Oorspronkelijk was er in plaats daarvan een kleine kapel. Later werd in plaats daarvan een grote kerk gebouwd en in de 13e eeuw werd een klooster gesticht. Nu is de basiliek opmerkelijk vanwege de kunstwerken uit de 12e eeuw die in de muren zijn bewaard en de overblijfselen van heiligen die hier als wonderbaarlijk worden beschouwd.
Een van de mooiste in de stad is de St. Andreas-kerk. Deze jezuïetenkerk werd gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw en de 'graven van de koninklijke familie Wittelsbach' bevinden zich binnen de muren. Toen de Orde van de Jezuïeten werd ontbonden, werd de kerk gereorganiseerd tot een reguliere parochiekerk. Uiterlijk ziet de oude kerk er nogal bescheiden uit. De belangrijkste waarde is een chique interieurdecoratie. Het heeft nog steeds het oude stucwerk en kunstige schilderijen aan de muren en het plafond, en prachtige sculpturen, evenals decoratie-elementen gemaakt van kostbare materialen.
Artiesten moeten zeker het museum Kunstpalast bezoeken. Deze kunstgalerij is de grootste in de stad. Het herbergt meer dan 100.000 unieke kunstwerken. Het museum presenteert collecties van oude schilderijen, textielschilderijen en foto's. Hier kunt u ook zeer interessante grafische tekeningen en een glazen collage bekijken.
In een heel mooi historisch gebouw bevindt zich het Goethe-museum. Het bevat een rijke verzameling persoonlijke bezittingen van de beroemde filosoof, inclusief illustraties voor zijn uitstekende werken. Fans van Goethe's creativiteit bezoeken speciaal het museum om zijn unieke manuscripten en persoonlijke bezittingen te zien, evenals brieven die hij van zijn vrienden en familieleden ontving.
Dit artikel over Dusseldorf is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dusseldorf

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dusseldorf:


Ratingen - 9.9 km
Eerste nederzettingen op het grondgebied van het moderne Ratingen verschenen drieduizend jaar geleden. Aanvankelijk werden de nederzettingen van de oude Romeinen hier gevestigd, later hadden Franken en Saksen aandacht...
verder
Langenfeld - 18.2 km
Langenfeld is een stad in Duitsland, die tot het district van Düsseldorf behoort. Dit is een bekende Duitse badplaats die 1200 meter boven de zeespiegel ligt, in het centrum van de vallei Otstal in Tirol. De naam van...
verder
Duisburg - 23.4 km
Duisburg is een van de grote Europese havensteden en een voormalig belangrijk industrieel centrum. Tegenwoordig is de industriële zone van Duisburg omgezet in een groot park, dat snel is uitgegroeid tot een favoriete...
verder

Onze diensten
 Dusseldorf foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dusseldorf, Duitsland. Het plannen van een trip naar Dusseldorf met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.