OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

95 Hotels in Neurenberg

 

Reisgids Neurenberg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ondanks het feit dat Neurenberg is een hele oude stad, combineerd het perfect, de oude tradities en het moderne leven. En het lijkt niet op de oude steden van Europa, die zijn verpakt in rust en stilte. Het leven in Nurnberg stopt nooit, op geen enkel moment van de dag en de nacht.
Tijdens een wandeling op de straten en een bezoeken aan de lokale bezienswaardigheden, kunt u vrolijke straatmuzikanten zien, en oude huizen zeer dicht bij moderne gebouwen bezichtigen. Neurenberg heeft veel entertainment voorbereid voor de gasten. Er zijn twee prachtige theaters in de stad - "Casablanca" en "Admiraal Filmpalast", de grote dierentuin en dolfinarium, en, natuurlijk, de massa van andere attracties.
Een van de belangrijkste symbolen van de stad is het "Kaiserburg" kasteel, de bouw vond plaats in de 11e eeuw. De structuur is omringd door een groot park, de binnenplaats is versierd met prachtige sculpturen. Ook is er op het terrein van het kasteel een kleine kapel en een waterput met een diepte van ongeveer 50 m. Een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden is de kerk van St. Lawrence, gebouwd in 1260, dit is een prachtig gebouw in vroeg-gotische stijl. Ooit was op de plaats van de kerk een oude Romeinse basiliek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd de meerderheid van de schatten van de kerk geplunderd, maar sommige van hen werden gered. Tegenwoordig kan iedereen de onbetaalbare relikwieën zien, die in de kerk honderden jaren bewaard zijn gebleven. Nabij het centrum van de stad vindt u de "Markt", die de locatie van de prachtige mooie kerk van Onze Lieve Vrouw is. Dit is een geweldige plek om te wandelen. Hier vindt u prachtige fonteinen en beelden, evenals verschillende souvenirwinkels. Op kerstavond wordt het plein de locatie van eerlijke handelaren die mensen uit alle hoeken van het land aantrekt.
  Op het marktplein kunt u een van de belangrijkste lokale religieuze attracties zien - de prachtige kerk van Onze-Lieve-Vrouw. De prachtige kerk in gotische stijl werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De reconstructie werd voltooid in 1953. Ondanks de gruwel van de oorlog heeft de kerk veel van zijn relikwieën bewaard. De gevel is nog steeds versierd met een oude klok uit het begin van de 16e eeuw, terwijl de belangrijkste decoratie van het interieur van de kerk het 15e-eeuwse altaar is.
Niet minder interessant gotisch monument is de St. Sebalduskerk, gebouwd in de 13e eeuw en vernoemd naar de patroonheilige van de stad. Tot 1945 huisvestten de muren een uniek orgel uit de 15e eeuw dat werd gespeeld door vele beroemde componisten. In 1945 werd het tijdens de bombardementen volledig verwoest. In 1975 werd een nieuw orgel in de kerk geïnstalleerd, luisterend naar wat interessant zou zijn voor alle fans van klassieke muziek.
Een van de weinige gebouwen in de stad die tijdens de oorlog op wonderbaarlijke wijze overleefden, is het huis van Albrecht Dürer. In de 15e eeuw was dit prachtige huis in nationale stijl eigendom van de beroemde kunstenaar, zijn familie woonde tot 1528 in het huis. Vervolgens heeft het gebouw veel eigenaren veranderd en in de 19e eeuw werd besloten om het te verbouwen in een museum gewijd aan het leven en werk van de kunstenaar. Het gebouw heeft zijn unieke historische atmosfeer behouden; vandaag bevat het interessante collecties antiek meubilair, kunstwerken en persoonlijke bezittingen van voormalige eigenaren.
Reizigers met kinderen zouden geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het plaatselijke speelgoedmuseum, dat ook is gevestigd in een zeer mooi 16e-eeuws gebouw. Oprichters van dit populaire museum zijn leden van de Bayer-familie. De meest waardevolle exposities van het museum zijn kleipoppetjes waarvan de lokale productie in de 14e eeuw begon. In het museum kunt u ook zeer mooie poppenhuizen zien die door lokale meesters in de 17e eeuw zijn gemaakt; de uitgebreide expositie van het museum omvat meer dan 65.000 tentoonstellingen.
Een rondleiding door Museum Tucherschloss und Hirsvogelsaal dateert uit de 16e eeuw en belooft spannend te worden. Tegenwoordig wordt een deel van het kasteel bezet door een interessant museum dat oude kunstwerken, persoonlijke bezittingen van familieleden van Tucher en andere unieke antiquiteiten opslaat.
Dit artikel over Neurenberg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Neurenberg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Neurenberg:


Ingolstadt - 80.7 km
De stad is gelegen in het centrum van Beieren. Dit is een van de oudste gebieden van Duitsland dat de tradities van voorouders en zijn rijke historische erfgoed zorgvuldig behoudt.

Het belangrijkste symbool...
verder
Wurzburg - 90.2 km
Würzburg is gelegen in het zuiden van Duitsland, ten noord-westen van Beieren, aan de rivier de Main. De bevolking telde in 2007 meer dan 135.000 mensen. Vanaf de XVIIIe eeuw behoort deze stad traditioneel tot de...
verder
Augsburg - 121.4 km
Dit is de oude Duitse stad, waar alles is, voor een leuk en comfortabel verblijf: moderne hotels, entertainment complexen, een grote verscheidenheid aan excursies, musea en culturele programma's.

Een eerste...
verder

Onze diensten
 Neurenberg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Neurenberg, Duitsland. Het plannen van een trip naar Neurenberg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.