OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

31 Hotels in Aken

 

Reisgids Aken - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad werd gesticht door de Romeinen die werden aangetrokken door rijke hoeveelheid afzetting van mineralen. Lange tijd was het gewoon een industrieel centrum, maar in de tijd van Karel de Grote werd de stad zeer populair en beroemd. Karel de Grote gaf Aken vele voorrechten en de stad werd zelfs een verblijfplaats voor Frankische koningen. 
Aken is zeer aantrekkelijk voor toeristen vanwege de vele soorten van bezienswaardigheden, oude gebouwen en andere vormen van vermaak. Toeristen kunnen ook genieten van diverse boeiende excursies en bezienswaardigheden. Het lokale kathedraal blijft het belangrijkste symbool van Aken. Deze kathedraal staat dan ook op de lijst van het wereld erfgoed van UNESCO. Deze architectonische schat is niet alleen verbazingwekkend door zijn omvang, maar ook door de luxe inrichting en het ontwerp van zijn hallen. De grote zaal van de kathedraal is uitgerust met een prachtige kroonluchter. Deze kroonluchter is het geschenk van Frederik I Barbarossa. Deze kerk is in zeer goede staat en heeft alles nog op zijn plaats staan. Toeristen kunnen bijvoorbeeld, nog steeds de schatkamer bezoeken of de marmeren troon van Karel de Grote zien. De kerk is ook de plaats waar de sarcofaag met de stoffelijk overschot van Karel de Grote is opgeslagen. Deze heilige plaats zal niet alleen interessant vanwege zijn geweldige architectuur, maar ook door zijn historische waarde, omdat de relikwieën die hier bewaard zijn, museumstukken van grote waarde zijn . 
Een ander plek wat een bezoek waard is, is gelegen aan de Markt. Hier vindt u een stadhuis in Gotische stijl, gebouwd in de 14e eeuw. Tegenover het stadhuis staat de Granusturm, een monumentale toren gebouwd in 788, en de kerk van Maria en de Heilige Peter gebouwd in de 19e eeuw. Als je van musea houdt, bezoek dan ook het Suermondt-Ludwig-Museum dat een rijke collectie aan beelden en schilderijen heeft. Hier vinden bezoekers werken van de 12e eeuw en een groot aantal stukken uit de Middeleeuwen. In het Koofen museum zie je de collecties van antieke meubels, andere interieurstukken en open haarden. Het Frankenberg kasteel is nog een herinnering aan de adellijke geschiedenis van Aken omdat Karel de Grote hier in de periode van bloei van de stad woonde. Nu is dit het plaatselijke historisch museum.
  Het oudste huis van Aken - Löwenstein ligt in een van de historische straten van de stad tegenover het stadhuis. Het huis werd gebouwd in 1344 (14e eeuw) en het eerst eigendom van een rijke dame Leve. Löwenstein was een van de weinige gebouwen die in het midden van de 17e eeuw een zwaar vuur overleefde. Er zijn veel gaten in de geschiedenis van dit gebouw. Sommigen veronderstellen dat het ooit een locatie was voor een wijnrestaurant. Tegenwoordig herbergt Löwenstein grote kantoren en stadsarchieven.
Burtscheid resortpark is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. Het werd gesticht in 1609 toen een nieuwe thermale bron werd geopend in een van de pittoreske Piemontese gebieden. Het park bloeide in het begin van de 19de eeuw toen hier veel boulevards en tuinpleinen werden geopend. Het historische park is versierd met prachtige bloemen en oude fonteinen met beeldhouwwerken. Vandaag is het vakantiepark Burtscheid een constante locatie voor spectaculaire evenementen zoals het in het verleden was. Openingsconcerten en dansfeesten worden hier uitgevoerd in warme seizoenen.
Elisenbrunnen architecturale complex (ook officieus bekend als Elise fontein) is van bijzonder belang in Aken. Dit complex is gebouwd rond een thermenbron en is vernoemd naar prinses Elisabeth van Beieren. De allereerste drinkfontein werd hier gebouwd aan het einde van de 17e eeuw. Het werd verschillende keren herbouwd en ingericht met nieuwe uitbreidingen. Vandaag omvat het architecturale complex een kleine tentoonstellingsruimte waar interessante culturele evenementen plaatsvinden. Na een bezoek aan Elisenbrunnen kan men een wandeling maken in het omliggende park.
Oude versterkende bouwwerken, zoals de Marschiertor-poorten, zijn gedeeltelijk bewaard gebleven op het grondgebied van de stad. De poorten zijn gebouwd in 1257 en zijn ongeveer 49 meter hoog. De poorten van Marschiertor zijn twee onaantastbare wachttorens omgeven door een gedeelde extensie. Tegenwoordig bevinden archieven en wapens zich in deze oude historische faciliteiten.
Dit artikel over Aken is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Aken

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Aken:


Maastricht - 29.8 km
Hoewel Maastricht een heel kleine stad is (met een bevolking van 122.000 mensen en een oppervlakte van bijna 60 vierkante kilometer), is de sfeer die daar heerst bijna grootstedelijk en zeer internationaal. Hier vindt...
verder
Luik - 40.4 km
Luik is een geweldige Belgische stad, die bekend staat als de grootste stad in het Waals Gewest. Luik is ook de derde grootste gemeente van België, met alleen Brussel en Antwerpen erboven. Deze stad is gelegen in het...
verder

Onze diensten
 Aken foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Aken, Duitsland. Het plannen van een trip naar Aken met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.