OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Mannheim

 

Reisgids Mannheim - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Mannheim is een Duitse stad, die de tweede grootste stad in de provincie Baden-Württemberg is. Deze plaats is gelegen, nabij de samenvloeiing van de twee rivieren - Neckar en Rijn. Mannheim kreeg de officiële status van de stad in 1607. Ongeveer in die tijd, werd het historische centrum in de vorm van een hoefijzer gebouwd. In Mannheim zijn alle gebouwen met rechthoekige of vierkante vormen, gelegen op duidelijk gemarkeerde geometrisch correcte straten met het paleis in het centrum. De tweede - "vierkanten" - heeft de stad hieraan te danken.
In Mannheim ligt een van de grootste kastelen van Europa - het Mannheim kasteel gebouwd in de XVIIIe eeuw. Deze stad wordt stilzwijgend beschouwd als de culturele hoofdstad van Pfalz, omdat het altijd tal van beroemde mensen en kunstliefhebbers heeft aangetrokken. Culturele monumenten en schatten van de stad worden in diverse galeries en musea opgeslagen, of worden gepresenteerd in de historische en de oudere wijken van Mannheim.
De stad heeft het kunst museum met een tentoonstelling van schilderijen en beeldhouwwerken, het museumcomplex "Rice-Engelhorn-Museum", het "Stedelijk" Museum van de kunst en een planetarium. In deze stad kunt u ook aan een verscheidenheid van tentoonstellingen, wedstrijden en festivals, die zijn georganiseerd door de sociëteit van kunst bevordering deelnemen.
  De oude watertoren is een origineel symbool van de stad. Het werd gebouwd in 1889 en tot het jaar 2000, werd gebruikt voor het beoogde doel. De hoogte van deze toren is 60 meter en de diameter aan de basis is ongeveer 19 meter. Momenteel wordt de toren omringd door een pittoresk modern park, waar gezellige plaatsen met banken voor rust zijn gebouwd. Op het lokale plein worden vaak interessante culturele evenementen gehouden.
Onder de culturele bezienswaardigheden is het Kunsthalle Mannheim Museum. Het is gevestigd in een spectaculair gebouw met een eeuwenoude geschiedenis en biedt bezoekers een interessante collectie hedendaagse kunst. In deze galerij is er een verzameling werken van Theodore Gericault en Gustave Courbet. Ook worden er vaak tentoonstellingen georganiseerd van beroemde hedendaagse fotografen en kunstenaars.
Het meest ongewone gezicht van Mannheim is de Chinese tuin. Het werd opgericht in 2001 en is gelegen in het uitgestrekte Luisenpark. Deze charmante tuin valt op door het feit dat het het grootste theehuis van Europa herbergt. Het werd gebouwd in volledige overeenstemming met de klassieke theehuizen van China. De belangrijkste bouwmaterialen voor de constructie waren natuurlijk hout en steen. Hier worden bezoekers meer dan 30 soorten thee aangeboden, die elk worden gebrouwen in volledige overeenstemming met de tradities van thee drinken.
In een prachtig modern gebouw met een witte gevel is het Technosium Museum. Het zal interessant zijn voor een familiebezoek. De opening van dit museum vond plaats in 1990. De expositie is gewijd aan de geschiedenis van de ontwikkeling van techniek en technologie. In het museum zijn er vele unieke historische tentoonstellingen. U kunt bijvoorbeeld de huidige technische apparaten zien die in de 18e eeuw werden gebruikt.
De belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheid van de stad en haar omgeving is de rivier de Neckar. Aan de oevers van deze rivier zijn veel interessante bezienswaardigheden. Reizigers kunnen langs de prachtige dijken slenteren, de oude bruggen bekijken en de prachtige natuurlijke landschappen bewonderen. De meest actieve toeristen kunnen een tocht maken langs de oever van de rivier en naar de omgeving van Mannheim reizen. In de buurt van de stad zijn er verschillende oude steden met een unieke nationale kleur.
Dit artikel over Mannheim is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Mannheim

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Mannheim:


Kaiserslautern - 50.7 km
Kaiserslautern is een van de grootste steden van het land. Dit is een modern communicatie-en wetenschappelijk centrum. Rijk historisch erfgoed en de verbazingwekkende schoonheid van Kaiserslautern heeft het tot een...
verder
Karlsruhe - 54 km
Als u kijkt naar de stad vanuit het perspectief van een vogel, lijkt het door zijn vorm op de zon. In het centrum van de stad staat een oud paleis, een werk van architectonische kunst in de barokke stijl. Van het...
verder

Onze diensten
 Mannheim foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Mannheim, Duitsland. Het plannen van een trip naar Mannheim met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.