OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Wuppertal

 

Reisgids Wuppertal - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Wuppertal is een Duitse stad, gelegen op het grondgebied van Noord-Rheine-Westfalen aan de rivier De 'Wupper'. Dit is een zijrivier van de Rijn. De stad werd gesticht in 1929 als resultaat van de fusie van 3 steden - Barman, Elberfeld en Brill.
In het jaar 2000 telde de bevolking 369.000 mensen.
Wuppertal is een belangrijk centrum voor de textiel-, chemische-, engineering-, (machinebouw-) en farmaceutische industrie, een grote transport kruising, een industrieel- en een handelscentrum van het Ruhr gebied.
De bouwstijl van deze stad heeft geen traditionele eigenschappen van gotische en barokke invloeden. Het lutheranisme heeft hier sterke posities gehad en dus, is dit ook in de architectuur van de stad terug te vinden. Na vele oude steden ziet Wuppertal er minimalistisch uit. Zelfs kerken onderscheiden zich hier niet door een elegant design. Echter, dit betekent niet dat er is absoluut niets is te zien in Wuppertal. Er zijn niet veel historische bezienswaardigheden en interessante plaatsen omdat de meerderheid van hen tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn vernietigd. Veel gebouwen werden tijdens de oorlog ook volledig verbrand. Tijdens de oorlog was hier een groot concentratiekamp. Dit was geen vernietigingskamp, maar een arbeidskamp.
De beste bezienswaardigheid van de stad is de oudste monorail in het land. De weg is 13,5 kilometer lang. Deze werd 110 jaar geleden gebouwd en functioneert nog steeds. U kunt ook het stad stadhuis, dat na de oorlog is gerenoveerd, bezoeken, de toren van Bismarck, het Engelshuis, de plaatselijke botanische tuin bezichtigen, en voorstellingen in het Opera Theater zien.
  Een van de weinige overblijvende historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, is het kasteel van Bayenburg. Het ligt in een ongelooflijk mooi natuurgebied, in de vallei van de rivier de Wupper. De eerste vermelding van dit kasteel dateert uit 1336, terwijl de exacte datum van zijn constructie onbekend is. Dit kasteel behoorde jarenlang tot de adellijke familie van Berg. In het midden van de 13e eeuw werd het volledig verwoest tijdens de Dertigjarige Oorlog. Tegenwoordig doet het eens zo majestueuze kasteel slechts aan kleine fragmenten van het gebouw denken. Veel toeristen komen hier gewoon om een ​​wandeling te maken in het schilderachtige natuurgebied.
Er zijn veel ongewone musea in de stad. Een van de meest populaire is Knipex Museum. Dit museum bevindt zich op het grondgebied van de gelijknamige fabriek, die werd opgericht in 1882 en tot nu toe heeft gewerkt. Deze fabriek produceert gereedschappen: tangen, tangen, moersleutels, zijsnijders en vele anderen. Sinds de oprichting van deze fabriek behoort deze tot één familie. Tegenwoordig leiden leden van deze familie persoonlijk rondleidingen door het museum. Onder de exposities zijn de oude gereedschappen die worden gebruikt in de productie, evenals voorbeelden van producten van honderd jaar geleden.
Voor reizigers die onpartijdig zijn in kunst, is het veel interessanter om het Von der Heydt Museum te bezoeken. Het ligt in het hart van de stad en bevindt zich in het gerestaureerde gebouw van het oude stadhuis. Dit museum heeft een zeer interessante verzameling kunstwerken, waarvan sommige meer dan 400 jaar oud zijn. De oprichters van dit museum zijn leden van een rijke familie van bankiers Von der Heydt. Zij waren de eersten die schilderijen voor het museum uit hun persoonlijke verzameling doneerden. Vervolgens werd het voorbeeld van deze familie gevolgd door andere rijke burgers. Dus vandaag kunnen we met vertrouwen zeggen dat het prachtige museum werd opgericht met de steun van de lokale bevolking zelf.
In de buurt van de Elsa-toren ligt het mooiste en meest populaire stadspark, waar het op elk moment van het jaar interessant en aangenaam is om te ontspannen. Als je door het park loopt, kun je naar de onopvallende steeg gaan die naar de Botanische Tuin leidt. Slechts een paar toeristen weten van zijn bestaan. In deze botanische tuin is een zeer interessante collectie exotische planten en bloemen, afkomstig uit verschillende hoeken van de wereld.
Dit artikel over Wuppertal is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Wuppertal

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Wuppertal:


Ratingen - 23.5 km
Eerste nederzettingen op het grondgebied van het moderne Ratingen verschenen drieduizend jaar geleden. Aanvankelijk werden de nederzettingen van de oude Romeinen hier gevestigd, later hadden Franken en Saksen aandacht...
verder
Essen - 23.9 km
De "leeftijd" van Essen is echt groot. Het telt vanaf het jaar 800, sinds het begin van bouw van de abdij Verdun, die deze stad heeft gevestigd. Tegenwoordig is Essen vooral bekend om zijn tentoonstellingen, die zijn...
verder
Bochum - 24.2 km
Binnen enkele jaren viert Bochum haar 700ste verjaardag. Dit is een groot industrieel centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn met het thema van de industrialisatie verbonden....
verder

Onze diensten
 Wuppertal foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Wuppertal, Duitsland. Het plannen van een trip naar Wuppertal met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.