OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Augsburg

 

Reisgids Augsburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is de oude Duitse stad, waar alles is, voor een leuk en comfortabel verblijf: moderne hotels, entertainment complexen, een grote verscheidenheid aan excursies, musea en culturele programma's.
Een eerste tour door Augsburg ligt in een centraal plein Rathausplatz, waarop het stadhuis een prachtig monument van de Renaissance is. De Perlahturm toren, waarvan de hoogte 80 meter is, werd in de late 18e eeuw aan het stadhuis toegevoegd. Bezoekers kunnen naar de top van de toren klimmen en van een uitkijkplatform de grandeur van stedelijke buurten bewonderen. U kunt de Gouden Zaal, die in een van de kamers van het stadhuis werd geopend bezoeken. Hier kunt u waardevolle schilderijen en sculpturen van bekende Duitse kunstenaars zien. Tegenover het stadhuis is een ander oud symbool van de stad, de fontein, ter ere van keizer Augustinus opgericht en naar hem vernoemd.
Het oudste deel van de stad is Fuggerei. Gebouwen, gelegen op dat grondgebied, werden in de 16e - 17e eeuw gebouwd en zijn perfect bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Over de geschiedenis van deze bijzondere wijk kunt u in het Fuggerei museum leren, die werd in een van de oude huizen geopend. Het meest prominente religieuze gebouw is de St. Mary Kathedraal, waarvan de bouw in de 9e eeuw begon en bijna zeshonderd jaar duurde. Hier is er een ondergrondse kapel, en een prachtig altaar, en fresco's en standbeelden van wonderlijke schoonheid.
Een groot aantal musea zijn in Augsburg geopend. U kunt het Museum van het Augsburg Puppet Theatre, het Huis-Museum van de familie Mozart, het Museum van Maximiliaan II, het Romeinse museum en het Zwabische architectuur museum bezoeken. Een van de meest boeiende excursies is een reis naar het park "Westelijke bossen van Augsburg ", waar u van het spectaculaire landschap kunt genieten en een aantal van de lokale dorpen kunt bezoeken.
  Er is een aantal interessante familiehuizen bewaard gebleven in Augsburg, waaronder het huismuseum van Bertolda Brehta - de beroemde schrijver. Dit historische gebouw is gebouwd in de 16e eeuw en is een klassiek voorbeeld van nationale architectuur. In dit huis in 1898 werd Evgeniy Bertold Friedrich Brecht geboren, wiens leven en werk nu wordt geïllustreerd in het speciale museum in dit gebouw. Het werd geopend in 1998 op de 100ste verjaardag van de geboorte van de schrijver. Tegenwoordig is er in het museum een ​​interessante verzameling persoonlijke bezittingen van de schrijver en zelfs kunstwerken en antiek meubilair.
Een van de meest spectaculaire monumenten van de architectuur is het wapen, het werd gebouwd in het begin van de 16e eeuw. Tegenwoordig zijn de belangrijkste kenmerken van het historische gebouw spectaculaire sculpturen. Ze verbeelden de Aartsengel Michael, die Satan plundert. Tot 1895 werd het historische gebouw gebruikt als een arsenaal, en in de late 19e eeuw werd het omgebouwd tot een brandweerkazerne. Het historische gebouw werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog; de restauratie werd pas in de jaren 80 van de vorige eeuw voltooid. Tegenwoordig wordt het historische gebouw omgetoverd tot een tentoonstellingszaal met een verscheidenheid aan culturele evenementen.
Een van de mooiste plekken in de stad wordt beschouwd als de hoftuin, het wordt meestal behandeld als een enkel complex met de residentie van de aartsbisschop. Deze tuin werd in 1744 geplaatst, maar werd onlangs beschikbaar voor bezoeken in 1965. Tegenwoordig kunt u in deze prachtige tuin de bomen en sierplanten zien die uit verschillende delen van de wereld zijn meegebracht, en hier zijn zelfs tal van antieke sculpturen. De historische tuin heeft zijn eigen interessante geheim: er is een open boekenkast op zijn grondgebied. Iedereen kan zijn favoriete boek uithalen of boeken uit zijn persoonlijke bibliotheek meenemen.
Fans van kunst zullen geïnteresseerd zijn om Shetslera Palace te zien - een prachtig 18e-eeuws paleis, dat tegenwoordig de National Art Gallery herbergt. In dit museum kunt u originele schilderijen van Veronese, Canaletto en Van Dyck bekijken. Op zichzelf is het paleis ook een echt kunstwerk, het is bijna volledig bewaard gebleven in de originele afwerking. Aan de muren en het plafond kunt u nog steeds de prachtige schilderijen en stucwerk zien, het paleis zelf heeft ook veel unieke interieurelementen bewaard.
Dit artikel over Augsburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Augsburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Augsburg:


Dachau - 41.2 km
Dachau is een stad in het zuiden van Beieren in Duitsland. De afstand tot München is 17 kilometer en de bevolking van de stad telt ongeveer 41.000 mensen. De stad werd gesticht in de XVIIIe eeuw, de locatie van de stad...
verder
Munchen - 56.4 km
München, een van de rijkste en duurste steden in Europa, werd opgericht in 1158 door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen en Beieren. Sinds 1806 is München de hoofdstad van Beieren. In deze plaats zijn de belangrijkste...
verder
Ingolstadt - 59.2 km
De stad is gelegen in het centrum van Beieren. Dit is een van de oudste gebieden van Duitsland dat de tradities van voorouders en zijn rijke historische erfgoed zorgvuldig behoudt.

Het belangrijkste symbool...
verder

Onze diensten
 Augsburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Augsburg, Duitsland. Het plannen van een trip naar Augsburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.