OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Koblenz

 

Reisgids Koblenz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Koblenz is gesticht op het punt, waar de Rijn en de Moezel samen vloeien. Ooit is de stad gebruikt als een beschermende voorziening door een beroemde bevelhebber Germanicus, later bouwde de Romeinen daar torens en een fort. Een van de muren van dat fort heeft tot in onze dagen overleefd en tegenwoordig is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
Een van de symbolische plaatsen van de stad is "Duitse Driehoek" genaamd. Dit is het onderdeel van de dijk dat wordt begrensd door stromen van de bovengenoemde rivieren. Het centrale deel van de dijk is de locatie van het standbeeld van Wilhelm I. Hij was de eerste keizer van verenigd Duitsland. Toeristen wordt meestal geadviseerd om de vesting "Ehrenbreinstein" te bezoeken. Dit fort werd vroeger beschouwd als het meest ondoordringbare gebouw in Europa. Tegenwoordig gebruikt men dit fort als museum. De meeste zalen zijn gewijd aan items die informatie over de geschiedenis van de stad verstrekken, terwijl een van de zalen van het museum, de soldaten die in de oorlog zijn omgekomen herinnert. Het Museum van Beethoven is een andere populaire culturele plaats van deze stad. Hier kunt u veel interessants zien over het leven en het werk van deze grote componist.
Na de Tweede Wereldoorlog, moest een groot deel van de stad worden herbouwd. Slechts enkele kerken, die zijn gebouwd in de 17e eeuw en paar kazernes hebben overleefd, terwijl andere oude gebouwen werden verwoest. Maar de moderne monumenten zijn niet minder interessant dan de oude. De fontein genaamd "Lolmaker" is een populaire plek onder toeristen en de lokale bevolking om te wandelen. Het is een klein bronzen beeld van een nar, die water spuugt. Toeristen wordt ook aangeboden om tocht met een schip op de Rijn te maken. Tijdens zo'n excursie zult u de lokale bezienswaardigheden zien, die aan de oever zijn gelegen. Plaatselijke restaurants bieden een ruime keuze aan gerechten uit de nationale keuken en een rijke wijnkaart. Er zijn verschillende grote wijnmakerij centra in de buurt van deze stad. Natuurlijk, zijn er in Koblenz vele winkels en mooie souvenir kramen.
  Onder de religieuze bezienswaardigheden is de basiliek van St. Castor van groot belang. Het ligt op het grondgebied van de oude stad. De bouw van deze kerk begon in 817. Vanaf 836 werden de overblijfselen van St. Castor, naar de stad gebracht, binnen de muren bewaard. Gedurende honderden jaren van zijn bestaan ​​is de kerk voortdurend uitgebreid en herbouwd. Nu is het een architectonisch monument van indrukwekkende omvang, dat niet alleen zal verbazen met zijn luxe uitstraling, maar ook met zijn interieur. In de kerk zijn prachtige middeleeuwse fresco's, religieuze waarden en decoratie-elementen uit de afgelopen eeuwen bewaard gebleven.
Een architectonisch monument uit de 18e eeuw is het Paleis van keurvorsten. Oorspronkelijk was het gebouwd als een residentie voor aartsbisschoppen. In het midden van de 19e eeuw was het paleis de officiële residentie van het Pruisische koningshuis. Acht jaar woonde Prins Wilhelm daar. Dit prachtige paleis werd bijna volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na het einde van de vijandelijkheden werd het in de kortst mogelijke tijd hersteld. Momenteel ziet het paleis er zo mooi uit als aan het begin van zijn bestaan. In het historische gebouw van vandaag zijn er verschillende staatsinstellingen.
Een andere zeer interessante bezienswaardigheid is het huis van de moeder van Beethoven. In de periode van 1746 tot 1787 woonde Maria Magdalena Keverich in dit huis. De toekomstige wereldberoemde componist bracht hier zijn jeugd door. In 1975 opende het historische gebouw een thematisch museum gewijd aan het leven en werk van Beethoven. Onder de exposities zijn muzieknoten, brieven en persoonlijke bezittingen van de componist, evenals items van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen die het huis in de 18e eeuw versierd.
Een emblematisch historisch monument is het bouwen van een oude Trier-munt. Sinds de 11e eeuw was aartsbisschop Trier bezig met het bedenken van geld en in de 15e eeuw werd besloten om de Trier-munt naar Koblenz over te brengen. Tijdens de Middeleeuwen was het een grootschalig architecturaal complex; er was een grote smelterij, verschillende ovens voor gloei-munten, verschillende stempelfabrieken en andere bijgebouwen. Tot nu toe overleefde slechts één gebouw, waarin de meester van de achtervolgde zaken werkte, het werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw. De oude decoraties van het historische gebouw zijn bewaard gebleven. Op bepaalde dagen worden zeer interessante excursies georganiseerd.
Dit artikel over Koblenz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Koblenz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Koblenz:


Bonn - 54.8 km
Bonn is een voormalige hoofdstad van Bundesrebublik Deutschland en dit is de reden waarom u zeker deze vrij kleine stad met een bevolking van minder dan 300 duizend mensen moet bezoeken. De stad werd gesticht door de...
verder
Wiesbaden - 55.1 km
Wiesbaden wordt beschouwd als de belangrijkste stad van het district, dat dezelfde naam heeft. Het district ligt in de Duitse provincie Hessen-Nassau op 5 km afstand van de rivier 'Rijn'. De bevolking telde in het jaar...
verder
Mainz - 62.1 km
Duitsland is internationaal beroemd om zijn oude stadjes met oude tradities. Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz, is een van deze steden. Rijnland-Palts is een deelstaat in de buurt van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Koblenz
 Koblenz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Koblenz, Duitsland. Het plannen van een trip naar Koblenz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.