OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Munster

 

Reisgids Munster - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De geschiedenis van deze stad geeft een opsomming van meer dan 1200 jaar. Dit is een van de mooiste en meest aantrekkelijke toeristische steden van Duitsland. Hier vindt u zowel moderne gebouwen, als mooie oude middeleeuwse huizen. De sfeer van Münster is rustig en de stad heeft gewoon alles voor comfortabele rust.
De meest opmerkelijke en iconische plaatsen in de stad zijn historische en architectonische monumenten. Münster staat bekend als een van de toonaangevende Duitse steden met betrekking tot het aantal historische monumenten. De "Villa Ten Hompel" is een van de meest ongewone musea, een expositie waarvan, is gewijd aan de politie. Tijdens de excursie vindt u informatie over de manier waarop joden werden vervolgd tijdens de dagen van het nationaal socialisme. De meest interessante feiten over de geschiedenis van de stad vindt u in het Stedelijk Museum. Hier wordt een rijke verzameling foto's opgeslagen, de meest waardevolle ervan is, een serie van snapshots, die zijn gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De meest opvallende structuur van Münster is het kasteel "Schloss". Het kasteel wordt gebruikt voor de Universiteit van Munster en ongeveer 39.000 studenten studeren hier. Kunstliefhebbers moeten zeker naar het Museum van Picasso graphics gaan. Het werd geopend in 2000 en op sommige punten is deze plek echt uniek. Hier kunnen bezoekers een beetje minder dan achthonderd werken van de grote kunstenaar zien. Als u wenst om verder kennis te maken met de levensstijl van de vroege kolonisten, bezoekt u dan het Muhlenhof Museum, het is gelegen nabij het centrum van de stad. Dit is het grootste museum onder de open hemel.
Degenen, die van mooie natuur willen genieten, moeten naar het meer Aasee gaan. Hier worden boottochten georganiseerd, en het meer is omgeven door een prachtig park. Op het grondgebied van het park kunt u het Planetarium, het Museum van Natuur Historie en een enorme dierentuin vinden. Als u lokale goederen wilt kopen, moet u naar de belangrijkste markt gaan, waar winkels en boetieks voor absoluut elke smaak te vinden zijn.
  Een van de belangrijkste symbolen van de stad is altijd de prachtige kathedraalkerk van Saint Paul geweest, gebouwd in de 13e eeuw. De plaats voor zijn constructie is niet toevallig gekozen: het staat op de plek waar de eerste kerk in de 8e eeuw werd gebouwd door de stichter van de stad - Saint Liudger. In de loop van de geschiedenis werd de kathedraal herbouwd en aangevuld met nieuwe elementen, en vandaag combineert het uiterlijk kenmerken van romaanse, gotische en barokke stijlen. De kathedraal heeft een prachtig interieur, de muren houden elegante sculpturen en elementen van het houtwerk, evenals originele glas-in-loodramen. De belangrijkste decoratie van de kathedraal is de oude astronomische klok die in de 16e eeuw werd geïnstalleerd.
Een ander helder historisch symbool van de stad is het stadhuisgebouw dat bekend staat als de plaats van de ondertekening van de Vrede van Westfalen in 1648. Het stadhuisgebouw wordt nog steeds gebruikt voor het beoogde doel, het is meerdere keren per week open voor het publiek. Iedereen kan het luxueuze antiek van het stadhuis waarderen en een bezoek brengen aan de hal waar de Vrede van Westfalen werd ondertekend.
Het meest opvallende gotische monument van Munster is de kerk van St. Lambert. Als je naar de toren kijkt, zie je drie kleine cellen eraan. In de 16e eeuw werden ze gebruikt voor de executie van anabaptisten. De kerk is nauw omringd door andere historische gebouwen, dus het is niet gemakkelijk om het te vinden voor ongeïnformeerde toeristen.
Een van de meest interessante plaatsen om te wandelen in Münster is de Prinzipalmarkt die beroemd is om zijn prachtige gebouwen uit de Renaissance. Elk van deze gebouwen heeft zijn eigen unieke gevel met originele ornamenten. Sommige gebouwen zijn versierd met oude wapenschilden, terwijl aan de andere gevels prachtige sculpturale composities te zien zijn. De begane grond van veel historische gebouwen biedt vaak ruimte aan populaire winkels, restaurants en cafés.
Een van de oudste gebouwen van de stad is de kerk van Onze-Lieve-Vrouw, waarvan de bouw begon in 1040. Deze kerk, gesticht door vertegenwoordigers van de adellijke vrouwenconventie, huisvestte een klein internaat waar jongedames een opleiding konden volgen. De historische kerk functioneert nog steeds.
Dit artikel over Munster is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Munster

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Munster:


Osnabruck - 44.5 km
De stad is rijk aan tradities en bezienswaardigheden. Reizigers zullen zich niet vervelen in Osnabrück, omdat ze verrassingen en tal van leuk entertainment zullen vinden bij elke stap.

De overblijfselen van...
verder
Dortmund - 50.8 km
Dortmund is een van de grootste steden van Duitsland. Voor eerste vermeldingen van de stad kan worden verwezen naar de 9e eeuw. De stad werd toen Trotmani genoemd en het was een groot handelscentrum. In de 17e eeuw...
verder

Onze diensten
 Munster foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Munster, Duitsland. Het plannen van een trip naar Munster met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.