OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Konstanz

 

Reisgids Konstanz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Konstanz is een oude stad, aan de oever van de rivier de Rijn gelegen. Meer dan duizend jaar geleden stichtten de Romeinen hier een kamp dat werd vernoemd naar Constantius Chlorus - de grote Romeinse keizer. Tegenwoordig staat Konstanz bekend als een groot toeristisch centrum, rijk aan amusement en interessante plaatsen.
De meest bekende en interessante bezienswaardigheid van de stad is "Uhldingen-Mühlhofen". Dit is een keten van houten dorpjes. Sommigen van hen zijn gebouwd op palen, waardoor de leeftijd van sommige dorpen 2-3 duizenden jaren heeft bereikt. Daarnaast zijn er veel architectonische bezienswaardigheden op het grondgebied van de stad. Alle toeristen wordt aanbevolen om een excursie naar de oude kathedraal "Muenster" te maken. Tegenwoordig kunt u alleen een crypte en een basiliek zien, die zijn overgebleven van de kathedraal, die in de 9e- en 10e eeuw werd gebouwd. Vanaf 1435 is de kathedraal verbouwd en veranderd. Tijdens deze renovatie werden meerdere torens en kapellen aan het gebouw toegevoegd. De Konzilgebaeude kathedraal is een andere interessante religieuze plaats van de stad. In de 19e eeuw werden de gevels versierd met prachtig houtsnijwerk ter illustratie van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. Sinds 1970 is de kathedraal de plaats voor het uitvoeren van belangrijke evenementen en congressen. De "Stephans" kerk is niet minder mooi. Hij werd gebouwd in de 15e eeuw. De gevels van de kerk zijn versierd met elegante fresco's.
U kunt het gebouw van het stadhuis bezoeken, dat door een grote tuin wordt omgeven. De meest bezochte musea van Konstanz zijn het Archeologische Museum en het Museum van Volkskunst. De eerste vertelt over de geweldige vondsten die door archeologen op het grondgebied van deze stad zijn ontdekt. Het tweede museum toont informatie over de levensstijl van de burgers van Konstanz. Liefhebbers van wilde natuur mogen de kans niet missen, om een excursie naar het Boden meer, dat nabij het centrum is gelegen, te maken. Het meer ligt niet ver van de beroemde Rijn Watervallen.
  Een van de meest pittoreske plaatsen in Constanta is het havengebied. Hier kunt u tijdens een wandeling genieten van het prachtige panoramische uitzicht op het meer en veel toeristen komen hier speciaal om de zwanen te voeren. In het havengebied zijn veel populaire restaurants en cafés die een ideale plek zijn voor een avondje uit. Ook hier, is een van de mooiste sculpturen in de stad genaamd Empire.
Als u door de historische wijk loopt, ziet u het stadhuis van Konzilgebäeude Konstanz, dat een van de oudste gebouwen in Constanta is. De eerste officiële vermelding van dit gebouw dateert uit 1388, toen het werd gebruikt als een schuur. Aan het begin van de 15e eeuw werd het gebouw gebruikt voor grote openbare evenementen. Het spectaculaire gebouw was lange tijd in verwoesting. Momenteel wordt het gebouw gebruikt voor concerten, tentoonstellingen en andere culturele evenementen.
De populaire toeristische attractie is de Universiteit van Constanta, die werd opgericht in 1966. Het is bekend bij de hele wereld omdat het deelneemt aan het programma van geavanceerd onderzoek. Het trekt toeristen aan met zijn prachtige tuin, op het grondgebied waarvan een pad naar het meer loopt. De tuin is ongelooflijk mooi, er zijn veel uitgeruste wandel- en fietspaden op het grondgebied en in de zomer kunt u de prachtige fruitbomen bewonderen.
In Constanta werden middeleeuwse vestingen gedeeltelijk bewaard. Gasten van de stad zullen geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de Bismarck-toren. De top is uitgerust met een uitstekend uitkijkplatform, dat een chique uitzicht biedt, niet alleen naar het Bodenmeer, maar ook naar het naburige Zwitserland. Een oude begraafplaats ligt in de buurt van de toren, die ook wordt beschouwd als een waardevol architecturaal complex.
Even interessant is de toren Rheintorturm, gebouwd in het begin van de 13e eeuw om een ​​houten brug over de Rijn te beschermen. Deze toren bevindt zich aan de ingang van de oude stad, dus het is niet van de aandacht van toeristen beroofd.
Een van de meest bezochte toeristische sites, is het noodzakelijk om het thermische complex Bodensee-Therme Konstanz te markeren. Het werd onlangs aan de oever van het Bodenmeer geopend. Het biedt zijn gasten luxe zwembaden met thermaal water, waaronder een kinderbad. Het thermale complex is perfect voor een gezinsvakantie.
Dit artikel over Konstanz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Konstanz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Konstanz:


Sankt Gallen - 30.5 km
De Zwitserse stad Sankt Gallen is een goed ontwikkelde industriële plaats. Textielindustrie is een van de goed ontwikkelde sectoren van de economie van de stad. De ontwikkeling van Sankt Gallen begon in de vijftiende...
verder
Winterthur - 37.4 km
Winterthur is gelegen in het noorden van Zwitserland bij de Oylah en Tees rivieren. Deze plaats ligt in het dal op 212 km afstand van Zürich, en 414 m boven de zeespiegel. De stad is een regionaal centrum van het...
verder
Bregenz - 47.5 km
Bregenz is een populair Oostenrijks resort dat blij is om gasten uit verschillende delen van de wereld al jarenlang te ontvangen. 's winters is deze plek zeer goed voor het alpine skiën en in de warmere maanden kunnen...
verder

Onze diensten
 Konstanz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Konstanz, Duitsland. Het plannen van een trip naar Konstanz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.