OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

19 Hotels in Bochum

 

Reisgids Bochum - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Binnen enkele jaren viert Bochum haar 700ste verjaardag. Dit is een groot industrieel centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn met het thema van de industrialisatie verbonden. Wanneer rijke afzettingen van steenkool in de nabijheid van de stad werden ontdekt, heeft de stad het leven drastisch veranderd. Bochum kreeg een krachtige impuls om in de ontwikkeling van de economische, wetenschappelijke en, uiteraard, de culturele sfeer te investeren.
Over de geschiedenis van het bloeien van de stad vertelt het Industriële Museum van Westfalen, op het grondgebied waarvan de acht grote fabrieken zijn gevestigd. Een van de bedrijven is volledig tot een museum omgebouwd en vertelt het verhaal van de 200-jaar ontwikkeling van de industrie. Op het eerste gezicht lijkt een tour van de industriële zones misschien eigenaardig en saai, echter, zelfs kinderen hoeven zich tijdens het lopen niet te vervelen. Inderdaad is een van de grootste mijnen een fascinerend museum voor jonge bezoekers. Een gids zal de kinderen over het proces van de mijnbouw vertellen, zullen jonge bezoekers aan leuke spelletjes deelnemen en om echte mijnbouw instrumenten en gereedschappen proberen te gebruiken.
Een ander wereld-beroemd cultureel centrum is de "Centennial Hall", waar jaarlijks het festival "Ruhr Triennale" gewijd aan hedendaagse kunst wordt gehouden. Het gebouw werd opgetrokken in 1902, maar ondanks zijn gevorderde leeftijd, ziet het er modern en indrukwekkend uit. De ruime kamers dienen als een plek voor concerten en sportevenementen.
Het symbool van de stad is de kerk van St. Peter en St. Paul. Het was op het bevel van Karel de Grote in het begin van de 9e eeuw gebouwd. Het is het prachtig gotisch bouwwerk. De hoogte van een van de torens is 68 meter. Nu heeft de kerk een toonzaal waar bezoekers oude overblijfselen van verschillende tijdperken kunnen zien. (Tegenwoordig wordt een van de zalen van deze kerk voor tentoonstellingen gebruikt, waar gasten van de stad oude relikwieën die verwijzen naar verschillende tijdperken kunt bekijken.)
  Er zijn veel ongewone bezienswaardigheden in de stad; Geological Park is populair onder de fans van wandelwandelingen. Dit park is in 1971 aangekondigd als een belangrijke natuurlijke site, daarvoor waren er in zijn omgeving verschillende grote mijnen en fabrieken. Vandaag trekt het park met een interessante excursie, waarbij je de geologische afzettingen van verschillende periodes kunt zien. Vanwege tektonische bewegingen ontstonden er veel fouten in de aardkorst, het is fascinerend om de perioden van de ontwikkeling van onze planeet te volgen door die te gebruiken. Een van de belangrijkste artefacten van het park zijn de versteende stammen van bomen die miljoenen jaren geleden op onze planeet groeiden.
Het Carl Zeiss Planetarium is een geweldige plek voor een familiebezoek. De opening van het planetarium werd gehouden in 1964, het was oorspronkelijk een unieke hal, met een meest accurate imitatie van de nachtelijke hemel met sterren. Tegenwoordig organiseert het planetarium elke dag interessante culturele evenementen, waaronder speciale rondleidingen voor kinderen. Het heeft verschillende beurshallen, waar bezoekers kennis kunnen maken met de collecties van thematentoonstellingen.
Een unieke attractie is het brouwhuis - Altes Brauhaus Rietkotter Restaurant. Het is het oudste gebouw in de stad, dat werd gebouwd in 1630; vandaag is het een historisch monument dat welbekend is bij fijnproevers. Net als vele jaren geleden produceert de brouwerij nu bier volgens oude kloosterrecepten. Hier kunt u de unieke soorten bier proeven, evenals de meest populaire nationale gerechten.
Er is een prachtige botanische tuin in Bochum, die aangenaam is voor een wandeling op een zonnige dag. Het uitgestrekte grondgebied van deze tuin is verdeeld in verschillende thematische gebieden, en binnen de overdekte kas is er een zeer interessante verzameling van exotische planten gepresenteerd. De tuin heeft planten van over de hele wereld, hier kunt u een verzameling zien gewijd aan de natuur in Azië, Zuid- en Noord-Amerika en ook Europa.
Een van de favoriete plaatsen om te wandelen tussen de gasten van Bochum is de 'Bermudadriehoek'. Zogenaamd is een deel van de historische wijk, waaronder verschillende pittoreske verkeersvrije straten, de wijk ligt dicht bij het treinstation. Er zijn veel interessante toeristische attracties, waaronder kleurrijke souvenirwinkels en het beste van de nationale restaurants.
Dit artikel over Bochum is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bochum

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bochum:


Gelsenkirchen - 12.1 km
Gelsenkirchen is een stad in het westen van Duitsland, aan het noorden van Rheine-Westfalen. De bevolking van de stad teld ongeveer 270.000 mensen.

Eerder was Gelsenkirchen een industrieel centrum van...
verder
Essen - 14.2 km
De "leeftijd" van Essen is echt groot. Het telt vanaf het jaar 800, sinds het begin van bouw van de abdij Verdun, die deze stad heeft gevestigd. Tegenwoordig is Essen vooral bekend om zijn tentoonstellingen, die zijn...
verder
Dortmund - 17.8 km
Dortmund is een van de grootste steden van Duitsland. Voor eerste vermeldingen van de stad kan worden verwezen naar de 9e eeuw. De stad werd toen Trotmani genoemd en het was een groot handelscentrum. In de 17e eeuw...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bochum
 Bochum foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bochum, Duitsland. Het plannen van een trip naar Bochum met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.