OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Gelsenkirchen

 

Reisgids Gelsenkirchen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Gelsenkirchen is een stad in het westen van Duitsland, aan het noorden van Rheine-Westfalen. De bevolking van de stad teld ongeveer 270.000 mensen.
Eerder was Gelsenkirchen een industrieel centrum van Duitsland als gevolg van een snelle ontwikkeling van de steenkoolindustrie. Echter, na de Tweede Wereldoorlog waren alle fabrieken vernietigd en was er in de stad ook ernstige werkloosheid.
Na verloop van tijd, werden de oude fabrieken van Gelsenkirchen omgezet in concertzalen en ijsbanen en de oude spoorlijn omgetoverd tot fietspaden. Tegenwoordig is Gelsenkirchen in Duitsland en in andere landen bekend als de geboorteplaats van de voetbalclub "FC Schalke 04".
Gelsenkirchen heeft een goed ontwikkelde transport organisatie. Het is mogelijk om afstanden met de trein bus en met de auto te overbruggen. Er zijn stadsbussen, trams en trolleybussen. Op een afstand van 40 en 90 km van de stad zijn er twee luchthavens, van waaruit bezoekers met de trein naar Gelsenkirchen kunnen komen.
De belangrijkste en meest bekende bezienswaardigheden van Gelsenkirchen zijn het Berge Kasteel dat vaak voor verschillende concerten wordt gebruikt, de Zoom Erlebniswelt dierentuin en stadsparken met speeltuinen, tuinen en vijvers.
Het Park van North Star is gelegen op het terrein van de voormalige steenkoolmijn "Northern Star". Tegenwoordig vertoont het park een verzameling van spoorweg onderwerpen gerelateer in miniatuur maten.
Het Veltins Arena stadion werd gebouwd in 2001. Tegenwoordig is dit het meest moderne stadion in Europa, dat een schuifdak en een voetbalveld heeft. In het stadion worden vaak voetbalwedstrijden gehouden, concerten van populaire muzikanten, maar ook opera sterren treden er op en er worden zelfs motorraces gehouden. Hier kunt u ook het museum van de voetbalclub "Schalke 04" bezoeken.
  Fans van theatrale kunst zijn geïnteresseerd in het Ruhr Musical Theater. De opening vond plaats in 1959. Na vele jaren is de unieke sfeer uit het verleden bewaard gebleven in het theater. Meer dan duizend mensen kunnen tegelijkertijd in de theaterzaal worden ondergebracht. Tegenwoordig is de bouw van het theater van grote waarde en vanuit architecturaal oogpunt een uitstekend monument van de naoorlogse periode.
In het district Horst zie je een oud kasteel dat dezelfde naam draagt ​​als de wijk. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de grootste middeleeuwse kastelen in de regio. De vroegste defensieve structuren in zijn plaats werden gebouwd in de 12e eeuw. Aan het begin van de 20e eeuw werden verschillende restaurants in het kasteel geopend. In de jaren 70 van de vorige eeuw was er een populaire disco. Gedurende deze tijd is het historische gebouw nooit gereconstrueerd. In de jaren 90 ging het kasteel in bezit van het stadsbestuur. Het was volledig gerestaureerd en gerenoveerd. Nu heeft het kasteel een historisch museum en in de kelder is er een klein restaurant.
Niet minder interessant en indrukwekkend is het kasteel van Berg. Het is een levendig architecturaal meesterwerk in de stijl van de late barok. De eerste vermelding van het kasteel dateert uit de 13e eeuw. De oprichter is de beroemde ridder Dietrich von Berg. Gedurende enkele honderden jaren was het kasteel een familie landgoed van zijn nazaten, en daarna werd het vervangen door meer dan een dozijn eigenaren. De laatste grote reconstructie van het kasteel vond plaats in 1788, sinds die tijd is het bijna ongewijzigd gebleven. Grote waarde wordt toegekend aan de Franse tuin naast het kasteel, op het grondgebied waarvan verschillende interessante historische sites werden bewaard.
Veel historische bezienswaardigheden kunnen gratis worden bezocht door de gasten van de stad, waaronder de bouw van het oude stadhuis. Op het moment van de bouw werd het stadhuis beschouwd als het hoogste gebouw in de stad, de majestueuze toren en is vanaf nu zelfs vanuit vele gebieden te zien. Alleen door een wonder overleefde dit historische gebouw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag op de top van de toren is het populairste uitkijkpunt in de stad. Het biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de rivier de Emscher en de straten langs beide oevers. Het stadhuis is elke dag open voor bezoek. Tijdens vakanties vinden er interessante amusementsevenementen in de buurt plaats.
Dit artikel over Gelsenkirchen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gelsenkirchen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gelsenkirchen:


Essen - 7.3 km
De "leeftijd" van Essen is echt groot. Het telt vanaf het jaar 800, sinds het begin van bouw van de abdij Verdun, die deze stad heeft gevestigd. Tegenwoordig is Essen vooral bekend om zijn tentoonstellingen, die zijn...
verder
Bochum - 12.1 km
Binnen enkele jaren viert Bochum haar 700ste verjaardag. Dit is een groot industrieel centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn met het thema van de industrialisatie verbonden....
verder
Oberhausen - 14.9 km
Dit is een grote industriële stad, die is gelegen in het westelijke deel van het land. Oberhausen kreeg zijn huidige naam in 1847 en in 1929 werd zijn grondgebied uitgebreid door het samenvoegen met de omliggende...
verder

Onze diensten
 Gelsenkirchen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gelsenkirchen, Duitsland. Het plannen van een trip naar Gelsenkirchen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.