OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

15 Hotels in Liberec

 

Reisgids Liberec - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Liberec is de hoofdstad van Noord-Bohemen. De stad werd gesticht in de XIIIe eeuw, op basis van een oud fort, bij de Garkovitskogo stroom. De bevolking telt 105 duizend inwoners.
Liberec is een belangrijk centrum van de textielindustrie. Hier is een goed ontwikkelde de productie van wol, zijde, katoen en andere stoffen. Machinebouw en de auto-industrie zijn ook op een hoog niveau in Liberec. In deze stad wordt vaak eerlijke textiel handel georganiseerd.
Toeristen kunnen het stadhuis met de 65-meter hoge toren, de Kerk van de Heilige Kruisiging, het St. Antonius Kostel, huizen uit de XVIIe eeuw en vele andere bezienswaardigheden zien.
Liberec is ook bekend om zijn dierentuin, die in 2006 zijn 100e verjaardag vierde. U kunt de plaatselijke botanische tuin bezoeken, die rijk is aan verschillende soorten flora, deze is opgericht in de XIXe eeuw.
Als u van winkelen en diverse soorten amusement geniet, moet u zeker naar het handelscentrum genaamd "Babylon" gaan. Het beslaat een gebied van ongeveer 5,5 voetbalvelden. Het "Babylon" is de locatie van de talrijke restaurants, winkels en wijnkelders. In dit centrum vindt u een disco, spel gebieden, een bowling, een zakencentrum en zelfs aqua- en een Luna parken. Dus, het "Babylon"is een echte "stad in de stad" en de naam past dit centrum daarom zeer goed.
  De populaire toeristische bestemming is de top van de Jested Mountain, waarop de televisietoren is gevestigd. Net als veel andere grote televisietorens in de wereld biedt het toeristen veel interessant entertainment. Binnen de muren is een klein hotel, een restaurant met een panoramisch uitzicht over de stad en het hoogste observatiedek in de stad. Vakantiegangers kunnen met een kabelbaan naar de top van de heuvel rijden, wat op zichzelf een onvergetelijk avontuur zal zijn.
Het belangrijkste religieuze monument van de stad is de kerk van het Heilige Kruis. Deze prachtige kerk wordt beschouwd als een van de beste architectonische monumenten in barokstijl ter wereld en heeft de oorspronkelijke decoratie volledig weten te behouden. De versiering van deze kerk is zo mooi als haar uiterlijk. De kerk bevat iconen en religieuze accessoires die hier honderden jaren geleden werden gebracht.
In de directe omgeving van Liberec kunt u ook veel interessante historische bezienswaardigheden bezoeken. Minder dan een half uur van de stad, is er het oude Trosky-fort. Het werd gebouwd tijdens de middeleeuwen. Na de volgende slag werd dit fort bijna volledig verwoest. Ondanks het feit dat het fort tegenwoordig bijna volledig in puin ligt, blijft het nieuwsgierige toeristen er niet van weerhouden om het te bezoeken.
Excursies naar het Makhovo-meer, dat ook in de directe omgeving van de stad ligt, zijn erg populair bij natuurliefhebbers. Deze pittoreske plaatsen zijn vooral interessant om te bezoeken in het warme seizoen, wanneer de oever van het meer bedekt is met dichte vegetatie. Dit relatief kleine waterlichaam is de thuisbasis van veel watervogels en andere dieren, die kunnen worden bekeken door alle deelnemers aan de excursie.
Er zijn meer dan tien musea en kunstgalerijen in de stad, waaronder een van de meest ongewone is het Technisch Museum. Het bevat een zeer interessante verzameling oude auto's, motorfietsen en andere technische apparaten. Sommige van de exposities die zijn gewijd aan de ontwikkeling van het spoorvervoer bevinden zich op het aangrenzende grondgebied van het museum. Veel van de tentoongestelde voorwerpen zijn precies zoals ze werden gevonden door de eigenaars van het museum, dus wees niet verbaasd als er onder de prachtige retro-auto's een oude, met stof bedekte en gedroogde klimopmachine is. Dit museum is erg populair bij toeristen met kinderen. Vele exposities kunnen hier worden aangeraakt, evenals het achter oud stuur zitten van oude auto's is toegestaan.
Dit artikel over Liberec is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Liberec

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Liberec:


Praag - 89.3 km
Praag is een van de mooiste steden in de wereld. De stad is verdeeld in twee delen door de rivier de Moldau (Vltava). Samen met Athene, Rome, Parijs en Londen Praag behoort tot de oudste metropolen in Europa. Haar...
verder
Dresden - 98.2 km
Het hoeft niet gezegd te worden dat Dresden is een van de mooiste Europese steden. Natuurlijk is het moeilijk om het te vergelijken met een dergelijke metropolen als New-York of Peking, met hun wolkenkrabbers en drukke...
verder
Cottbus - 122.6 km
Cottbus is een stad in het oosten van Duitsland, die is gelegen aan de rivier Spree, de stad heeft drie spoorlijnen en ligt slechts 100 km van Berlijn. De bevolking van de stad telde in 2010 meer dan 110 duizend mensen....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Liberec
 Liberec foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Liberec, Tsjechie. Het plannen van een trip naar Liberec met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.