OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

31 Hotels in Kassel

 

Reisgids Kassel - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kassel is gelegen in het centrum van Duitsland. De stad trekt traditioneel toeristen door interessante zijn bezienswaardigheden, oude paleizen, grote parken, vele musea en ruime keuze aan excursie routes. U zult drie oude forten op het grondgebied van de stad vinden. Elk fort is omgeven door een fantastisch park zones.
"Wilhelmshoe" complex is de meest populaire toeristische bestemming in de stad. Hier ligt het symbool van deze stad - het standbeeld van Heracles. "Wilhelmshoe" heeft een paleis en een park voor toeristen. Tijdens het wandelen in het park kunt u prachtige fonteinen, een groot aantal tempels en zelfs ruïnes van een "Chinees dorp" zien. Echter, "Wilhelmshoe" Palace is nog steeds de belangrijkste architectonische bezienswaardigheid van deze plaats. De kamers zijn ingericht in verschillende stijlen en lijken op echte koninklijke accommodaties. Het paleis is versierd met waardevolle interieurelementen en meubels.
Het "Löwenburg" kasteel is een prachtig voorbeeld van neo-gotische bouwstijl. Het paleis werd gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. De interieur decoraties zijn gemaakt volgens de beste tradities van de middeleeuwen. Hier kunt u unieke meubels, bronzen beelden, diverse speelkamers en prachtige gebrandschilderde ramen zien.
Het "Karlsaue" Park is niet minder interessant. Er staat een paleis met dezelfde naam, dat is gebouwd in 1701. Op dat moment werd de faciliteit gebruikt voor broeikassen voor de groei van de unieke sinaasappelbomen.
Het "Fridericianum" Museum is het belangrijkste expositiecentrum van de stad. Hier vinden vaak verschillende tentoonstellingen en andere culturele evenementen plaats. U kunt ook het museum bezoeken, dat aan de gebroeders Grimm is gewijd. Het zal u van interessante informatie over het leven en werk van beroemde sprookjes auteurs voorzien. Het museum van Artistieke Ambachten en Beeldhouwkunst toont u een collectie van werken, gemaakt van glas en porselein. Het museum vertoont ook een rijke verzameling beeldhouwwerken en mooi zilveren bestek.
  Onder de architecturale sites, een van de meest indrukwekkende is het gebouw van het oude stadhuis. De constructie duurde 4 jaar en werd uiteindelijk voltooid in 1909. Het gebouw is gebouwd in de beste tradities van neo-barokke stijl. De gevel is versierd met prachtige portico's en sculpturen. Aan de voorzijde van het stadhuis is een mooi plein met veel interessante beelden en andere oude ornamenten.
Een excursie naar het Hessische Staatsmuseum, beroemd om zijn rijke collectie toegepaste kunst en folklore, belooft spannend te worden. De opening van het museum vond plaats in 1913; het werd getimed om het millennium van de stad te vieren. Binnen de muren van het museum is er een zeer veelzijdige collectie. Hier kunt u interessante archeologische artefacten uit de Neolithische periode en zeer mooie sieraden uit verschillende tijdperken zien, evenals unieke kunstwerken en iconische accessoires. Dit museum huisvest een van de grootste collecties faience en ivoorproducten in het land.
Een opmerkelijk voorbeeld van barokstijl is het Ottomaanse gebouw, dat werd gebouwd in 1607. Dit gebouw staat bekend als de allereerste in Duitsland, speciaal gebouwd om een ​​theater te huisvesten. In de 18e eeuw werd een nieuw theater gebouwd in de stad, en het oude gebouw werd gebruikt om waardevolle overblijfselen uit de stad op te slaan. Aan het einde van de 17e eeuw huisvestte het historische gebouw een kunstgalerij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de constructie zwaar beschadigd. Na de restauratie van het gebouw werd er een zeer interessant natuurhistorisch museum geopend, dat nog steeds werkt.
Een van de beroemdste religieuze sites in Kassel is de Sint-Martinuskerk, die werd gesticht in het begin van de 14e eeuw. Honderden jaren lang werd de kerk herbouwd en aangevuld met nieuwe elementen. Het uiterlijk is dus een geweldige combinatie van verschillende architecturale stijlen. De laatste grote reconstructie vond plaats in de jaren '50 van de vorige eeuw, waarin specialisten veel oude elementen van de kerkdecoratie konden herstellen.
Als deze attracties niet genoeg zijn, kunt u het Sababurg-kasteel in de buitenwijken van de stad bezoeken. Dit kasteel is een van de oudste in de regio. De eerste vestingwerken in zijn plaats werden gebouwd tijdens het Romeinse Rijk. De eerste officiële vermelding van het kasteel dateert uit de 14e eeuw. Op dit moment is een klein hotel uitgerust op het grondgebied van het historische gebouw.
Dit artikel over Kassel is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kassel

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kassel:


Eisenach - 68 km
Niet lang geleden was deze stad de “automobiel- hoofdstad" van de DDR. Tegenwoordig is dat alleen nog een herinnering in het Museum van Automobielbouw van Eisenach (het Museum van de Auto-industrie). Hier kunt u...
verder
Lemgo - 89.8 km
Lemgo is een oude Duitse stad, die is gelegen in Noord-Rijnland - Westfalen, ongeveer 15 kilometer ten oosten van de Teutoonse bossen. Lemgo is een onderdeel van Detmold administratieve district en regio Lippe. De...
verder
Bielefeld - 102.9 km
De stad werd gesticht in 1214 als de residentie van de graaf Ravensberg. Het Teutoberg bos is een symbool van de stad. Restauratie van veel bezienswaardigheiden van de stad vond plaats in 1879.

De stad is ook...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kassel
 Kassel foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kassel, Duitsland. Het plannen van een trip naar Kassel met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.