OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

45 Hotels in Lubeck

 

Reisgids Lubeck - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lübeck is een havenstad, die is gelegen aan de noordkust van Duitsland in Sleeswijk-Holstein. De rivier Trave stroomt in de buurt van de stad. De stad werd gesticht in de elfde eeuw, toen het werd gebouwd op de plaats van de Slavische burcht. Lübeck is een Baltische haven met een gunstige geografische ligging, het groeide snel tijdens de Middeleeuwen. In die tijden was Lübeck een vrije keizerlijke stad en de belangrijkste stad van de Hanze.
Lübeck ligt in het noordelijke deel van het land, met weinig kalk op zijn grondgebied, zodat de stad niet de gelegenheid heeft gehad om huizen, kerken en kathedralen van kalksteen te bouwen. Dit materiaal was zeer populair vanwege de mode trends in de gotische architectuur. Echter, de lokale meesters vonden de oplossing - ze gebruikten eenvoudige bakstenen in de bouw van de gotische gevels en bogen. Vanwege dit feit kunnen toeristen tot op heden grote voorbeelden van de gotische kunst zien en van het verbazingwekkende uiterlijk van de gebouwen uit de Middeleeuwen genieten. Er zijn de Kathedraal van Lubeck, het Ziekenhuis van de Heilige Geest, het stadhuis met een verhoogde gebeeldhouwde gevel, de kerk van St. Peter en vele andere bezienswaardigheden.
Oud Lübeck is gemakkelijk van de moderne gebouwen te onderscheiden, omdat dit deel van de stad is gebouwd met rode bakstenen. De Oude stad de "Altstadt" is gelegen op het eiland dat kan worden bereikt over twee oude bruggen - Holstenstor en Burgtor. Deze plaats heeft vele kerken. De meest bekende van hen zijn de kerk van St. Mary en de romaans-gotische kathedraal, het Huis van Buddenbrooks (dit huis is ook de thuisbasis van de schrijvers Thomas en Heinrich Mann), het Museum van St. Anne, het Museum van de Geschiedenis van Marsepein, het Museum van Kunst en Cultuurgeschiedenis, het museum van het poppen theater, en vele andere bezienswaardigheden.
  In het historische district van Lübeck is er een heel mooi gebouw - de leeuwenapotheek. Het werd gebouwd in het midden van de 13e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als een privéwoning. In 1812 werd een apotheek geopend in het historische gebouw. Een van de belangrijkste kenmerken van dit gebouw is het behouden gotische fronton, versierd met de vergulde figuur van een leeuw. Het is deze architectonische functie die de constructie een ongebruikelijke naam heeft gegeven.
Een ander interessant historisch symbool is het bouwen van de broederschap van zeilers. Het is ook te zien tijdens een wandeling in de historische wijk. In 1401 werd het Guild of Seamen in Lübeck opgericht. Dit werd een zeer belangrijke gebeurtenis voor het openbare leven van de stad. Aan het begin van de 16e eeuw werd een groot gebouw gebouwd voor het gilde. De belangrijkste evenementen en vergaderingen vonden vervolgens hier plaats. Dit gebouw is zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd pas in de jaren 1970 volledig gerestaureerd. Nu, in het historische gebouw is een interessant museum. Daarin werd een zeer mooie meubel van natuurlijk hout geproduceerd. De bezoekers zullen prachtige modellen van oude schepen, bewaard gebleven interieurversieringen van het gebouw en historische documenten kunnen zien.
Een van de opmerkelijke religieuze bezienswaardigheden is het St. Annaklooster. De constructie duurde 13 jaar en werd voltooid in 1515. Dit prachtige klooster duurde slechts een korte tijd, omdat het in 1532 werd gesloten. Lange tijd was het grootschalige gebouw leeg. Aan het begin van de 17e eeuw was het uitgerust met een schuilplaats voor bedelaars. Later werd een deel van de historische gebouwen bezet door een gevangenis. In 1915 werd het vervallen gebouw van het klooster gerestaureerd en werd er een museum geopend. Nu bevat het een zeer interessante verzameling kunstwerken, waarvan er vele dateren uit de Middeleeuwen.
Een deel van het oude Franciscaanse klooster is de bewaard gebleven Sint-Catharinakerk, gebouwd in het midden van de 14e eeuw. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de bouw van de kerk was rode bakstenen. Het gebouw wordt beschouwd als een levendig voorbeeld van de gotische stijl. Al in de 15e eeuw veranderde de verschijning in de kerk enorm. Het heeft onherstelbaar veel van de originele elementen van zijn ontwerp verloren. Tegenwoordig kunnen bezoekers de hoge gotische ramen bewonderen, evenals de keramische beelden bewaard in de muren van de kerk, die hier in de middeleeuwen werden geïnstalleerd.
Dit artikel over Lubeck is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lubeck

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lubeck:


Schwerin - 54.1 km
Tegenwoordig ontwikkelt Schwerin zich als een populaire toeristische bestemming. Dit is logisch, want de stad en zijn omgeving zijn rijk aan een verscheidenheid van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden, die...
verder
Hamburg - 58 km
Hamburg is een van steden, die een van de zestien provincies van Duitsland vertegenwoordigd. De stad ligt aan de oever van de rivier de Elba, in de buurt van de Noord-Zee. Hamburg is de tweede grootste stad van...
verder
Kiel - 62.6 km
Kiel is een oude havenstad, die voor de bezoekers echt een ruime keuze aan entertainment biedt. U kunt met de geschiedenis van deze stad en belangrijkste bezienswaardigheden kennis maken tijdens een water excursie die...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lubeck
 Lubeck foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lubeck, Duitsland. Het plannen van een trip naar Lubeck met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.