OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

52 Hotels in Luzern

 

Reisgids Luzern - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Luzern is echt een aantrekkelijke plek en de achtste grootste stad van Zwitserland. Deze stad is gelegen aan de oever van het meer van Luzern. Luzern wordt beschouwd als de hoofdstad van Centraal-Zwitserland. Het is ook bekend als "stad van het licht"- deze naam is afkomstig van de legende over zijn grondlegging. De Seebrücke brug biedt een prachtig panorama van de stad, het meer en de bergen - Pilatus en Rigi.
De oudste en bekendste brug van de stad is de kapel brug, die werd gebouwd in de veertiende eeuw als een stads beschermende voorziening. De brug werd beschadigd door een brand in 1993, die ook oude schilderijen, waarmee het houten dak was versierd heeft vernietigd. Na de renovatiewerkzaamheden wordt de brug beschouwd als het symbool van Luzern. Gelukkig, is de oude achthoekige toren Wasserturm erin geslaagd om het vuur te overleven. Eeuwenlang werd de toren gebruikt als archief, schatkist, en zelfs als gevangenis.
Het merendeel van de bezienswaardigheden in Luzern kan worden gevonden in de buurt van de stroom van de rivier Royce. Er zijn daar twee torens van de jezuïetenkerk met grote zalen en een verbazingwekkend ingericht interieur. De kerk werd gebouwd in 1669 en is dus een van de oudste gebouwen met de barokke stijl in Zwitserland. Toeristen genieten meestal van het "Ridder" Paleis, het Zoölogische Museum, het museum van Dierkunde met tentoonstellingen, die zijn gewijd aan ecologie en zoölogie, het oude houten "Rotenburgerhaus" woongebouw en nog veel meer. Het belangrijkste plein van de stad is de locatie met een prachtig panorama, met uitzicht op het canvas, waar de invasie van het Franse leger in Zwitserland in 1871 op is getekent. De sculptuur "De stervende leeuw", gemaakt door Thorvaldsen, is er in de buurt. Het evenement genaamd "Fastnaht" vindt in Lutzern ieder jaar plaats, vlak voor de vastentijd. Dit is een grootschalig carnaval waar gasten diverse fantastische wezens, spoken, geesten en monsters kunnen zien.
  Op het Kornmarkt-plein ziet u het prachtige gebouw van het oude stadhuis. Oorspronkelijk werd dit enorme gebouw gebruikt voor graanopslag. Op het plein voor het gebouw bevond zich de graanmarkt. In de 16e eeuw werd besloten dat het majestueuze gebouw werd omgebouwd voor het stadsbestuur. Tegenwoordig is het oude stadhuis de belichaming van de beste tradities van de Renaissance-stijl. Een interessant historisch museum werd geopend in het gebouw. Bezoekers kunnen de collecties oude meubels bewonderen, unieke kunstwerken en belangrijke historische documenten bekijken.
In het historische deel van de stad, de overblijfselen van de middeleeuwse muur van Museggmauer. Het is een overgebleven onderdeel van grootschalige vestingwerken. Deze muur werd gebouwd in de 13e eeuw en werd gebruikt om de stad te beschermen tot de 19e eeuw. De lengte van het overgebleven deel van de muur is ongeveer 900 meter. Verschillende wachttorens overleefden ook in dit segment. Tegenwoordig zijn ze toegankelijk voor toeristen om te bezoeken.
Fans van de schilderkunst zouden geïnteresseerd zijn om de Rosengart Gallery te bezoeken, waarin collecties met werken van beroemde Europese meesters worden getoond. Alleen de schilderijen van de beroemde schilder Paul Klee zijn hier meer dan 120. Op de galerij zijn er ook schilderijen van Henri-Emile-Benoit Matisse, Paul Cezanne en andere beroemde kunstenaars uit de 19e - 20e eeuw. Een aparte ruimte in het museum is gewijd aan de opslag van schilderijen van Pablo Picasso.
Een geweldige plek voor een familiebezoek is het Natuurmuseum van Luzern. Het is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw, dat in 1811 werd gebouwd en vroeger werd gebruikt als een weeshuis. Nu worden binnen de muren de interessantste collecties bewaard die zijn gewijd aan de dieren- en plantenwereld van de regio. In dit museum kunt u zeldzame geologische tentoonstellingen zien, en ook een zeer interessante expositie gewijd aan moderne milieuproblemen. Het museum voert vaak interessante cognitieve activiteiten uit.
De unieke attractie van Luzern is de gletsjertuin. Het is een geologisch park-museum, dat werd gesticht in de 19e eeuw. De oprichter is de meest gewone burger van de stad Josef Wilhelm Amrein-Troller, die tijdens zijn werk in zijn tuin unieke fossielen ontdekte. Nu bezet het openluchtmuseum een ​​uitgestrekt gebied, dat is onderverdeeld in verschillende thematische zones. Het museum was uitgerust met een speciaal overdekt paviljoen voor de meest waardevolle tentoonstellingen.
Dit artikel over Luzern is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Luzern

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Luzern:


Zug - 20.8 km
Het centrum van het gelijknamige Zwitserse kanton is gelegen aan de voet van de brug Zugerberg op de oever van het schilderachtige meer Zugerzee ongeveer 425 meter boven de zeespiegel. De natuur van Zwitserland is heel...
verder
Zurich - 40.1 km
Zürich is de grootste stad en het economisch centrum van Zwitserland. Het aantal inwoners is 340.000, 30% van hen zijn inwoners vanuit andere landen. De stad is gelegen aan de oevers van de Limmat Rivier en het Meer...
verder
Interlaken - 53.3 km
Interlaken is een populair resort in een skigebied, dat vanaf de 19e eeuw meerdere bezoekers heeft aangetrokken. Hier vindt u onvergetelijke landschappen en een prachtige natuur. De locatie van de stad is echt prachtig....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Luzern
 Luzern foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Luzern, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Luzern met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.