OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

112 Hotels in Zurich

 

Reisgids Zurich - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Zürich is de grootste stad en het economisch centrum van Zwitserland. Het aantal inwoners is 340.000, 30% van hen zijn inwoners vanuit andere landen. De stad is gelegen aan de oevers van de Limmat Rivier en het Meer van Zürich. In de wereld van Zürich is vooral bekend als een stad van banken en business centra, maar het heeft ook musea, winkels met designer kleding, parken en een bruisend nachtleven. Kortom, deze stad is voor u van waarde.
Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Zürich en tevens symbool van de stad, is het gebouw van het station, dat in 1871 is gebouwd in de neo-renaissance stijl. Onder het gebouw is er een modern winkelcentrum. Onder het plafond van de grote wacht-zaal ziet u een stuk van bijzondere moderne beeldhouwkunst. Het is een beschermengel van het station dat door de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle is gemaakt. Dit beeldhouwwerk is gemaakt in heldere, levendige kleuren en het contrasteert scherp met de overwegend grijze tinten van het gebouw. De voorkant van het station heeft een groot stenen monument voor 'Alfred Escher', financier, politiek staatsman, stichter van banken, deze man deed erg veel voor de bouw en ontwikkeling van de spoorwegen in Zwitserland.
Kloosterlijke kerk van Fraumünster.
Fraumünster (Fraumünster) (toon op kaart ) een voormalige kloosterkerk, gelegen op het plein Münster, werd opgericht door de kleinzoon van Karel de Grote, de Duitse Ludwig. Het was een geschenk aan hun dochter Hildegarde, die Abdis van het klooster werd. In de loop der eeuwen heeft de kerk vele veranderingen ondergaan. Het mengen van verschillende bouwstijlen toont zich in haar verschijning. De schepen van de kerk zijn gotisch, één dwarsschip is in de vroeg-gotische- en het koor in de laat-romaanse stijl. De Fraumünster kerk is vooral bekend om de vijf glas in lood werken van Marc Chagall, waarvan elk een eigen thema en een eigen kleur heeft. Het glas in lood raam met een enorme afbeelding van het paradijs, die door Augusto Giacometti is gemaakt, bevindt zich in de noordelijke vleugel van het transept. Het klooster maakte aan het einde van de vorige eeuw plaats voor het stadhuis. Het enige dat overbleef, is een overdekte galerij rond de binnenplaats van het klooster.
De kathedraal Grossmunster.
De kathedraal Grossmunster (Grossmünster) is de grootste kathedraal in Zürich. Volgens de legende werd hij opgericht door Karel de Grote in het begin van de negende eeuw. Het was op de plaats van het graf van de christelijke martelaren, Felix en Regula, die werden geëxecuteerd door de Romeinen, maar op wonderbaarlijke wijze opstonden en, met hun hoofden in hun handen de heuvel opgingen, waar ze baden, en pas daarna stierven en zijn opgestegen. Op dezelfde plaats werd de kathedraal gebouwd. De bouw van de Romeinse-gotische kerk begon in 1100, echter, werd het werk pas in de vijftiende eeuw voltooid. De humanist Ulrich Zwingli verspreidde de ideeën van de Reformatie van de kansel van de Grossmünster. Tijdens deze periode werden, volgens de opvattingen van Zwingli, meubels en decoratie uit de kerk verwijderd. Een monument van Karel de Grote ligt vanaf de XV eeuw in een grote grafkelder van Grossmünster. De gebrandschilderde ramen van de kerk zijn door Augusto Giacometti gemaakt.
De Fluntern begraafplaats.
De Fluntern begraafplaats (Friedhof Fluntern) is beroemd omdat James Joyce daar is begraven. James Joyce was de Ierse schrijver en fervent pacifist, die in de Eerste Wereldoorlog zijn toevlucht in neutraal Zwitserland heeft gevonden. Hij schreef in Zürich een van de belangrijkste werken van de wereldliteratuur, "Ulysses". Kort voor zijn dood, in 1941, ging Joyce terug naar Zürich, waar hij op de begraafplaats Fluntern werd begraven. Op het graf staat een monument voor de schrijver, dus het is bijna onmogelijk om het te missen.
Kunsthuis "Art Museum".
Het Kunsthuis Art Museum (Kunsthaus) is een van de belangrijkste musea in Zürich, en heeft dezelfde waarde als musea in de grotere steden. Veel tijdelijke tentoonstellingen gepresenteerd op het Londense Tate Modern werden bedacht of behoren tot het Kunsthuis. De permanente tentoonstelling omvat een rijke verzameling sokkels en beeldhouwwerken van Alberto Giacometti, de grootste verzameling schilderijen van Munch buiten van Noorwegen, alsmede werken van Monet, Van Gogh en Rodin. Bovendien, biedt het museum de gelegenheid, om iets over de Zwitserse kunst te leren. U kunt iets van patriottische schilderijen van Ferdinand Hodler zien, die in de XIXe eeuw leefde, tot prachtige en vrolijke installaties van werken van hedendaagse kunstenaars "Fischli &Weiss". "Fischli &Weiss" zijn een keer bedreigd door het reclamebureau, dat de beroemde film-serie van Honda heeft gemaakt, om op grond van verschillende items te worden aangeklaagd, wegens de gelijkenissen in hun film "De beweging van de dingen", die is in 1987 is verfilmd. Het Huis van de Opera.
Het Huis van de Opera was de eerste opera in Europa met elektrische verlichting. Het neo-barok gebouw werd gbouwd in 1891 op 1800 eiken palen naast het meer van Zürich en is met de opera van Richard Wagners "Lohengrin" plechtig geopend. Sinds 1996 Heinz Spoerli, een van 's werelds meest gerespecteerde choreografen van onze tijd, leidt het Ballet van Zürich. De artistiek directeur van het operahuis, is sinds 1996 Alexander Pereira, die zijn taken met veel enthousiasme doet. In de regel zijn 15 van de 50 voorstellingen premieres, dus biedt het Opera House in Zürich het hoogste aantal opera premières in Europa, aan haar kijkers.
Het Design Museum.
Het Design Museum is een interessante plaats, waar de perceptie van het word "design"erg ruim wordt geïnterpreteerd. Hier zijn verbazingwekkende tentoonstellingen, die bijvoorbeeld vertellen, op welke manier in Zwitserland 'Hollywood' films te filmen. Of, bijvoorbeeld, is er een tentoonstelling die de dendrieten, alle boomachtige structuren die worden gevonden in de wereld natuur, analyseert. Een aparte tentoonstelling vertelt over de verschillende soorten pakketten voor "take-out" (kunstuitleen). Het vertoont ook een grote verzameling affiches. Bezoekers van het museum vinden een enorme hoeveelheid niet-standaard montage's en ideeën.
Dit artikel over Zurich is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Zurich

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Zurich:


Winterthur - 21.1 km
Winterthur is gelegen in het noorden van Zwitserland bij de Oylah en Tees rivieren. Deze plaats ligt in het dal op 212 km afstand van Zürich, en 414 m boven de zeespiegel. De stad is een regionaal centrum van het...
verder
Zug - 22.4 km
Het centrum van het gelijknamige Zwitserse kanton is gelegen aan de voet van de brug Zugerberg op de oever van het schilderachtige meer Zugerzee ongeveer 425 meter boven de zeespiegel. De natuur van Zwitserland is heel...
verder
Luzern - 40.1 km
Luzern is echt een aantrekkelijke plek en de achtste grootste stad van Zwitserland. Deze stad is gelegen aan de oever van het meer van Luzern. Luzern wordt beschouwd als de hoofdstad van Centraal-Zwitserland. Het is ook...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Zurich
 Zurich foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Zurich, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Zurich met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.