OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

10 Hotels in Winterthur

 

Reisgids Winterthur - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Winterthur is gelegen in het noorden van Zwitserland bij de Oylah en Tees rivieren. Deze plaats ligt in het dal op 212 km afstand van Zürich, en 414 m boven de zeespiegel. De stad is een regionaal centrum van het kanton Zürich en is een deel van het Winterthur district.
Het aantal inwoners van de stad bedroeg in het jaar 2008 meer dan 100.000. Dit maakt Winterthur de zesde grootste stad van het land.
Winterthur is ook bekend als een van de grootste transport-knooppunten in Zwitserland. U kunt naar elke grote stad in Zwitserland, maar ook naar Duitsland en Italië vanuit deze plaats via de spoorwegen. Wegens de goed ontwikkelde transportroutes van deze stad, houdt de handel met buurlanden in de regio stand. De stad heeft een machine-, textiel-, metallurgie-, chemische- en voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld.
De Zwitserse mensen noemen Winterthur "een stad van musea", zo vindt u hier 16 musea met een absoluut verschillend profiel. Onder hen zijn er het Museum van Fotografie, het Technorama Museum, het Natuurhistorisch museum en nog veel meer.
De voorsteden van Winterthur zijn beroemd om de kastelen 'Kyburg' en 'Meersburg' en het dorp Oberwinterthur, dat is gebouwd op de ruïnes van de oude Italiaanse stad Vitodurum. Als u twintig minuten rijdt vanuit de stad, kunt u van de schoonheid van de natuur genieten en van het spectaculaire uitzicht op de grootste waterval van Europa, de 'Rheinfall' van 'Schaffhausen'.
Voor de liefhebbers van entertainment, winkels en uitgaansgelegenheden is er een geconcentreerd netwerk van winkels, bars en nachtclubs, die zeven dagen per week, de klok rond werken.
Ondanks de goed ontwikkelde industrie is Winterthur een groene stad, waar alle moderne gebouwen een harmonie met het natuurlijke landschap hebben.
  In de stad ligt een van de meest beroemde en bezochte culturele centra van Zwitserland, het Oskar Reinhart Museum. Dit kunstmuseum presenteert een unieke verzameling kunstschilderijen van beroemde Europese schilders. Het is zeker een bezoek waard voor diegenen die niet onverschillig staan ​​tegenover het werk van Cezanne, Rembrandt, Goya, Picasso, Rubens, Renoir, Monet en Van Gogh.
Een van de meest interessante gebieden voor toeristen in de stad is Sulzerareal, een voormalig industrieel district, waar tegenwoordig de nadruk ligt op tientallen entertainmentfaciliteiten. Hier in de gebouwen van oude fabrieken en fabrieken werden eersteklas restaurants, winkels en amusementsfaciliteiten geopend. Verschillende prestigieuze hotels bevinden zich hier ook. Het is vermeldenswaard dat in de oude industriële gebouwen het oorspronkelijke uiterlijk bijna volledig werd bewaard, waardoor de sfeer van veel van de instellingen uniek is.
Buffs van wandelingen in interessante historische plaatsen zullen zeker van de oude stad houden. Tegenwoordig staat al zijn grondgebied ter beschikking van voetgangers. Dit voetgangersgebied is het grootste in Zwitserland. Een van de mooiste architectonische monumenten van de stad, de St. Lawrence Church, bevindt zich hier. Deze kerk is een twee torens, waardoor het een uniek architectonisch monument van wereldbelang is. In Zwitserland is er nog steeds maar één kerk met twee torens - Grossmünster, en die is gelegen in Zürich. Ook is er in de historische wijk een enorme selectie aan winkels voor winkels en souvenirs. Veel toeristen komen hier om prachtige vakwerkhuizen te fotograferen. Ze werden gebouwd in de 17e eeuw en vormen vandaag de basis voor het unieke uiterlijk van de historische wijk.
In de stad hebben fans van wandelen de gelegenheid om het observatieplatform Baumli - Viewpoint te bezoeken. Dit uitkijkplatform ligt op de top van een heuvel, op de hellingen waarvan een heel mooi park is uitgerust. Deze plaats wordt als ideaal beschouwd voor een ontspannen vakantie. Men kan in stilte wandelen en genieten van de omringende natuurlijke pracht. Tijdens de zomermaanden kunnen gasten van het park niet alleen het panorama van de stad bewonderen, maar ook interessant landschapsarchitectuur. Op de hellingen van de heuvel, zijn er prachtige groene terrassen die doen denken aan rijstterrassen die te zien zijn in de oostelijke landen.
Dit artikel over Winterthur is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Winterthur

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Winterthur:


Zurich - 21.1 km
Zürich is de grootste stad en het economisch centrum van Zwitserland. Het aantal inwoners is 340.000, 30% van hen zijn inwoners vanuit andere landen. De stad is gelegen aan de oevers van de Limmat Rivier en het Meer...
verder
Konstanz - 37.4 km
Konstanz is een oude stad, aan de oever van de rivier de Rijn gelegen. Meer dan duizend jaar geleden stichtten de Romeinen hier een kamp dat werd vernoemd naar Constantius Chlorus - de grote Romeinse keizer....
verder
Zug - 41 km
Het centrum van het gelijknamige Zwitserse kanton is gelegen aan de voet van de brug Zugerberg op de oever van het schilderachtige meer Zugerzee ongeveer 425 meter boven de zeespiegel. De natuur van Zwitserland is heel...
verder

Onze diensten
 Winterthur foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Winterthur, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Winterthur met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.