OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Luik

 

Reisgids Luik - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Luik is een geweldige Belgische stad, die bekend staat als de grootste stad in het Waals Gewest. Luik is ook de derde grootste gemeente van België, met alleen Brussel en Antwerpen erboven. Deze stad is gelegen in het gebied, waar de rivieren - Orth en Maas samenvloeien. Luik heeft een ongewoon lange geschiedenis in vergelijking met andere steden van België. Hier ziet u uitstekende musea, die waardevolle informatie over de geschiedenis en cultuur van de stad verstrekken, evenals oude huizen en gebouwen, die de Maaslandse stijl van architectuur tonen.
Luik wordt beschouwd als de stad van de metaalbewerkers, wapensmeden en fabrikanten van geslepen glas. U kunt echt versteld staan van de levendige straten, talrijke lanen, pleinen en parken. De stad behoudt zorgvuldig zijn oude tradities evenals in de Waalse kunst, die word tentoongesteld in het museum van het Waalse leven. Begint u uw verkenning van Luik vanaf het centrale plein van St. Lambert. Daar was ooit de prachtige kathedraal, vernoemd naar deze heilige, maar tijdens de Franse Revolutie werd het veranderd in ruïnes. Sommige items uit de kathedraal die evenals zijn model hebben overleefd, kunnen worden bekeken in het Museum van Religieuze Kunst op de "Mer Dew" straat.
Een van de belangrijkste attracties is het paleis van de prins-bisschoppen, die de Italiaanse Renaissance bouwstijl met een gotisch interieur en een Franse gevel combineert. Andere plaatsen om te bezoeken zijn het plaatselijke gemeentehuis, een ongelooflijke fontein met vier leeuwen, die de vrijheid van het land symboliseren, het museum van armor en geslepen glas, het museum van decoratieve kunst, dat Gallo-Romeinse munten, penningen en religieuze sculpturen bewaart en tal van oude kerken.
  Op de promenade van de Maas, kan een van de meest indrukwekkende architecturale monumenten van de stad worden gezien - het Curtius-paleis. Dit spectaculaire gebouw met een felle rode gevel en een pannendak werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw. Het paleis was eigendom van een van de rijke kooplieden van de stad. Nu is het paleis niet alleen aantrekkelijk vanwege zijn unieke uiterlijk, maar ook vanwege de inrichting. Elementen met een onberispelijk ontwerp, waaronder ongelooflijk mooie stucco-reliëfs en artistieke schilderijen waarop religieuze en historische scènes zijn afgebeeld, blijven binnen de muren. Het paleis wordt momenteel gebruikt als een museum en er worden vaak tentoonstellingen van hedendaagse kunst gehouden.
Het grootste religieuze symbool van de stad is de Sint-Pauluskathedraal. De allereerste Romaanse kerk in zijn plaats werd gebouwd in de 10e eeuw. Het duurde tot de 13e eeuw, waarna de miniatuurkerk werd herbouwd tot een prachtige gotische kathedraal. De laatste grote reconstructie vond plaats in de 19e eeuw. Het heeft een oud centraal schip, gemaakt in de vroeg-gotische stijl, evenals oude fresco's en glas-in-loodramen. Binnen de muren van deze kathedraal bevinden zich vele belangrijke religieuze overblijfselen, waaronder de lijkwade van St. Lambert, die meer dan duizend jaar geleden naar de kerk werd gebracht.
Niet ver van de kathedraal ligt het Citadelpark - een belangrijk historisch gebied met bewaard gebleven monumenten uit het verleden. Dit park ligt op de top van een heuvel. Honderden jaren lang waren vestingwerken hier gevestigd. In de 13e eeuw werd hier een enorm fort gebouwd. Vandaag de dag zie je fragmenten van oude vestingwerken en verdedigingsmuren. Er zijn bewaard gebleven 17e-eeuwse bastions, evenals vele bronnen en geheime doorgangen. In het park is een oude begraafplaats.
Natuurliefhebbers moeten zeker de botanische tuin van Luik bezoeken. Het is mooi en interessant op elk moment van het jaar. De botanische tuin werd in 1819 in de stad gesticht en bevond zich oorspronkelijk op de plek waar nu het Cockerill-plein ligt. Toen de actieve ontwikkeling van nieuwe gebieden begon, werd de tuin verplaatst naar de plaats waar hij zich nu bevindt. In de tuin werden prachtige kassen gebouwd, die worden gebruikt voor het houden van verschillende tentoonstellingen. Daarin zijn enorme bomen van meer dan 150 jaar oud te zien.
Dit artikel over Luik is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Luik

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Luik:


Maastricht - 25.7 km
Hoewel Maastricht een heel kleine stad is (met een bevolking van 122.000 mensen en een oppervlakte van bijna 60 vierkante kilometer), is de sfeer die daar heerst bijna grootstedelijk en zeer internationaal. Hier vindt...
verder
Aken - 40.4 km
Deze stad werd gesticht door de Romeinen die werden aangetrokken door rijke hoeveelheid afzetting van mineralen. Lange tijd was het gewoon een industrieel centrum, maar in de tijd van Karel de Grote werd de stad zeer...
verder
Namen - 52.8 km
De eerste vermelding van Namen behoort tot de 7e eeuw. De eerste bewoners van dit gebied waren de Kelten, Toen werd het gebied door de Fransen veroverd en later door de Oostenrijkers. Namen werd pas in de late 19e eeuw...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Luik
 Luik foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Luik, Belgie. Het plannen van een trip naar Luik met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.