OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

49 Hotels in Maastricht

 

Reisgids Maastricht - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Hoewel Maastricht een heel kleine stad is (met een bevolking van 122.000 mensen en een oppervlakte van bijna 60 vierkante kilometer), is de sfeer die daar heerst bijna grootstedelijk en zeer internationaal. Hier vindt uNederlands, Frans en Duits samen met het plaatselijke dialect. De stad is rijk aan cultuur, geschiedenis, monumenten, folklore en tradities.
Elk jaar bezoeken meer dan 2,6 miljoen toeristen Maastricht. En de Nederlanders, en ook alle buitenlanders beschrijven de stad als een beetje buitenlands, als Bourgondisch, als een stad van de wereld, gezellig, typisch zuidelijk en zonnig. Wat maakt het zo? Waarom komen duizenden toeristen hier om te winkelen, om van een wandeling te genieten, om naar een restaurant te gaan of gewoon om op een terras van een cafe te ontspannen? En niet alleen de Nederlandse, maar ook de buren 'de Belgen'en de Duitsers ontdekten een bijzondere sfeer in de stad. Waarom kan iedereen zo van Maastricht genieten? Misschien is het de geweldige locatie aan de mooie Maas, de oude geschiedenis, of het historische centrum, met zijn bijna 1.500 monumenten? Of zit het in de vele grote pleinen, 400 cafes in chique restaurants en boetieks? Of misschien (en waarschijnlijk is dit de meest voor de hand liggende verklaring), komt het door een combinatie van al deze factoren?
Maastricht heeft veel epitheta. Dit is de oudste stad van Nederland, ook de monumentenstad (Maastricht is op Amsterdam na, de stad met de meeste monumenten), de stad van de eerste bisschop, de oudste industriële stad, een winkelstad, een studentenstad, en ook de meest charmante stad van Nederland. Het leven bruist in Maastricht. Er zijn nieuwe winkelcentra @@city=-2149006; type=17$, luxe hotels @@city=-2149006; type=37 en chique restaurants (kaart: restaurants ), waaronder een aantal die met Michelin-sterren zijn gemarkeerd. Dit alles bruist en trekt mensen aan, die willen winkelen of van een goed weekend genieten. Vergeet u niet om het Vrijthof en andere parels van Maastricht te bezoeken. Voelt u zichzelf thuis in de stad zoals de bewoners zich voelen.
Sint-Servaasbasiliek.
Bezoekt u de Basiliek (toon op kaart ) en de schatkist. Daar ligt de geschiedenis van Maastricht, zoals belichaamd in sieraden, Reliekschrijn van de heilige Servaas, de eerste bisschop van Nederland, evenals het Gouden altaar dat deel uitmaakt van de overblijfselen van de patroonheilige van de stad. Bovendien is er een unieke verzameling van zijde en een groot aantal fijne schilderijen en tekeningen. De Basiliek en de schatkamer openen op hetzelfde tijdstip echter tijdens de dienst is de ingang naar de schatkamer gesloten. U kunt de basiliek van mei tot oktober zelfstandig bezoeken, en altijd met een gids (voor zijn diensten hoeft u niet extra betalen).
Het plein Vrijthof (Vrijthof).
In het Nederlands betekent dit "ruimte"of "binnenplaats" in de voorkant van de kerk". Voor het Vrijthof in Maastricht is er ook een andere woordbetekenis. Het is een kloppend hart van de stad omdat het in de voorkant van de basiliek van Sint Servaas is gelegen. U kunt kennis maken met de provincie Limburg, zoals het was, is en waarschijnlijk altijd zal zijn. Rondom het plein zijn er leuke restaurants en cafés waar u de lekkerste lokale gerechten kunt proeven en drinken. Van het Vrijthof rijdt een stadstram, waar u een 45 minuten excursie door het historische centrum van de stad mee kunt maken en de vele prachtige bezienswaardigheden ontdekken. De tram heeft een verwarming en 35 zitplaatsen. In Maastricht is de enige tram, die in de straten kan worden gezien. Bovendien, vindt u op het plein het Vrijthof Theater, waar bijna elke dag voorstellingen zijn van de hoogste kwaliteit: de opera, een cabaret, musicals en dansshows.
De kerk van St. Jans.
Deze kerk is op de plaats van een doopkapel van de XIV-de eeuw ontstaan, voor de basiliek van Sint Servaas, en door de jaren is de kerk van St. Jans gegroeid en uitgebreid. In 1632 werd de kerk eigendom van de Nederlands Hervormde Gemeenschap. Het meest opvallende element ervan is, een toren met een hoogte van 70 meter, die in rode kleur is geschilderd. Binnenin moet u zeker het koor, de preekstoel en het orgel die door Kunrad Pirkens is gemaakt zien.
Dominicanenkerk.
De Dominicaanse kerk werd aan het einde van de XIII eeuw gebouwd. Zijn bouwstijl is gotisch, maar er zijn ook elementen van romantiek. In het noordelijke deel van de kerk kunt u de prachtige bogen, met de XIV eeuwse fresco's en ook muurschilderingen van Thomas Aquinas zien. De laatste 200 jaar wordt de kerk voor verschillende en onverwachte doeleinden gebruikt als een feestzaal, voor een terrarium, etc. Tegenwoordig wordt de kerk gerestaureerd en werd de boekhandel Selexyz hier geplaatst.
De Markt van Maastricht.
is samen met het Vrijthof plein in de buurt een van de belangrijkste pleinen van de stad. Er is daar ook een groot Maastrichts stadhuis. Het plein is op hetzelfde moment als het stadhuis geopend, in de zeventiende eeuw. Nu is er een grote verscheidenheid aan cafës en restaurants op het marktplein. Elke week op woensdag en vrijdag opent de markt. Op vrijdag is de markt bijzonder groot.
Dit artikel over Maastricht is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Maastricht

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Maastricht:


Luik - 25.7 km
Luik is een geweldige Belgische stad, die bekend staat als de grootste stad in het Waals Gewest. Luik is ook de derde grootste gemeente van België, met alleen Brussel en Antwerpen erboven. Deze stad is gelegen in het...
verder
Aken - 29.8 km
Deze stad werd gesticht door de Romeinen die werden aangetrokken door rijke hoeveelheid afzetting van mineralen. Lange tijd was het gewoon een industrieel centrum, maar in de tijd van Karel de Grote werd de stad zeer...
verder

Onze diensten
 Maastricht foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Maastricht, Nederland. Het plannen van een trip naar Maastricht met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.