OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Oberhausen

 

Reisgids Oberhausen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een grote industriële stad, die is gelegen in het westelijke deel van het land. Oberhausen kreeg zijn huidige naam in 1847 en in 1929 werd zijn grondgebied uitgebreid door het samenvoegen met de omliggende dorpen.
Net als elke oude stad, koestert Oberhausen zorgvuldig zijn historische en architectonische monumenten, en daarom kunnen de bezoekers dus met nieuwsgierigheid en bewondering kijken naar de vele bezienswaardigheden van de stad. Het "Burg Fondern Castle" is een van de populairste toeristische bestemmingen van de stad. Het kasteel werd gebouwd door de hertog van Clave in de 12de eeuw. Ooit werd het kasteel omgeven door diepe grachten gevuld met water, maar tegenwoordig herinneren slechts kleine sporen enigszins aan hen. De westelijke gevel van het kasteel, die werd gemaakt in de laat-gotische stijl, is het best bewaard gebleven. Naast de ruime zalen van het kasteel kunnen bezoekers naar de kelder gaan, waar een keuken en een grote kamer met open haard zijn. Tegenwoordig is er in één van de zalen van het kasteel een tentoonstelling van het archeologische museum. Bovendien zult u, als u in augustus naar deze plaats gaat, getuige kunnen zijn van een enorm ridder festival.
De meest bijzondere attractie is de "Halde Haniel", die is verschenen door de ineenstorting van de rotsen op de plaats van de mijnbouw. Het bereikt een hoogte van 159 meter, en tegenwoordig is er een landschapspark aangelegd op de plaats van mijnafval berg. In het centrum van het park ligt het amfitheater genaamd de "Berg Arena". Hier worden regelmatig diverse toneelstukken en concerten uitgevoerd, de arena biedt plaats aan 800 toeschouwers. Vergeet u ook niet het Museum van de Industriële Cultuur van het Rijnland evenals het onlangs geopende "Sea Life Aquarium" te bezoeken. De laatste plaats is goed bekend bij voetballiefhebbers, want hier woonde de octopus Paul, die internationaal beroemd werd om zijn onfeilbare voorspellingen.
  Een van de belangrijkste lokale historische monumenten is het 12e-eeuwse Oberhausen-kasteel dat oorspronkelijk dienst deed als familiebezit. Het is nog steeds heel weinig bekend over de vroege geschiedenis van het kasteel: in het midden van de 15e eeuw was het een belangrijke verdedigingsstructuur, die het mogelijk maakte om een ​​doorwaadbare plaats op de rivier te beschermen. Het kasteel werd tijdens vele oorlogen gedeeltelijk verwoest en geplunderd. Vandaag is het volledig gerestaureerd en een levendig voorbeeld van klassieke architectuur. Binnen de muren van het kasteel zijn er verschillende interessante musea en kunstgalerijen; hier kun je ook een prima Duits restaurant bezoeken.
Een even waardevol historisch monument is het Holten-kasteel, waarvan de allereerste vermelding dateert uit 1307. In de loop van de jaren was dit kasteel van groot strategisch belang geweest, maar werd het vervolgens bijna volledig verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Restauratie van het kasteel begon in het begin van de 18e eeuw, en later werd een school geopend in het gerenoveerde gebouw. Tegenwoordig herbergt het gedeeltelijk gerestaureerde gebouw een van de lokale sportverenigingen. Als onderdeel van de tour kunnen toeristen alleen het oostelijke deel bezoeken.
Een interessante aanblik van de industriestad is de Gasometer Oberhausen - de voormalige grootste gashouder in Europa die bijna honderd jaar geleden werd gebouwd. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het vele bombardementen en branden overleefd. De gasmeter was tot 1946 in werking geweest. Dit jaar was deze door brand beschadigd, waarna de later gerestaureerde industriële faciliteit tot het einde van de jaren tachtig was gebruikt. Onlangs is de voormalige gashouder omgebouwd tot een interessant cultureel centrum. Het heeft verschillende grote observatieplatforms, biedt moderne tentoonstellingen en organiseert vaak allerlei soorten entertainmentevenementen.
Fans van fascinerende tours moeten zeker de Neue Mitte verkennen, waar ze veel interessante culturele sites zullen vinden. Hier vindt u een unieke modelspoorbaan die is gemaakt door de beste meesters van de stad, evenals het originele Top Secret Spy Museum, dat erg populair is onder jongeren. Het biedt een originele expositie gewijd aan de beroemde spionnen van onze tijd.
Dit artikel over Oberhausen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Oberhausen

Excursies en tickets in Oberhausen & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oberhausen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oberhausen:


Gelsenkirchen - 14.9 km
Gelsenkirchen is een stad in het westen van Duitsland, aan het noorden van Rheine-Westfalen. De bevolking van de stad teld ongeveer 270.000 mensen.

Eerder was Gelsenkirchen een industrieel centrum van...
verder
Oberhausen - NAN km
Dit is een grote industriële stad, die is gelegen in het westelijke deel van het land. Oberhausen kreeg zijn huidige naam in 1847 en in 1929 werd zijn grondgebied uitgebreid door het samenvoegen met de omliggende...
verder
Essen - 11.6 km
De "leeftijd" van Essen is echt groot. Het telt vanaf het jaar 800, sinds het begin van bouw van de abdij Verdun, die deze stad heeft gevestigd. Tegenwoordig is Essen vooral bekend om zijn tentoonstellingen, die zijn...
verder

Onze diensten
 Oberhausen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oberhausen, Duitsland. Het plannen van een trip naar Oberhausen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.