OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

58 Hotels in Essen

 

Reisgids Essen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De "leeftijd" van Essen is echt groot. Het telt vanaf het jaar 800, sinds het begin van bouw van de abdij Verdun, die deze stad heeft gevestigd. Tegenwoordig is Essen vooral bekend om zijn tentoonstellingen, die zijn bijna voortdurend worden gehouden in een modern expositiecentrum. Daarnaast bevinden zich de centrale kantoren van een groot aantal bekende bedrijven in Essen.
Essen trekt behalve zakelijke bezoekers zeker ook veel toeristen. Er is de internationaal bekende kathedraal van Essen, waarvan aan de binnenkant de crypte van het meer onopvallende uiterlijk van de tiende eeuw werd ontdekt. Hier werden voorwerpen van ongelooflijke waarde gevonden, met inbegrip van het oudst bekende beeld van de Maagd Maria en de kroon van Otto III, terwijl er al lang rekening mee was gehouden, dat die verloren was geraakt. Er is het museum, genaamd "De Verzameling van Folkwang", dat werken van beroemde kunstenaars zoals Renoir, Manet, Gauguin, Van Gogh en anderen vertoont.
Een ontspannen sfeer en onverklaarbare charme van een mooie handels- voetgangersstraat, "Kettviger Strasse" trekt bezoekers naar de stad. Het toont ook de bizarre en onthutsende mix van oud en modern, het sublieme en het belachelijke, dat het moeilijk is om met elkaar te verbinden, maar dat is niet mogelijk is om het afzonderlijk voor te stellen. Misschien is dit de verborgen filosofie van Essen.
Dit artikel over Essen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Essen

Excursies en tickets in Essen & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Essen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Essen:


Gelsenkirchen - 7.3 km
Gelsenkirchen is een stad in het westen van Duitsland, aan het noorden van Rheine-Westfalen. De bevolking van de stad teld ongeveer 270.000 mensen.

Eerder was Gelsenkirchen een industrieel centrum van...
verder
Oberhausen - 11.6 km
Dit is een grote industriële stad, die is gelegen in het westelijke deel van het land. Oberhausen kreeg zijn huidige naam in 1847 en in 1929 werd zijn grondgebied uitgebreid door het samenvoegen met de omliggende...
verder
Bochum - 14.2 km
Binnen enkele jaren viert Bochum haar 700ste verjaardag. Dit is een groot industrieel centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn met het thema van de industrialisatie verbonden....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Essen
 Essen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Essen, Duitsland. Het plannen van een trip naar Essen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.