OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

36 Hotels in Trier

 

Reisgids Trier - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Trier werd gesticht in de zestiende eeuw voor Christus door de Romeinen, die het de naam "Augusta Treverorum" gaven. Dit betekent: "Augusteïsche stad van de Treveri". Het is de oudste stad van Duitsland en het heeft een lange geschiedenis. Het belichaamt talrijke Romeinse en middeleeuwse architecturale monumenten, waarvan er acht zijn geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed.
Porta Nigra.
Een bezichtiging van bezienswaardigheden van Trier begint meestal met de belangrijkste namelijk: Porta Nigra (Porta Nigra) (toon op kaart ). Het betekent: "zwarte poort". "Porta Nigra" is de noordelijke stadspoort die gebouwd is rond 180 na Christus. Porta Negra was een deel van de Romeinse stadsmuur. De lengte van de muur was ooit 6,5 km, de dikte was 3 meter en de hoogte was 7,5 meter. De naam was bedoeld voor de zwarte verkleuring van het zandsteen dat gebruikt is voor de muur. Sinds 1028 had een Griekse monnik genaamd Simeon zichzelf gevangen gehouden binnen die stadsmuur genaamd Porta Nigra. De verblijfplaats van Simeon was in de onderste verdieping van de oostelijke toren. Het had geen ramen en de ingang werd dichtgemetseld op verzoek van Simeon. Kort na de dood van Simeon werd hij heilig verklaard. Later werd Porta Nigra, in opdracht van Poppo omgebouwd in de kerk van St. Simeon. Door middel van deze kerk was de Romeinse poort nog vele jaren beschoren.
Eeuwenlang heeft de Porta Nigra diverse doeleinden gediend. De poort tussen de twee torens was gevuld met aarde. Een schuine straat gaat van de stad naar de tweede verdieping, waar is de onderste kerk is gehuisvest, die diende als parochiekerk voor het gewone volk. De kerk op de derde verdieping, dichter bij de hemel, behoorde tot een klooster, dat er vlakbij is gebouwd. Ondanks dit, wordt de Porta Nigra in de volksmond, niets anders genoemd dan een "duivelse structuur", omdat het werd gebouwd zonder cement of mortel, zoals het gebruikelijk was bij de Romeinen, maar het was ongebruikelijk bij de inwoners van Trier.
In feite, is het verrassend dat de gehele constructie door de tijd niet uit elkaar is gevallen, ondanks het omstandigheid, dat bijna alle ijzeren beugels en gegoten tin, waarmee de Romeinen stenen tezamen hielden, werden gestolen. Op bevel van Napoleon in 1804 zijn alle kerken geannexeerd en van de Porta Nigra verdwenen. De oude poort is naar zijn oude glorie en het originele uiterlijk, op voormalig voormaat 36 m breed, 30 m hoog en 21 m diep teruggekeerd. In 1876, werd de gang aan de poort ontruimd. Met als resultaat, dat er een antieke Romeinse straat werd gevonden, zodra de plaats vrij kwam. Tegenwoordig is de Porta Nigra voor toeristen geopend.
De Kerk van Onze Lieve Vrouw.
De Kerk van Onze Lieve Vrouwis misschien wel de oudste gotische kerk in Duitsland. Hoewel volgens sommige schattingen de Kerk van St. Elisabeth in Marburg een beetje ouder is. Maar de kerk van Onze-Lieve-Vrouw (Liebfrauenkirche) , die samen met de kathedraal een enkel complex vormt, is ook erg oud. Hij werd gebouwd op het zuidelijke fundament van de voormalige kerken-tweeling uit de Romeinse tijd. De bouw begon in 1235 onder leiding van aartsbisschop Theodoric. Het werd voltooid in 1260, tijdens het bewind van zijn opvolger, Arnold von Isenburg. Het Bisschoppelijk paleis is versierd met heraldische schilden en behoort sinds 1786 tot de kerk.
"Kaiserthermen".
in Trier. Keizerlijke Thermen (Kaiserthermen) werden gebouwd in de IVe eeuw, tegenwoordig worden ze gebruikt voor tentoonstellingen in de open lucht. Romeinse baden in de moderne betekenis, zijn net als onze sauna's. Om zich te wassen, moest men afwisselend in zeer koude en zeer warme kamers verblijven, en op het laatst moest men in het koude zwembad duiken. Een lichaamsverzorging eindigde met een massage en gymnastiek. Echter, de Thermen hadden nog een andere belangrijke functie: ze dienden als ontmoetingsplaats. Zelfs de rijke bibliotheek was beschikbaar. De slaven en vrijgelatenen deden massage en schoonmaak. De keizerlijke baden in Trier waren trouwens nooit voor het beoogde doel gebruikt, zelfs niet door de keizer van Rome, voor wie ze werden gebouwd. Na het Romeinse tijdperk, zijn de "Kaiserthermen"als kasteel van de Frankische hertog gebruikt, en later als een bastion van de middeleeuwse stadsmuur.
"Amphitheater".
. Het oudste Romeinse bouwwerk in Trier, het Amfitheater , gelegen aan de straat "Olevigershtrasse". Het werd gebouwd van kalksteen in het jaar 100 na Chr. Helaas, werd deze kalksteen in de Middeleeuwen als steengroeve gebruikt, waar het materiaal voor de bouw van woningen is gedolven, dus slechts kleine restanten van het Amfitheater hebben overleefd, hoewel men hierdoor wel een ruw idee van het oorspronkelijke uiterlijk van het gebouw kan krijgen. Het oostelijke deel van het Amfitheater is in de steile helling van de berg uitgehouwen, het westelijk deel is kunstmatig verhoogd. De arena was 75 m lang en 50 m breed. Ca. 25.000 Romeinen en Treveri keken naar gladiatorengevechten in deze arena. In de derde eeuw was het Amfitheater een onderdeel van de verdedigingsmuren van de stad. De noordelijke poort was in die tijd de belangrijkste poort van de stad. Er opent zich een mooi uitzicht op het Amfitheater, als u naar de heuvel in de straat Zikingenshtrasse gaat.
Romeinse brug.
Als u vanuit het zuiden Alley / Kaiserstrasse en verder naar rechts langs de Moezel gaat, komt u bij de Romeinse brug (Römerbrücke) . Alle basalt ondersteuningen van de brug, op twee na, zijn originelen uit de IVe eeuw. De tweede- en zevende kolom moesten worden vervangen nadat de brug in 1689 door het Franse legers is opgeblazen. De eerste houten brug op deze plaats werd tijdens het bewind van keizer Augustus gebouwd. De grootte en de stabiliteit van de Romeinse brug laten het toe, om hem tegenwoordig in de infrastructuur van een moderne stad te gebruiken.
Dit artikel over Trier is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Trier

Excursies en tickets in Trier & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Trier

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Trier:


Luxemburg - 39.3 km
Luxemburg is de hoofdstad van de gelijknamige staat. De stad is gebouwd op een rots, waardoor het een unieke charme heeft. Over de hele wereld is Luxemburg bekend door verschillende instellingen en kantoren van de...
verder
Saarbrucken - 63.2 km
Saarbrücken is een groot wetenschappelijk en universitair centrum dat ook rijk is aan culturele en historische monumenten. Voor bezoekers is dit vooral een toeristische badplaats, die de gasten trekt door zijn moderne...
verder
Metz - 76.4 km
Metz is een oude stad gelegen in het oostelijke deel van het land. De stad heeft een rijke historie die meer dan drieduizend jaar geleden begon. Het moderne Mets is een belangrijk industrieel centrum, dat bezoekers...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Trier
 Trier foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Trier, Duitsland. Het plannen van een trip naar Trier met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.