OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Lemgo

 

Reisgids Lemgo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lemgo is een oude Duitse stad, die is gelegen in Noord-Rijnland - Westfalen, ongeveer 15 kilometer ten oosten van de Teutoonse bossen. Lemgo is een onderdeel van Detmold administratieve district en regio Lippe. De bevolking van deze plaats telt 41.958 inwoners in 2006. Het gebied van de stad is 100,86 km ².
Lemgo is altijd beschouwd als een grote handelszone. Deze tradities bewaard gebleven tot de dag van vandaag. Elke woensdag en zaterdag worden grote eerlijke handel georganiseerd op het centrale plein.
Het centrale plein van deze stad wordt ook wel "Stenen Hal" genoemd. Dit plein is de plaats voor vergaderingen van de inwoners van de stad, maar ook als podium voor culturele evenementen. In die dagen, het hele gebied is een groot feest. Bijvoorbeeld in de zomer kunt u de viering bij «Sommertreff» bezichtigen en een verscheidenheid aan andere activiteiten in de buitenlucht.
Elk jaar wordt een groot feest met de naam "Kleshen" in Lemgo op de eerste donderdag van december uitgevoerd. Op deze dag beginnen talrijke evenementen en feesten, die meestal op het "Regenstorplazt" plein in het centrum van de stad plaatsvinden . Deze evenementen zijn algemeen buiten de stad bekend , dus het wordt bijgewoond door tal van bezoekers uit andere steden.
Lemgo bekend van zijn prestaties in de sport. De belangrijkste trots van de stad is het handbal team TVV Lemgo. Lemgo bezet op dat momentde eerste plaats in de eerste competitie van Duitsland. Bovendien, heeft Lemgo goed ontwikkeld training van schaatsers en fietsers.
Lemgo is de locatie van een "Fachhochschule Lippe und Höxter" educatieve voorziening, u kunt altijd veel jeugd op de straten van de stad zien. Dit maakt Lemgo een levendige plek.
Toeristen, die meer over de geschiedenis en cultuur van de stad willen weten kennen, zijn om musea, tentoonstellingen en concerten verwelkomen, die hier vaak plaatsvinden. In deze stad is er ook een onafhankelijke theatergroep "Stattgespräch", dat optredens organiseert.
  In de historische stad zijn veel interessante gebouwen met eeuwenoude geschiedenis. Het Stadtpalais-gebouw werd gebouwd in de 16e eeuw. Het huisvestte een school van stijldansen, en nu blijft het historische gebouw verbazen met zijn indrukwekkende schaal en luxe van decoratie. Er is een gebouw op het grondgebied van een schilderachtig park, met een vijver en veel wandelpaden.
De beste plaats om kennis te maken met de geschiedenis van Lemgo is het Stadsmuseum, dat ook is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw. Onder zijn tentoongestelde voorwerpen kunt u unieke kunstwerken zien, collecties oude voorwerpen uit het dagelijks leven; historische documenten en andere attributen met betrekking tot de belangrijkste gebeurtenissen en periodes uit de geschiedenis van de stad. De meest interessante tentoonstelling is de gedetailleerde lay-out van de oude stad, waarvan alle elementen met de hand gemaakt zijn van natuurlijk hout.
Dit museum is gevestigd in een historisch gebouw met een complexe naam Hexenbürgermeisterhaus, waar de lokale bevolking in de 19e eeuw mee kwam. Ooit was dit gebouw de woning van de burgemeester Hermann Kottmann. Hij was de burgemeester van Lemgo in de late 17e eeuw. Dit gebouw onderscheidt zich nu in een verscheidenheid van andere rijke decoratie van de gevel, waarop een bekwame beeldhouwwerk en interessante sculpturen.
Niet ver van het museum is de Mariakerk. De constructie begon in het midden van de 13e eeuw en werd pas in 1320 voltooid. Na vele honderden jaren is het gelukt om niet alleen unieke uiterlijke kenmerken te behouden, maar ook een oud interieur. Het hele jaar door organiseert de kerk interessante excursies voor toeristen en in het warme seizoen dient het als locatie voor klassieke concerten en andere culturele evenementen.
Het startpunt voor veel toeristische programma's rondom Lemgo is het marktplein, waarrond oude gebouwen uit verschillende periodes zijn gebouwd. Hier is het gebouw van het oude stadhuis, dat werd gebouwd in de 14e eeuw. Tot het einde van de 17e eeuw werd het bijna voortdurend hervormd. Op de eerste verdieping van dit historische gebouw is een apotheek, niet alle toeristen weten dat het historisch is. De allereerste apotheek hier werd geopend in het midden van de 17e eeuw. Het was de eerste apotheek op het grondgebied van het vorstendom.
Dit artikel over Lemgo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Lemgo

Excursies en tickets in Lemgo & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lemgo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lemgo:


Bielefeld - 25.2 km
De stad werd gesticht in 1214 als de residentie van de graaf Ravensberg. Het Teutoberg bos is een symbool van de stad. Restauratie van veel bezienswaardigheiden van de stad vond plaats in 1879.

De stad is ook...
verder
Osnabruck - 63.5 km
De stad is rijk aan tradities en bezienswaardigheden. Reizigers zullen zich niet vervelen in Osnabrück, omdat ze verrassingen en tal van leuk entertainment zullen vinden bij elke stap.

De overblijfselen van...
verder
Hannover - 68.3 km
Hannover is een administratief centrum van Neder-Saksen, Duitsland. De stad ligt aan de rivier de Leine, op de plaats waar bergmassief Weserbergland samenkomt met de Lüneburger Heide. Hannover ligt op 160 km afstand...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lemgo
 Lemgo foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lemgo, Duitsland. Het plannen van een trip naar Lemgo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.