OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

40 Hotels in Dortmund

 

Reisgids Dortmund - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dortmund is een van de grootste steden van Duitsland. Voor eerste vermeldingen van de stad kan worden verwezen naar de 9e eeuw. De stad werd toen Trotmani genoemd en het was een groot handelscentrum. In de 17e eeuw heeft Dortmund ernstig te lijden gehad van de "Dertigjarige Oorlog", maar het herstelde zich snel en begon een leidende rol in het economische en politieke leven van het land te spelen.
De stad met zijn verbazingwekkende geschiedenis trekt traditioneel veel reizigers aan. Er zijn nog veel interessante monumenten en oude gebouwen hier. In Dortmund vindt u ook een groot aantal uitgaanscentra en comfortabele hotelcomplexen. Een oud deel van de stad is het meest interessant. U kunt langs kwartalen gebouwd in 18-19 eeuwen lopen, oude kerken en kathedralen zien, lekker tot rust komen op een van de schilderachtige pleintjes of de beste gerechten en culinaire hoogstandjes gemaakt door lokale koks, proberen.
Een groot aantal gebouwen, die tot op deze tijd hebben overleefd, hebben een religieuze betekenis. Er zijn de St. Ewald kerk, de Pastor kerk en de kerk van St. Peter's, die worden beschouwd als de mooiste oude gebouwen in Dortmund. Toeristen zijn van oudsher geinteresseerd in excursies naar cokesfabriek "Hanze" en de Zoller mijnbouw. Tegenwoordig zijn deze industriële complexen, door die Dortmund beroemd hebben gemaakt en naar de hoogste economische plaatsen hebben gebracht, volledig in musea omgezet.
Als het gaat om het beschrijven van bijzonderheden van Dortmund, moeten we zeker de nogal ongebruikelijke vorm van vervoer vermelden - grote dubbeldeks bussen, die op de straten van de stad rijden. U kunt vanuit deze bus van de pracht van het landschap van de stad erg genieten. De rit met een dergelijke bus geeft veel indrukken en het laat veel positieve herinneringen achter. Er zijn ook verschillende musea in Dortmund en ieder van hen herbergt onschatbare historische collecties. U kunt het Industriële museum bezoeken, op de Oude Markt wandelen en het Brouw Museum bezichtigen, waar u veel interessants over de traditionele schuimige dranken en bijzondere soorten van bier zult ontdekken.
  Een opvallend architectonisch monument van de late 19e eeuw is het stadhuis. Het is een spectaculair vijf verdiepingen tellend gebouw, gebouwd in de beste tradities van de neorenaissancestijl. Het allereerste stadhuis werd meer dan 600 jaar geleden op deze plek gebouwd. In de loop van de jaren kwam het om de verlatenheid te voltooien en werd het gedeeltelijk vernietigd. In de tweede helft van de 19e eeuw, toen werd besloten om een ​​nieuw stadhuis op zijn plaats te bouwen, werden de overgebleven fragmenten van het oude gebouw in de werken gebruikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de constructie zwaar beschadigd, maar werd snel hersteld door de inspanningen van plaatselijke ambachtslieden.
Sommige elementen van middeleeuwse vestingwerken worden bewaard in de stad, waaronder de Eagle Tower is een uitstekend voorbeeld. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en maakte deel uit van het vestingcomplex. Tot voor kort was de toren in een verwoeste staat. Het werd pas in 1992 gerestaureerd. Tijdens het werk gebruikten de specialisten historische schetsen, zodat de toren werd gerestaureerd in overeenstemming met het origineel. Nu is er in de muren van de toren een interessant museum met een verzameling oude wapens en archeologische vondsten.
Een zeer interessante en populaire culturele instelling is de Dortmunder U. Het is gevestigd in een uniek historisch gebouw, dat de grootste brouwerij in de stad was. Op het moment van de bouw in 1926 was dit gebouw de hoogste in de stad. De fabriek bleef operationeel tot 1994. Nu wordt het mooie en grote gebouw gebruikt voor kunsttentoonstellingen en andere interessante evenementen gewijd aan hedendaagse kunst en design.
Fans van ongewone attracties zullen geïnteresseerd zijn om de 'stadsradio en televisietoren Florianturm' te bezoeken. De hoogte is 211 meter. Op de top van de toren is een populair restaurant, dat wordt beschouwd als een van de meest romantische in de stad. Een chique uitzicht op de stad opent vanuit de hal. Als u het dure restaurant niet wilt bezoeken, kunt u naar het observatiedek gaan. Het is op een van de laatste verdiepingen van de toren.
In Dortmund is er een prachtige botanische tuin die een van de grootste ter wereld is. Het gebied is 65 hectare. De tuin werd gesticht in het begin van de 19e eeuw en presenteert bezoekers vandaag met een enorme collectie exotische planten. In totaal zijn er ongeveer 4.500 soorten planten en bloemen op zijn grondgebied.
Dit artikel over Dortmund is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Dortmund

Excursies en tickets in Dortmund & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dortmund

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dortmund:


Bochum - 17.8 km
Binnen enkele jaren viert Bochum haar 700ste verjaardag. Dit is een groot industrieel centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn met het thema van de industrialisatie verbonden....
verder
Gelsenkirchen - 29 km
Gelsenkirchen is een stad in het westen van Duitsland, aan het noorden van Rheine-Westfalen. De bevolking van de stad teld ongeveer 270.000 mensen.

Eerder was Gelsenkirchen een industrieel centrum van...
verder

Onze diensten
 Dortmund foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dortmund, Duitsland. Het plannen van een trip naar Dortmund met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.