OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

38 Hotels in Norwich

 

Reisgids Norwich - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad ligt in de buurt van Londen. Norwich begon nog in de Middeleeuwen te ontwikkelen. Hier zijn een aantal van de grootste en belangrijkste industriële installaties en fabrieken gewijd aan de productie van schoenen geopend. Norwich is ook niet verstoken van culturele bezienswaardigheden, en zo draagt de lokale bevolking zorg voor de herinneringen van de afgelopen eeuwen, die wordt belichaamd door tal van architectonische gebouwen en monumenten. Hier vindt u middeleeuwse tempels, oude straten, maar ook café‘s en tavernes, waarvan vele al meer dan honderd jaar bestaan.
Daarnaast is Norwich een belangrijk opleidingscentrum, want er is de "Universiteit van East Anglia" gevestigd, waar studenten uit verschillende landen studeren. Een vakantie in deze stad zal gewaardeerd worden door toeristen die genieten van rust en stilte, omdat er geen luidruchtige disco's en nachtclubs zijn. In plaats daarvan staat Norwich vol met prachtige parken waar u absoluut tamme eekhoorns ziet.
Onder de oude architectonische bezienswaardigheden moeten we zeker het kasteel vermelden, dat in de binnenstad is gelegen. De bouw vond plaats in het begin van de 12e eeuw. De belangrijkste religieuze attractie van Norwich is de "Holy Trinity" kathedraal, gebouwd in de 11e eeuw. Dit prachtige gebouw is een waar meesterwerk en een prachtig voorbeeld van de romaanse architectuur. In de 15e eeuw werd nog een gewelf aan het complex toegevoegd, maar dat werd al gebouwd in de gotische stijl. U kunt ook de resten van de vestingmuur zien, die de stad in de 14e eeuw heeft omgeven.
Onder de moderne gebouwen is er de universiteits bibliotheek, die in 1963 werd geopend. Het gebouw lijkt op een prachtig paleis, de belangrijkste architect en planner was D. Percival. Na wandelingen en bezichtigingen, is er tijd om naar pubs te gaan. Velen van hen zijn prachtig gedecoreerd in de antieke stijl en anderen zijn echt oude faciliteiten die al meer dan honderd jaar gasten ontvangen.
  In 2000 opende het Forum in Norwich - een prachtig modern gebouw met een glazen voorgevel. Het heeft vele interessante tentoonstellingsgalerijen die worden gebruikt voor het houden van verschillende evenementen, evenals een grote bibliotheek en zelfs een BBC-kantoor binnen zijn muren. Het Forum organiseert regelmatig excursies, waarbij toeristen kantoren van bekende bedrijven kunnen bezoeken, evenals verborgen hoekjes van het grootschalige centrum, die niet toegankelijk zijn voor gewone bezoekers.
De Royal Gallery is enorm populair bij winkelliefhebbers. In dit winkelcentrum vindt u een plaatselijk bekende Colman's Mustard Shop die een museum met dezelfde naam beheert. Het winkelcentrum zelf is een belangrijk historisch monument in een luxueus gebouw in Victoriaanse stijl. De opening van de mosterdwinkel vond plaats in Norwich in 1814. Bezoekers van het museum hebben een kans om veel interessante tentoonstellingen te zien gewijd aan de ontwikkeling van het merk Colman.
Een andere 'handelsattractie' van de stad is de Dragon Hall aan Royal Street. Dit unieke winkelpaviljoen werd gebouwd in 1427. Meer dan 500 jaar geleden presenteerden handelaren van over de hele wereld hier hun beste goederen. Het handelspaviljoen dankt zijn ongebruikelijke naam aan een draakvormig ornament dat een van zijn muren siert.
Er zijn veel interessante religieuze monumenten in Norwich, hoewel sommigen van hen niet te vinden zijn in populaire toeristische reisgidsen. Een uitstekend voorbeeld is de stenen kerk van St. Peter Hungate. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is in de loop van de eeuwen niet veel veranderd. Zoals vele jaren geleden, zijn vandaag de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de kerk de enorme vierkante toren en ramen versierd met bekwame steensnijwerken.
Tijdens een wandeling langs de historische Elm Hill Street bij de kerk kunt u ook de oude gebouwen bewonderen. Aan het einde van deze straat is een klein driehoekig vierkant, in het midden waarvan je een grote plataan kunt zien. De leeftijd van deze boom is enkele honderden jaren.
Een opvallend monument in gotische stijl is de kerk van St. John Maddermarket, de bouw werd voltooid in de 16e eeuw. Deze religieuze structuur heeft een luxe gevelversiering, terwijl het interieur vrij bescheiden is. De kerk heeft een oude baldakijn en originele houtwerkelementen bewaard.
Dit artikel over Norwich is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Norwich

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Norwich:


Ipswich - 61.2 km
De havenstad, Ipswich, is gelegen in het oostelijke deel van het land aan de oevers van de rivier Orwell. Het ligt op het kruispunt van belangrijke handelsroutes en sinds de oudheid speelde het de rol van een brug...
verder
Cambridge - 92.3 km
Cambridge is het grote taalkundige centrum van Engeland. Het trekt toeristen door elegante stijlvolle architectuur en ruime keuze aan toeristische routes. Het aantal bezienswaardigheden hier is zo groot dat het zelfs...
verder
Luton - 143 km
Luton is een kleine stad in Engeland, niet ver van de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, 'Londen'. Dit feit maakt Luton aantrekkelijk voor toeristen. De bevolking van de stad telt ongeveer 230 duizend mensen. Luton...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Norwich
 Norwich foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Norwich, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Norwich met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.