OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

61 Hotels in Cambridge

 

Reisgids Cambridge - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cambridge is het grote taalkundige centrum van Engeland. Het trekt toeristen door elegante stijlvolle architectuur en ruime keuze aan toeristische routes. Het aantal bezienswaardigheden hier is zo groot dat het zelfs moeilijk is, om ze allemaal een nummer te geven, terwijl bezoeken van alle musea en galeries van Cambridge, bijna onmogelijk is.
De beste plek voor een ontspannen en rustige vakantie is de lokale botanische tuin. Hier kunt u een verscheidenheid aan planten zien, waarvan vele werden geïmporteerd naar Groot-Brittannië uit exotische landen. Prachtige stenen tuinen, serres, meren en water tuinen zijn geweldig met hun pracht. U kunt ook de meest multifunctionele plaatsen van de stad en het Wolfson College bezoeken. Rond dit prachtige gebouw is een ruim gebied waar u de wandelende studenten van verschillende nationaliteiten kunt zien. In het centrum van de stad staat het Huis van de Senaat.
Dit is een mooi oud gebouw in de barokstijl, dat in 1730 werd voltooid. Nu worden daar ceremonies en recepties gehouden. Een van de meest populaire culturele centra is een zoölogisch museum. Dit is een zeer bijzonder gebouw, de ingang ervan wordt door een enorm walvis skelet bekroond. Charles Darwin was begonnen, een collectie kunstvoorwerpen te verzamelen, na zijn dood is de verzameling breed uitgebreid en steeds meer nieuwe objecten werden eraan toegevoegd. Een andere zeer aantrekkelijke plek om te wandelen is de "Kasteelheuvel". Het is een klein dorpje in de bergen, waar u kennis kunt maken met het leven van de lokale bevolking en, natuurlijk, om handgemaakte souvenirs te kopen.
Daarnaast kunt u altijd terecht in het Cambridge Museum van Technology, de Kleine Kerk van St. Mary, het Museum van Archeologie en Antropologie, het Museum van Oude Archeologie, het Fitzwilliam Museum, evenals talrijke galeries, expositieruimtes en theaters.
  Een van de meest ongewone attracties van de stad is het vermelden waard de Corpus Clock, gefixeerd op de gevel van het Corpus Christi College. Op het eerste gezicht is dit oorspronkelijke gebouw nauwelijks te herkennen als een klok. Dit is een grote vergulde schijf waarop geen gewone minuten- of uurwijzer staat. De wijzers van de klok werden vervangen door speciale gaten in de schijf. De exacte tijd voor deze originele horloges kan worden bepaald door ongewone verlichting. De auteur van deze ongewone horloges is de afgestudeerde John C. Taylor. Hij beweert dat het speciale mechanisme van het horloge 250 jaar zonder enige tussenkomst kan werken.
Een ander belangrijk symbool van de stad is de Kam-rivier. Een wandeling langs de oevers belooft ook onvergetelijk te worden. Aan de oevers van de rivier zijn er veel mooie oude gebouwen. Tijdens het lopen ziet u voetgangersbruggen over de rivier, die meer dan honderd jaar geleden werden gebouwd. Aan de oever van de rivier zijn er verschillende gebouwen van de Universiteit van Cambridge, die ook uitstekende architecturale monumenten zijn.
De stad heeft unieke religieuze bezienswaardigheden bewaard, waaronder de Ramseyabdij speciale aandacht verdient. Het werd gesticht in 969. Oorspronkelijk leefden 80 monniken in het klooster. In het midden van de 12e eeuw werden de monniken van deze plaatsen verbannen door de veroveraar, Geoffrey de Mandeville. Hij bekeerde de abdij tot een fort en maakte van daaruit invallen in nabijgelegen dorpen. Vervolgens huisvestte het historische gebouw een van de grootste bibliotheken in de stad. Sommige unieke manuscripten en boeken worden zelfs nu nog bewaard in de muren van de abdij. Momenteel zijn delen van de overgebleven historische gebouwen de gebouwen van een van de hogescholen.
Een interessant architectonisch monument is de kerk van alle heiligen, een levendig voorbeeld van de neo-gotische stijl. De bouw van de kerk begon in 1863 en duurde zeven jaar. Het werd gebouwd op de ruïnes van een verlaten klooster uit de 11e eeuw. Ondanks het feit dat de kerk haar belangrijke religieuze betekenis niet heeft verloren, wordt ze actief gebruikt voor kunsttentoonstellingen en sociale evenementen. Het belangrijkste kenmerk van de kerk is een unieke interieurdecoratie. De bezoekers kunnen de bekwame patronen en glas-in-loodramen bewonderen, evenals de unieke decoratie van de muren, waarop fragmenten van teksten uit de Heilige Schrift worden toegepast.
Dit artikel over Cambridge is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cambridge

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cambridge :


Luton - 51.5 km
Luton is een kleine stad in Engeland, niet ver van de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, 'Londen'. Dit feit maakt Luton aantrekkelijk voor toeristen. De bevolking van de stad telt ongeveer 230 duizend mensen. Luton...
verder
Ipswich - 72.1 km
De havenstad, Ipswich, is gelegen in het oostelijke deel van het land aan de oevers van de rivier Orwell. Het ligt op het kruispunt van belangrijke handelsroutes en sinds de oudheid speelde het de rol van een brug...
verder
Londen - 80.8 km
De Britse hoofdstad wordt bezocht door miljoenen toeristen per jaar. Dat is niet verwonderlijk, gezien de ongelooflijke hoeveelheid attracties waar Londen vol mee is. Er zijn prachtige oude huizen, rijke musea, grote en...
verder

Onze diensten
 Cambridge foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cambridge , Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Cambridge met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.