OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

107 Hotels in York

 

Reisgids York - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

York is een bijzonder interessante stad uit historische oogpunt. Zijn fort muren, kathedralen en kerken, middeleeuwse straatjes en musea beschikken over echt grote aantrekkingskracht voor de gasten van deze plaats. Bovendien is York beroemd om zijn prachtige landschappen, diverse parken en een mooie dijk, die zijn gelegen langs de rivier Ouse.
De Kathedraal is het belangrijkste symbool van deze stad. De bouw begon nog in de 13e eeuw en duurde meer dan 400 jaar. Het werd gebouwd in plaats van een klein christelijke dorp. Vanwege het feit dat de bouw zo lang heeft geduurd, is de kerk een mix van volstrekt verschillende architectonische invloeden. Het oudste deel van York is de locatie van de overblijfselen van de fort muur en stadspoorten. Hier ziet u ook een klein museum gewijd aan de vorige eeuwen. Vele jaren geleden hadden Viking stammen grote invloed op de ontwikkeling van York. Tegenwoordig kunt u meer over die tijd weten door een bezoek het "Yorvik Viking Centre" Museum.
Het "Fortress van Clifford's" is een van de meest opmerkelijke gebouwen van York. De torens van het fort voorzien in een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Verschillende zalen van het fort zijn gewijd aan het houden van collecties van historische artefacten. In dit fort vinden vaak verschillende excursies en lezingen plaats, gewijd aan de geschiedenis en de ontwikkeling van York. Onder de tentoongestelde voorwerpen zijn verzamelingen van oude Romeinse en Angelsaksische tijdperken. Een van de zalen is gewijd aan de Vikingen. Kunstkenners zullen het grootste plezier beleven aan de Galerij van Kunst, die werken van beroemde Engels schilders toont. In de buurt van het centraal station van de stad ligt het Nationaal Spoorweg Museum met in de collectie meer dan 50 locomotieven. Velen van hen werden gemaakt in het begin van de 19e eeuw. Reizigers vinden in York een groot aantal fantastische excursies en spannend amusement. De stad zal interessant zijn voor sportliefhebbers, fijnproevers en degenen die fascinerende interessante winkels willen bezoeken.
  Er zijn veel mooie middeleeuwse gebouwen in de stad, waaronder Barley Hall is vooral opmerkelijk. Dit prachtige huis werd gebouwd in het midden van de 14e eeuw. De oprichters zijn de monniken van het nabijgelegen klooster Nostelle. Voor een lange geschiedenis van het bestaan, werd dit huis vervangen door vele eigenaren. Aan het einde van de 20e eeuw werd het historische gebouw volledig verwoest. In 1987 werd het gebouw gekocht door de York Archaeological Society. Nu, in het volledig gerenoveerde gebouw, werkt een museum.
De Trade Guild Halls is een even aantrekkelijke site. Het is ook een van de oudste gebouwen in York. Het gebouw werd gebouwd in 1357. De initiatiefnemers van de bouw waren de rijkste inwoners van de stad. Ze besloten om hun eigen religieuze broederschap te creëren, wiens vergaderingen in dit huis werden gehouden. De broederschap bestond tot de 16e eeuw. Nadien veranderde het prachtige gebouw met de plechtige versiering zijn status vele malen. Nu is het omgebouwd tot een museum. Historische documenten en kunstwerken worden bewaard in het spectaculaire gebouw. De atmosfeer van het historische gebouw, dat al enkele honderden jaren onveranderd is gebleven, heeft een grote historische waarde.
Een van de meest ongewone bezienswaardigheden van de stad is de York Bunker, gebouwd tijdens de Koude Oorlog. Het is gemaakt als een plek om je te verbergen voor een nucleaire aanval. Momenteel is de belangrijke, eens-militaire faciliteit beschikbaar voor toeristen om te bezoeken. De oude bunker is volledig uitgerust om te leven; het heeft een slaapgebouw, een uitgeruste keuken en een eetkamer, evenals kamers voor opslag van apparatuur. Er worden nu fascinerende excursies georganiseerd voor bezoekers van de militaire faciliteit en ze krijgen een interessante film ter ere van een van de meest vooraanstaande bunkers in het Verenigd Koninkrijk.
Een bijzondere toeristische bestemming is de historische straat van Shambles - de smalste straat van Engeland. Tijdens een wandeling langs het kan je de gevels bewonderen van prachtige historische gebouwen, waarvan er vele al vele jaren interessante ambachtelijke workshops zijn geweest. Ze verwelkomen altijd gasten. Bezoekers krijgen niet alleen de kans om unieke handwerkartikelen te kopen, maar ook om het werk van meesters te bekijken en ook zelf souvenirs te maken.
Dit artikel over York is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van York

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van York:


Leeds - 35.4 km
Leeds is een stad, die is gelegen in de vallei van de rivier Aire. Dit is een van de grootste steden van Engeland. Londen ligt niet ver van Leeds, dus zo'n gunstige ligging maakt het erg populair. Leeds ligt ook op...
verder
Middlesbrough - 68.5 km
Middlesbrough is een moderne stad in Groot-Brittannië, die beroemd is als een universitair centrum. Het leven in deze moderne stad is niet vergelijkbaar met het leven in het Middlesbrough van zelfs een paar decennia...
verder
Sheffield - 69.3 km
In de volkstelling die door Willem de Veroveraar gemaakt is, en die ook wel bekend staat als het "Domesday Book" uit 1086, is Sheffield al aangeduid als een klein dorp. Dit is het bewijs dat de stad meer dan duizend...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in York
 York foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in York, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar York met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.