OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

39 Hotels in Aberdeen

 

Reisgids Aberdeen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Aberdeen wordt ook wel de stad van graniet, broeikassen en mariene haven genoemd. Het is een beroemde havenstad en industriegebied. In de 19e eeuw was Aberdeen beroemd om zijn graniet groeve. Dit is de reden waarom de meerderheid van oude gebouwen en beelden in deze stad zijn gemaakt van dit materiaal. Bovendien is Aberdeen een beroemde universitair centrum, omdat hier de Marshall’s College en de oudste Royal Medical College van het Verenigd Koninkrijk  liggen. Alle toeristen kunnen excursies naar deze universiteiten bijwonen, waarbij u vele interessante feiten over de geschiedenis van de stad kunt vinden. 
 Maak een wandeling door Aberdeen en u zult vele prachtige monumenten en standbeelden tegenkomen. De meerderheid van hen is gemaakt van graniet en vele kunt u vinden in de buurt van de oever van de rivier Dee. Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Aberdeen is de Episcopale Kerk van de heilige Andreas. Deze werd gebouwd in 1817. Oorspronkelijk werd de kerk werd gebouwd in de traditionele klassieke gotische stijl, maar het ontwerp van de kerk is na tal van restauraties veranderd, en verschillende kenmerken van classicisme en barok zijn toegevoegd. 
 Duthie Park wordt meestal beschouwd als de beste plek om te wandelen of om buiten te rusten. Hoewel het park gelegen is in het centrum van Aberdeen, is dit helemaal niet te merken zodra u dit prachtige stukje natuur betreedt. Duthie Park is versierd met tal van beelden en fonteinen, u vindt hier diverse vijvers en eindeloze bloembedden. Een deel van het park is volledig gewijd aan bloemen en heet "Winter Garden". Hier vindt u bloemen van verschillende vormen en kleuren.  Liefhebbers van schilderijen kunnen genieten van een excursie in de Galerij van de Kunsten van Aberdeen,. Hier vindt u  tentoonstellingen van  vele beroemde artiesten en een grote collectie van zilveren servies en keukengerei. De meest bekende architectonische bezienswaardigheid van Aberdeen is, zonder twijfel de Crathes Kasteel, 15 kilometer van de stad. Dit is een enorm complex dat bestaat uit meerdere gebouwen, omgeven door een groot park.
  Een van de opvallende aantrekkingspunten is het huis van Provost Skene. Dit huis werd gebouwd in 1545 en behoorde toe aan een van Lord Provosts - Sir George Skene. De naam van de beroemde eigenaar wordt tot op de dag van vandaag gebruikt door dit historische monument. In het begin van de 20e eeuw moest het historische gebouw worden gesloopt, maar de lokale bevolking had zich er tegen verzet. In 1953 werd het gerestaureerd en in dit oude huis werd een museum voor lokaal kunstaas geopend. Tegenwoordig heeft het een rijke verzameling porseleinen voorwerpen, antieke munten en servies, en ook religieuze schilderijen.
Onder de religieuze attracties verdient de St. Nicholas Church speciale aandacht. De allereerste vermelding van deze kerk dateert uit 1157, in de 15e eeuw was het bijna volledig herbouwd. Tegenwoordig is de kerk een nogal gecompliceerd architecturaal complex, voorwaardelijk verdeeld in twee delen. Het westelijke deel ervan werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw en is in Italiaanse stijl, terwijl het oostelijke deel werd gebouwd in 1838 en een model is van de neogotische stijl.
In Aberdeen is Hisight's Theatre - een van de mooiste en grootste theaters in Schotland. De zaal biedt plaats aan maximaal 1400 toeschouwers per keer, en de officiële opening van het theater vond plaats in 1906. Het verzadigde programma van dit theater is al lang niet alleen beperkt tot shows. Het herbergt vele interessante evenementen, waaronder entertainmentevenementen op het International Youth Festival.
Onder de culturele instellingen van Aberdeen is het zeker de moeite waard om het wetenschappelijke centrum van Satrosphere te benadrukken. Dit wetenschappelijk museum, gevestigd in een prachtig historisch gebouw, zal voor iedereen interessant zijn. In dit museum worden vaak thematische tentoonstellingen gehouden, waarbij alle tentoongestelde stukken interactief zijn. Tijdens de rondleiding worden bezoekers aangeboden om op eigen gelegenheid interessante wetenschappelijke experimenten uit te voeren, en er zijn ook speciale excursies in dit museum voor kinderen.
Dit artikel over Aberdeen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Aberdeen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Aberdeen:


Inverness - 132.9 km
De havenstad Inverness is gelegen aan de oevers van de rivier Ness. Vanwege de strategische ligging was deze stad altijd een doel en een reden voor oorlogen en bandieten aanvallen. Grote koningen en piraten hebben...
verder
Edinburgh - 147.8 km
In Edinburgh en nergens anders in Schotland, kunt u op maat van de Schotse muziek, de manier van leven zien. De doedelzak en de kilt zijn vandaag de dag kenmerken van het dagelijks leven. Schotse maaltijden die alleen...
verder
Glasgow - 193.4 km
Glasgow is een stad op 35 kilometer van de monding van de Clyde rivier op het midden-Schotse laagland ten noord-westen van Groot-Brittannië. Glasgow is de derde grootste stad van het land. De stad vormd de Clydeside...
verder

Onze diensten
 Aberdeen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Aberdeen, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Aberdeen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.