OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

14 Hotels in Wolverhampton

 

Reisgids Wolverhampton - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Wolverhampton is een stad in Engeland, gelegen in het noord-westen van West Midlands. Deze plaats heeft een status van "de goede stad".
Wolverhampton werd opgenomen in de West Midlands in 1974 na een reeks hervormingen. Voorafgaand daaraan was de stad een deel van Staffordshire land. Tegenwoordig is het gebied van deze stad 69 vierkante kilometer; Wolverhampton grenst in het noord-westen aan Staffordshire, in het oosten aan Walsall en in hetzuiden aan Dudley. De bevolking van Wolverhampton telt 236.000 mensen.
De stad is onder beheer van de gemeenteraad, die bestaat uit zestig leden, die in twintig provincies werden verkozen. De resultaten van de laatste verkiezingen toonde 28 zetels voor de vertegenwoordigers van de arbeidspartij partij.
Wolverhampton is een van de mooiste steden in het Verenigd Koninkrijk.
De plaatselijke universiteit speelt een belangrijke rol in het leven van de stad. Hoewel de universiteit pas in 1992 werd opgericht, heeft de deze een goede plek bij alle instellingen van hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk. Om de kwaliteit van het onderwijs in de Universiteit van Wolverhampton te verhogen, werden hier in 1997 twee nieuwe educatieve centra geopend. Deze centra zijn uitgerust met bibliotheken, audio kamers, video- en computerhallen. De universiteit besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van moderne technologieën en probeert alles in het onderwijsproces te gebruiken, om studenten aan de voorwaarden van de moderne wereld te laten voldoen.
  In de stad zijn er veel prachtige historische gebouwen, waarvan een belangrijk deel werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Een van de mooiste architectonische meesterwerken is de St. Peter's Collegiate Church. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is al meer dan 500 jaar de residentie van de bisschop.
Fans van de schilderkunst krijgen de gelegenheid om de Art Gallery te bezoeken, waarvan de opening plaatsvond in 1884. Tegenwoordig is de galerie erg populair bij fans van popart. Binnen de muren wordt de grootste verzameling kunstmeesterstukken in deze stijl in het land verzameld.
Een van de meest ongewone attracties van Wolverhampton is het Black Country Living Museum. De expositie is gewijd aan het industriële thema. Het museum vertelt bezoekers over de belangrijkste innovaties die de industriële revolutie in de manier van leven van mensen brachten. Onder de tentoongestelde voorwerpen van het museum, kunt u diverse industriële toebehoren zien. Het museum heeft ook een grote verzameling oude foto's. Een belangrijk deel van de expositie is gewijd aan milieuproblemen. Bezoekers kunnen duidelijk zien hoe de lokale landschappen de bouw van industriële vestigingen hebben veranderd.
Een andere herinnering aan de industriële revolutie is het prachtige Wightwick Manor. Het werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw door een van de meest welvarende industriëlen van de stad, Theodore Mander. Het luxueuze herenhuis in de Victoriaanse stijl is tot onze dagen in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Nu wordt het oude gebouw geassocieerd met vele interessante legendes en vreselijke verhalen. In het landhuis was het mogelijk de instellingen van de voorgaande jaren zoveel mogelijk te behouden. Binnen de muren zijn er collecties antieke meubels, kunstwerken en bezittingen die ooit toebehoorden aan de eigenaren van het landhuis. Locals geloven dat de geest van Theodore Mander zelfs nu in het huis woont en zorgvuldig de volgorde erin bewaakt. Niet minder interessant dan het oude landhuis zelf, is de omliggende tuin. Daarin zie je prachtige eeuwenoude bomen, en ook interessante landschapsornamenten, waarvan de leeftijd ook meer dan honderd jaar is.
Voor degenen die graag in pittoreske plaatsen willen wandelen, is het de moeite waard om in de prachtige rozentuin van David Austin te kijken. In deze prachtige tuin groeien tientallen soorten rozen en andere prachtige sierplanten. In het warme seizoen lopen pauwen altijd door zijn territorium.
Dit artikel over Wolverhampton is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Wolverhampton

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Wolverhampton:


Birmingham - 19.9 km
Aandacht voor het feit dat Birmingham de tweede grootste stad in Groot-Brittannië is. Hier zult u zeker een groot aantal verschillende volkeren tegenkomen. De voorouders van de moderne bewoners zijn mensen die in de...
verder
Coventry - 43.6 km
Coventry is een moderne resort stad die niet ver van Londen ligt. Dit is een belangrijk historisch centrum van Engeland. Deze plaats werd beroemd door de Schotse koningin Mary, Lady Godiva en de royalisten, die er in de...
verder
Leicester - 67.7 km
Leicester is een stad in Engeland, die ook het administratieve centrum van Leicestershire is. De stad werd ongeveer twee duizend jaar geleden opgericht op de plaats van de voormalige Keltische nederzetting. In die tijd...
verder

Onze diensten
 Wolverhampton foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Wolverhampton, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Wolverhampton met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.