OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

34 Hotels in Inverness

 

Reisgids Inverness - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De havenstad Inverness is gelegen aan de oevers van de rivier Ness. Vanwege de strategische ligging was deze stad altijd een doel en een reden voor oorlogen en bandieten aanvallen. Grote koningen en piraten hebben gevochten om deze plaats te regeren. Onder de veroveraars van de stad waren Edward-I, Alasdair, Robert Bruce en Lorden van Isles.
Een van de getuigen van talrijke gevechten is een kasteel gebouwd in het begin van de 11e eeuw. Een deel ervan heeft overleefd tot de huidige tijd, een aantal van zijn torens werden in de 15e eeuw verwoest. Zelfs tijdens de Victoriaanse tijd begon de stad reizigers aan te trekken, die haar onschatbare attracties wilden verkennen en door de pittoreske buitenwijken wilden wandelen. In het zuidelijke deel van de stad ligt een opmerkelijke plaats, die bekend is tot ver buiten de grenzen van het land. Het is het meer van Loch Ness, dat wordt geassocieerd met een groot aantal fantastische verhalen en legenden. Ondanks het feit dat het bestaan van het monster van Loch Ness is niet bewezen, komen duizenden toeristen naar het meer in de hoop om dit mystieke wezen te zien.
Op het grondgebied van de stad ligt het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk - de Ben Nevis Berg. Vanaf de top van de berg heeft u een geweldig uitzicht over het meer, de baai en de fronton regio bedekt met bossen. Een andere interessante rondleiding is naar de kathedraal van St. Andrew. Het project van dit prachtige gotische gebouw werd ontwikkeld door een architect Alexander Ross in de 19e eeuw. De kerk bewaart een collectie van iconen, die zijn gemaakt van goud. Deze gulle gift werd ontvangen van de Russische keizer.
Naast het bezoeken van bezienswaardigheden van Inverness en de bezichtiging van oude gebouwen, biedt de stad de gasten ruime keuze aan restaurants, winkelcentra, zakelijke complexen en mooie pleinen. Onnoemelijk genoegen geeft een wandeling door de groene parken en gezellige kronkelende straatjes.
  In de omgeving van de stad zijn er verschillende interessante kastelen, waaronder een van de meest bekende is het Cawdor-kasteel. De eigenaar ervan was koning Macbeth, wiens wrede karakter, schreef Shakespeare zelf. Tegenwoordig worden toeristen aangeboden om een ​​interessante wandeling door het kasteel te maken en de meest afgelegen plekken te bezoeken, en daarna een wandeling te maken door de omliggende grote tuin.
Niet minder interessant is het kasteel Urquhart. Het is gelegen op de top van een heuvel en is tot onze dagen slechts gedeeltelijk bewaard gebleven. Vanaf het aangrenzende grondgebied van het kasteel, is er een prachtig panoramisch uitzicht op Loch Ness. De geschiedenis van de verdedigingsstructuur is erg interessant. Tot het begin van de 18e eeuw bleef dit kasteel onaantastbaar. In 1715 tijdens het volgende gevecht stortte het grootste deel van het kasteel direct in het meer. Enorme stenen en fragmenten van de muren liggen nog steeds op de bodem van het reservoir.
De stad heeft veel interessante musea en culturele centra. Het meest ongewone kan worden gezegd dat het het Loch Ness Museum is. In dit museum krijgen bezoekers interessante foto's te zien, waarop ooggetuigen een mysterieus wezen hebben kunnen vangen. Veel van de gepresenteerde foto's zijn ongeveer honderd jaar geleden gemaakt, in zwart-wit. De contouren van een onbegrijpelijk hagedisachtig wezen dat over het oppervlak van het meer hangt, zijn nauwelijks waarneembaar. Dit museum bevindt zich ook in een heel mooi historisch gebouw, waardoor de excursie nog interessanter wordt.
Liefhebbers van elite-alcoholische dranken moeten zeker de oude Strathisla-distilleerderij bezoeken. Het ligt in de buurt van Inverness, in het kleine stadje Keith. De opening van deze fabriek vond plaats in 1786. Het produceert het wereldberoemde merk whisky Chivas Regal. De fabriek beslaat een complex van ongelooflijk mooie historische gebouwen. Het is gelegen op het grondgebied van een prachtig prachtig aangelegde tuin. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers een wandeling maken door de meest interessante plekken van de fabriek, oude apparatuur bekijken en de beroemde whisky proeven. Op het grondgebied van de fabriek is er ook een uitstekende winkel waar geschenken en souvenirs van alcoholische dranken worden verkocht.
Er worden in de loop van het jaar veel interessante vakanties gehouden in Inverness. In juli worden hier traditionele Highland Games gehouden en in november kun je het interessante bierfestival bezoeken. Muziekliefhebbers zullen geïnteresseerd zijn om de stad in maart te bezoeken, tijdens de dagen van het muziekfestival.
Dit artikel over Inverness is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Inverness

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Inverness:


Aberdeen - 132.9 km
Aberdeen wordt ook wel de stad van graniet, broeikassen en mariene haven genoemd. Het is een beroemde havenstad en industriegebied. In de 19e eeuw was Aberdeen beroemd om zijn graniet groeve. Dit is de...
verder
Glasgow - 179.1 km
Glasgow is een stad op 35 kilometer van de monding van de Clyde rivier op het midden-Schotse laagland ten noord-westen van Groot-Brittannië. Glasgow is de derde grootste stad van het land. De stad vormd de Clydeside...
verder
Edinburgh - 180.7 km
In Edinburgh en nergens anders in Schotland, kunt u op maat van de Schotse muziek, de manier van leven zien. De doedelzak en de kilt zijn vandaag de dag kenmerken van het dagelijks leven. Schotse maaltijden die alleen...
verder

Onze diensten
 Inverness foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Inverness, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Inverness met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.