OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

47 Hotels in Oxford

 

Reisgids Oxford - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze moderne stad is zo’n drukke metropool, dat het lijkt alsof het leven hier zelfs geen minuut stopt. Sinds meer dan acht eeuwen is Oxford een belangrijke onderzoeks-en opleidingscentrum, dat bekend is over de hele wereld. De grootste keuze aan goede restaurants, bezienswaardigheden, rijke selectie aan attracties en verbazingwekkende natuurlijke schoonheid - dit zijn de belangrijkste punten die het toerisme in Oxford succesvol maken.
Het belangrijkste monument en het symbool van de stad is de Universiteit van Oxford. Het staat open voor alle bezoekers en u hoeft dus alleen een ticket in een van de reisbureaus halen. De grootste botanische tuin van Oxford grenst aan de universiteit. Hier kunnen bezoekers een verzameling van planten van over de hele wereld vinden. Oxford is ook de locatie van het oudste museum in Groot-Brittannië - het "Ashmolean Museum of Art and Archaeology", dat is opgericht in 1683. Hier kunt u een verzameling van edelstenen, antieke beeldhouwwerken en schilderijen zien. Meerdere kamers zijn gewijd aan archeologische vondsten.
Naast het majestueuze gebouw van de universiteit kunt u ook een aantal oude colleges - Magdalen College, Queens College, Merton College en University College bezoeken. Dit zijn echte voorbeelden van middeleeuwse architectuur - elk van deze colleges is omgeven door het park, en hun innerlijke werven zijn ingericht met elegante sculpturen. Een ander opvallend gebouw, dat een bezoek waard is, is de "Radcliffe Camera", die dienst doet als leeszaal van de "Bodleian Library". Het is vermeldenswaard dat deze bibliotheek één van de grootste in de wereld is, en meer dan 2 miljoen boeken beslaat. De "Broad Street" is een van de beste plaatsen om te wandelen. Hier kunt u het gebouw van het "Sheldonian Theatre" en een van de grootste boekhandels van het land genaamd "Blackwell's" bezoeken of in een van de mooie lokale café‘s ontspannen na een lange wandeling.
  In het hart van de stad ligt de prachtige historische Carfax-toren, met een hoogte van 23 meter. Deze toren is het enige overgebleven stuk van de kerk dat hier in de 13e eeuw op deze plaats stond. In 1676 werden zes klokken geïnstalleerd bovenop de toren, die vandaag nog steeds te horen is. De plaatselijke kerk was tot het begin van de 19e eeuw geopereerd en kwam uiteindelijk tot verwoesting en stortte geleidelijk in, maar de toren heeft het overleefd. Aan de bovenkant is vandaag een van de meest populaire observatieplatforms in de stad.
De unieke attractie is het Queen's Lane Coffee House, het oudste café van de stad dat sinds 1654 onafgebroken in gebruik is. Zoals honderden jaren geleden, kunt u hier vandaag populaire Engelse gerechten proberen, evenals mediterrane en Afrikaanse keukens, net zoals veel jonge buitenlandse mensen studeren in Oxford. Een van de specialiteiten van het café is warme chocolademelk, bereid volgens oude tradities.
Een mooi historisch gebouw herbergt het Pitt Rivers Museum, opgericht in 1884, dat momenteel is gevestigd aan de Universiteit van Oxford. Dit museum presenteert een interessante verzameling antropologische en archeologische tentoonstellingen. De expositie van het museum is ontstaan ​​uit een privéverzameling oudheden van kolonel Wesley L. Fox. In de loop der jaren is de collectie van het museum honderden keren toegenomen; vandaag, onder zijn unieke tentoonstellingen kunt u oude artefacten zien die door J. Cook zelf zijn verzameld.
Sommige hotels in Oxford hebben lang de status van historische sites gekregen en The Bear & Ragged Staff is een geweldig voorbeeld. Het allereerste hotel werd meer dan 350 jaar geleden binnen haar muren geopend. Door de jaren heen is het gebouw erin geslaagd om zijn buitenkant en interieur bijna volledig te behouden. Tegenwoordig kunt u binnen in het historische hotel vele unieke decoraties zien: met de hand gemaakt antiek meubilair, kunstwerken en handwerk. Een schuin plafond en oude elementen van houtwerk zijn bewaard gebleven in veel kamers van het historische gebouw. Het hotel heeft een klein restaurant waar u bier kunt proberen dat volgens oude traditionele recepten is gebrouwen.
Dit artikel over Oxford is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oxford

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oxford:


Reading - 38.2 km
Dit is een oude stad, eerste vermeldingen ervan gaan terug tot de 8e eeuw. In die tijd was dit een klein dorpje, dat zich voornamelijk ontwikkelde als gevolg van de stichting van de abdij. Echter, slechts enkele eeuwen...
verder
Luton - 59.2 km
Luton is een kleine stad in Engeland, niet ver van de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, 'Londen'. Dit feit maakt Luton aantrekkelijk voor toeristen. De bevolking van de stad telt ongeveer 230 duizend mensen. Luton...
verder
Coventry - 76.9 km
Coventry is een moderne resort stad die niet ver van Londen ligt. Dit is een belangrijk historisch centrum van Engeland. Deze plaats werd beroemd door de Schotse koningin Mary, Lady Godiva en de royalisten, die er in de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Oxford
 Oxford foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oxford, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Oxford met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.