OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

87 Hotels in Glasgow

 

Reisgids Glasgow - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Glasgow is een stad op 35 kilometer van de monding van de Clyde rivier op het midden-Schotse laagland ten noord-westen van Groot-Brittannië. Glasgow is de derde grootste stad van het land. De stad vormd de Clydeside agglomeratie, samen met omliggende dorpen, steden en voorsteden die zijn gelegen langs de rivier Clyde. Onder hen zijn Greenock, Dumbarton, Port-Glasgow en vele anderen. Het aantal mensen bereikt in de Provincie Lanark 1,8 miljoen met zijn centrum in Glasgow. De naam van dit land betekent "groene vallei" of "de geliefde groene plaats", vertaald uit het Gaelic. Volgens historici verscheen deze naam in de VI eeuw. In het begin was het een kleine nederzetting van vissers, maar tijdens de ontwikkeling van de koloniale expansie van Groot-Brittannië, samen met Schotse bourgeoisie en de industriële revolutie, werd Glasgow een van de grootste en belangrijkste havens en industriële centra van het land reeds in het midden van de achtste eeuw.
Tegenwoordig is Glasgow een stad van contrasten, omdat deze plek de overblijfselen van het verleden, industrialisatie en moderne stilistische rijkdom combineert. Deze stad was de tweede belangrijkste stad van het Britse Rijk en samen met Londen werd de eerste plaats bezet. Het wordt ook beschouwd als een van de meest indrukwekkende en onvergetelijke steden die vol is met bezienswaardigheden van de Victoriaanse periode. Die tijd was beroemd om het contrast tussen arme wijken voor werkende mensen en ongelooflijk chique keizerlijke herenhuizen.
Op het einde van de XIXe eeuw werd Glasgow uitgeroepen tot stad van de Europese cultuur. Al tientallen jaren verhoogt deze plek traditioneel belang en is erg populair onder architectuur- en kunstkenners, evenals bij liefhebbers van entertainment.
  In Glasgow ligt een van de meest bezochte culturele instellingen in Schotland - de Kelvingrove Art Gallery and Museum. Het is gevestigd in een opvallend historisch gebouw, dat werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw en is een opvallend architectonisch monument in de Spaanse barokstijl. Vandaag wordt in dit kunstmuseum een ​​unieke verzameling werken verzameld, waaronder waardevolle schilderijen van Titian, Botticelli, Dali, Rubens, Picasso en bekende Schotse kunstenaars. Reizigers die in het warme seizoen de galerie bezoeken, kunnen een wandeling maken door de omliggende landschapstuin.
Een geweldige plek voor een familie-excursie is het Glasgow Science Centre. Het is een groot interactief museum waar bezoekers kunnen leren over de meest interessante wetenschappelijke prestaties van onze tijd. In feite is het wetenschappelijke centrum een ​​groot cultureel complex, met verschillende tentoonstellingshallen, het grootste planetarium in Groot-Brittannië, en een ultramoderne bioscoop met interessante populaire wetenschappelijke films.
Het mooiste monument van de architectuur van de 19e eeuw is het Volkspaleis, dat nu al enkele jaren als historisch museum dienst doet. Hierin ziet u de meest interessante historische tentoonstellingen met betrekking tot verschillende tijdperken. Een ander interessant kenmerk van dit paleis is een aangrenzende wintertuin. Het is een grote glazen galerij, waarin planten uit alle hoeken van de wereld zijn vertegenwoordigd.
Een bezoek aan het oudste civiele gebouw in de stad - het gebouw Provand's Lordship, moet zeker worden opgenomen in het excursieprogramma. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en maakte ooit deel uit van het complex van een grote ziekenzaal. Toen het ziekenhuis gesloten was, veranderde het gebouw verschillende keren van status. Tegenwoordig is binnen de muren een historisch museum, waarvan de collectie is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van het middeleeuwse Schotland.
De meest ongewone attractie in de stad kan worden beschouwd als de Glasgow Necropolis. Deze historische begraafplaats ligt vlak bij de kathedraal. Tegenwoordig is het van belang, allereerst vanuit een architecturaal oogpunt. Op het grondgebied van deze begraafplaats zijn ongeveer 3,5 duizend unieke monumenten. De leeftijd van velen van hen is meer dan honderd jaar. Er is een necropolis op de top van de heuvel, van waaruit een prachtig uitzicht op de stad opent.
Dit artikel over Glasgow is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Glasgow

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Glasgow:


Edinburgh - 66.5 km
In Edinburgh en nergens anders in Schotland, kunt u op maat van de Schotse muziek, de manier van leven zien. De doedelzak en de kilt zijn vandaag de dag kenmerken van het dagelijks leven. Schotse maaltijden die alleen...
verder
Inverness - 179.1 km
De havenstad Inverness is gelegen aan de oevers van de rivier Ness. Vanwege de strategische ligging was deze stad altijd een doel en een reden voor oorlogen en bandieten aanvallen. Grote koningen en piraten hebben...
verder
Aberdeen - 193.4 km
Aberdeen wordt ook wel de stad van graniet, broeikassen en mariene haven genoemd. Het is een beroemde havenstad en industriegebied. In de 19e eeuw was Aberdeen beroemd om zijn graniet groeve. Dit is de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Glasgow
 Glasgow foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Glasgow, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Glasgow met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.