OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

113 Hotels in Manchester

 

Reisgids Manchester - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Manchester is een provincie stad gelegen in Lancashire. De stad is gelegen aan de oever van de Irwell rivier op de westelijke helling van de Pennines heuvel. De stad werd in de tiende eeuw gesticht door de Kelten. In 79 na Christus bouwden de Romeinen het Mankunium fort op de plaats van de Keltische nederzetting gespecialiseerd in de handel en ambachten. Manchester heeft zijn huidige naam gekregen van het Saksische woord "Muncaster".
De stad ontwikkelt zich snel, dus vanaf het midden van de XVIIIe eeuw werd Manchester een groot centrum van de katoenindustrie. Na de opening van het Manchester Kanaal werd deze plek ook een van de belangrijkste transport kruisingen van het land. Tegenwoordig is Manchester een belangrijk transport-, handel-, financieel- en industriel centrum van het Verenigd Koninkrijk.
Naast de goed ontwikkelde industrie is deze stad het centrum van de Britse geschiedenis en cultuur. Het was niet in londen, maar in Manchester, waar voor het eerst repertoire theaters zijn verschenen. Tegenwoordig kunnen de bezoekers van deze prachtige stad, genieten van het bijwonen van vele theater optredens: het Stads Drama Theater, het Opera House, het Paleis Theater, het Apollo Theatre en anderen. De meest interessante musea van Manchester zijn het Salford Museum en - Kunst Galerie, die een verzameling van schilderijen vertoont van de lokale kunstenaar Lowry, de Manchester kunst Galerie, het Manchester Museum dat de grootste Egyptological collectie in heel Groot-Brittannië heeft, de Kunstgalerie "Whiteworth" en meer. De lokale gotische kathedraal en het neo-gotische stadhuis zijn ook kenmerkende architectonische bezienswaardigheden van de regio.
Manchester is ook beroemd om zijn talrijke entertainment centra, clubs en het grootste winkelcentrum van Europa genaamd "Arndale".
  Het gebouw van de Centrale Bibliotheek is een uitstekende architectonische attractie. Het heeft een ongewone ronde vorm en een gewelfd dak. In dit gebouw met slanke kolommen worden de meest waardevolle collecties oude boeken over filosofie, geneeskunde, wetenschap en kunst bewaard. Het gebouw van de bibliotheek werd gebouwd in de jaren 1930. Vanaf het moment van voltooiing van de constructie, het blijft ongewijzigd en is een spectaculair monument van de neoklassieke stijl.
Kunstenaars zullen dol zijn op de Art Gallery Whitworth. Het draagt ​​de naam van de oprichter, de rijke ingenieur D. Whitworth, die over de hele wereld bekend staat als de maker van een sluipschuttersgeweer. Het was op zijn schenkingen dat het museum voor schone kunsten werd geopend. Schilderijen van beroemde kunstenaars uit de eeuwwisseling van de 19e - 20e eeuw worden hier gepresenteerd. Dit museum zal interessant zijn voor fans van de werken van Picasso, Van Gogh en Gauguin om te bezoeken. In 2003 verloor het museum een ​​deel van zijn collectie als gevolg van een overval. Het was echter mogelijk om de overvallers snel te vinden en onbetaalbare meesterwerken terug te brengen naar het museum.
Een zeer interessante verzameling exposities wordt gepresenteerd aan bezoekers van het Museum van Wetenschap en Industrie. Het is gevestigd in een oud gebouw, dat vroeger een treinstation was. De belangrijkste tentoonstellingsstukken van dit museum zijn elementen van de oude industriële uitrusting, die in uitstekende staat is en productief blijft functioneren. Dit museum wordt gewaardeerd om de verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen, ondanks de serieuze thema's. Het zal interessant zijn, zelfs voor toeristen met kinderen om het te bezoeken.
Er zijn ook moderne architectonische bezienswaardigheden in Manchester die de aandacht verdienen. Een uitstekend voorbeeld is de 47 verdiepingen tellende wolkenkrabber Beathem Tower, die uiteindelijk in 2006 werd voltooid. De hoogte van deze wolkenkrabber is 168 meter. Het is het hoogste gebouw in de stad. De gevel van de wolkenkrabber is voorzien van een spiegeltegel. Het gebouw ziet er bijzonder effectief uit op een zonnige dag. Nu in de wolkenkrabber is er een complex van elite appartementen, evenals een populair hotel. Op een van de laatste verdiepingen van het hoog gebouw is een prestigieuze nachtclub met een panoramisch uitzicht over de stad.
Dit artikel over Manchester is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Manchester

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Manchester:


Bolton - 17.3 km
Bolton is een prachtige grote stad, gebouwd ten noord-westen van Engeland in het graafschap van Manchester. De stad is het administratieve centrum van het Boltongebied. Bolton is gelegen nabij het centrum van...
verder
Liverpool - 49.7 km
Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de rivier de Mersey, de tweede grootste exportmarkt haven van Groot-Brittannië. Het historische deel van deze havenstad, met inbegrip van de...
verder
Sheffield - 52.2 km
In de volkstelling die door Willem de Veroveraar gemaakt is, en die ook wel bekend staat als het "Domesday Book" uit 1086, is Sheffield al aangeduid als een klein dorp. Dit is het bewijs dat de stad meer dan duizend...
verder

Onze diensten
 Manchester foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Manchester, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Manchester met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.